[]

2. El Araç Nasıl Nereden Alınır?

Merhaba,

Bir süredir (2 aydır) araç bakınıyorum, öncelikle bütçem 40,000.- TL, sonraları 70-80,000.- TL. civarlarına çıkıp ikinci ellle uğraşmayıp sıfır alayıma geldi.

En son (geçtiğimiz haftasonu) gidip bayilerle görüştüğümde, can sıkan tavırları, o araç 2 ay sonra gelir o günün şartlarında verebiliriz durumları, araçlara zam gelmesi, 4 ay önce birçok araç (0 km) için görüştüğüm ve 3,000.-tl civarı indirim almama rağmen son dönemde, liste satış fiyatıdan kıl aldırmaz tavırları ve benim kendime gelip aç kalırsın o parayı arabaya verirsen düşüncemden sonra bütçemi 55,000'e çektim.

Sonuç itibariyle, 55,000.- TL bütçeyle alınabilecek en iyi arabayı arıyorum.

Şimdilik aklım 2014 model az km'li bir polo 1.4 TDI DSG almak. Orada da problem yaz ayında ve bayram öncesinde olması sebebiyle, fiyatlar azıcık uçmuş. Şahıstan araba nasıl alınır galeriler bu araçları nereden buluyor? Sahibinden deki ilanların %80'i neredeyse galeri ilanı.

Başka bir yol yordam bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Oto pazarı falan mı kovalasam mesela?

Sizin tavsiyeleriniz (farklı bir araç, 2. el nereden nasıl alınır) , yardımcı olabileceğiniz konular olursa çok sevinirim.

Bu arada günlük 65 km ist. şehir içi en yoğun saatlerde araç kullanılacağından, yakıt sarfiyatı minimum düzeyde ve otomatik vites bir araç olma zorunluluğu vardır.

Konu hakkında bilgisi, olanlar yazabilirse sevinirim. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım örneğin golf alsana o paraya sıfır dizel otomatik dedi, o o kadar olabileceğini düşünüyormuş o. Bu süreçte beynimi yediğimden ciddi bir bilgi ve tecrübeye sahibim, galeri açsam çok zorlanmam o derece.

Az biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın, okuyup yardımcı olabilecek, bilgi ve tavsiyesi olan ve paylaşan herkese şimdiden çok teşekkürler.

 
Bu işlerle ilgilenen güvendiğim biri var, ben o derece anlamadığım için ondan yardım istedim. Benim arabamı o satın aldı, bana da iyi bir ikinci el auris buldu. Bir hafta oldu, gayet memnunum. Elinde Polo da vardı galiba ama ben düşünmedim. Ekspertiz raporu da aldım, bir tek km konusunda emin olmak imkansız ama aracın içi ve motoru belli ediyor az çok. Son muayenesi ve servis raporları da fikir veriyor.


  • tiny penny  (16.06.15 10:27:05) 
tanıdıktan alınır galeriye internete hiç bulaşma bekle 1 yıl sonra al temiz al.


  • ergenpezeveng  (16.06.15 11:02:15) 
ha bi de ihtiyacına göre araba al dediğin gibi bi kullanıma polo uyuyo mesela şehir içinde eşşek kadar arabaya gerek yok hatta 1.4 yerine 1.2 de alırsın ama otomatik seçeneği olmayabilir bakmadım hiç. Ek olarak sadece dediğin kadar kullanacaksan daha ucuz küçük bi araç ta işini görür ayağını yerden kesin yeter ama yazları uzun yol da yaparım dersen fiesta ya da polo tam senlik bence.


  • ergenpezeveng  (16.06.15 11:29:53) 
Fiesta i20 seçeneklerini de değerlendir. Para kolay kazanilmiyor cidden. 2-3 yaşında 40000 km civarı bak. En Optimum seçenek bu bana göre. Arabaya ne kadar para verirsen çöp. Çünkü senin için araç. Statü gereği alacakları tenzih ederim.


  • omer gibi  (16.06.15 13:30:24) 
  • merhum  (16.06.15 14:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.