[]

gece uyumayan, gündüz yalnız kalan ve kum yiyen kedi yavrusu

resimdeki minnağı on gün kadar önce sahiplendik ancak hala annesini emdiğinden 2 aylık oluncaya kadar iş çıkışında alıp geceleri annesinin yanına bırakarak hem eve hem annesizliğe alıştırdık. dün gece ilk defa evde kaldı. inanılmaz oyuncu, hareketli bi kedi. bütün akşam oynadık, yorduk gece güzel uyusun diye. zaten bulduğu her şeyle oynuyo, bişey bulamazsa kuyruğuyla dalaşıyo. 11 gibi uyanmamacasına derin uykuya daldı, tekrar uyandırmaya kıyamadık. sabaha karşı 4.30 gibi tüm ayarsız enerjisiyle uyandı. eşimle yetemeyebiliriz diye kardeşim de bizde kaldı. hepimiz birer saat deli gibi koşturduk yorduk ve 8e doğru biz işe giderken sızdı koltukta. 10:00a doğru uyanmış ve uyandığından beri durmaksızın koşuyomuş evde.

gece yarısı uyanıp oynatmak zorunda kalmayalım diye 11 gibi uyuduğunda da uyandırıp biz yatana kadar yorsaydık (gece 1den önce yatmıyoruz bu arada) biz işe gitmeye yakın uyandığı bi uyku düzeni kurabilir miydik? giyinip hazırlanırken de koşturur oynatırız, biraz enerjisini atar biz yokken de uyur muydu? yoksa kafasına göre uyur uyanır biz ne yapsak fayda etmez mi?

kardeşim bugün izinli olduğu için onunla kalacak ama yarından itibaren biz işteyken 9 saat kadar yalnız kalmak zorunda. bir sürü oyuncağı var, suyu maması tam, kumu temiz sıkıntı yaşayacak bi şeyi yok ama aklım yine minnakta. çok yalnızlık çekmez değil mi :(

bi de bu kum yeme olayını napıcaz? gazete koysam bu sefer gazeteye şartlanıp gördüğü yerde tuvalet diye işemeye başlayacak. koymama şansım yok akşama kadar tutamaz. bu davranışı olup da vazgeçirebileniniz var mı?

fikirlerinize ihtiyacım var...

 
Ne tatlıymış bu böyle:)
daha genç tabi bu enerji bitmek tükenmek bilmez :) gece o uyanınca sizde uyanmayın sıkılıp uyuyacaktır. Başka türlü vazgeçeceğini sanmam, ayrıca bizimkinden biliyorum kediler sabaha doğru uyanıp miyavlamaya başlıyor.
Tabi bizimki dışarı gitmek için yapıyor bunu.
9 saat olayı çokmuş, biz dışarı saldığımızdan böyle bir sorun olmadı. Bu konuda ne yapılır bilmiyorum.
  • six packsiz  (16.06.15 11:02:12) 
kedilerin uyku saatini insan bebeği gibi ayarlayamazsınız sanırım. canı ne zaman isterse uyur ne zaman isterse evin içinde koşar :')


  • freya  (16.06.15 11:07:18) 
@six packsiz ah ben de çok isterdim eve tıkılıp kalmasın diye ama hem daha çok ufak hem de anacadde üzerinde oturuyoruz başına bişey gelir diye korkumdan dışarı bırakamam sanırım araba trafiği çok fazla çünkü :( mecbur evde oyalanmasını sağlayacak bişeyler bulmam lazım


  • kakamelsokoban  (16.06.15 11:08:11) 
@krem peynir klozet eğitimi aklımda dediğin gibi 4 aylık olduktan sonra alıştırmaya çalışıcam böylece kum yeme alışkanlığını ortadan kaldırmayı umuyorum. işin kötüsü kardeşleri de yiyomuş ilk defa onlarda gördüm böyle bi alışkanlık. iki kardeş olarak almayı biz de çok düşündük ama evim gerçekten çok küçük, eşyaları çifter çifter koyunca alan iyice daralıcak koşmaya bile mesafeleri kalamıycak diye vazgeçtik.


  • kakamelsokoban  (16.06.15 11:12:09) 
Siz sakın dışarı bırakmayın zaten biz engel olamadık, kısırlaştıramadık çok pişmanız burnu hastalıktan kurtulmuyor.
Zamanı gelince kısırlaştırın derim mutlaka, hem sağlığı için hemde bu gece uyanmalarını azaltabilir.

  • six packsiz  (16.06.15 11:37:45) 
kendi kedimden ilham alarak söylüyorum bence uyku konusunu çok büyütmüşsünüz bakıcı gibi bir de kardeş getirmişsiniz :) sizden önce ya da gece uyanması normal, böyle alıştırırsanız her dakika ilgilenmeye ilerde çok sıkıntı yaşarsınız. kendi kendine oyalanmayı öğrensin yalnız kalınca daha büyük sıkıntı çeker bu sefer.

bizim kedi istisnasız her sabah 4 gibi falan uyanır, bir iki saat oyun oynar koridorda toplarıyla sonra gelir ayak ucumuza yatar tekrar.

zaten yaş ilerledikçe o eski enerjisi kalmıyor günlük belli saatler oynatmanız yeterli bence. ikinci kedi konusuna krem peynire katılıyorum. keşke küçükken yanına bi kedi katsaydım daha çabuk alışırdı. şimdi neredeyse bir yaşında ikinci kediyi birbirlerini hırpalayacaklar diye korkumdan alamıyorum. benimkinin tek gözü kör bir de.

kum yeme meselesine gelince benimki de ara sıra yemişti. sonra araştırınca pek çok kedinin yaptığını gördüm. özellikle kumunu ilk koyduğum temiz halini yiyordu. sonra bende ondan gizli kum değiştirmeye başladım dikkatini çekip yemesin diye. sonra kendi kendine bıraktı.
  • yue  (16.06.15 11:50:56) 
yavru kedinin uyku düzeni sizinki gibi olmaz ama yorulduğunda daha güzel uyuduğu da bir gerçek :) uzunca bir sopanın ucuna misina, misinanın da ucuna ilgisini çekebilecek birşey bağlayın (bizimkinin ucuna kalın don lastiği gibi bişey bağlamıştık), olta gibi oturduğunuz yerden odanın bir o ucuna bir bu ucuna sallayın. peşinde koşmaktan yorulacaktır.

2. kedi konusuna kesinlikle katılıyorum.

sakın kumunu yemesin diye silika olanlardan koymayın, çok tehlikeli olur onu yemesi. acaba bir vitamin/mineral eksikliği var da ondan mı yiyor? veterinerine sorarsanız belki bir gıda desteği filan önerir.

çok tatlıymış bu arada, en güzel zamanları. büyüyünce hele de kısırlaştıktan sonra siz oynamak isteseniz bile yattığı yerden "maaav" yapıp tekrar uykuya dönebilir.
  • physcos physcos  (16.06.15 15:34:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.