[]

dikkat. gazlı bir soru.

insan gerçekten hayret ediyor. zaman geliyor sanki lpg tüpü yutmuşum, zaman geliyor sanki balon şişirmişler. patlamasın diye dua ediyoruz. mide şişiyor. tamam beslenme alışkanlığı kötü durumda ama pratik önerileriniz varsa makbule geçer.




 
Tahıl ve başta süt olmak üzere diğer süt ürünleri neden oluyor olabilir. Bir süre tüketmeyerek test edebilirsin kendini.


  • angelus  (16.06.15 00:26:34) 
  • vapurlarfalan  (16.06.15 00:26:35) 
pencere açık uyuma!
edit: probiotic maya içeren yoğurt

  • probiyotik  (16.06.15 00:56:09 ~ 00:56:43) 
Karbonatlı su için, 1 dakikada tüm gaz problemi gider.


  • pozzecco  (16.06.15 02:20:07) 
sade limon suyuda iyi gelir, hızlı yemeyeceksiniz o sırada hava fazla yutuluyormuş, birde azar azar yiyin abanmayın


  • dusundumdusundumdurdum  (16.06.15 10:38:20 ~ 10:39:38) 
Dua et gaz sıkışması olmasın, insandan soğuk soğuk terler döktürüyor ağrıdan.

Gazın nedenini bulmak lazım. IBS sendromu midede şişkinlik yapar. Neler yediğinde oluyor dikkat et. Her insanda gaz olur, ama zaman zaman artıyorsa o günler ne yediğine, neleri farklı yaptığına dikkat et. Ben geçen sene laktoz intoleransım olduğunu fark ettim, ki aslında senelerdir varmış sadece geçen sene belirtileri arttı. Şimdi sadece laktozsuz süt içiyorum, peynirde laktoz oranı daha düşük, peynir yiyorum ama bir gün içinde abanmıyorum. Gluten alerjisi özellikle ilk zamanlarında sadece gaz/şişkinlik yapabilir. Kendini dönem dönem 1-2 günlük besin diyetlerine sokup duruma bak. (İki gün süt ürünleri yeme, sonra iki gün glutenli gıdalar tüketme..vb) Yediklerine genel olarak dikkat etmeye çalış. Yediklerinin içindekiler ne kadar gaz yapar bak, bazı gıdalar diğerlerinden daha fazla gaz yapar. Bunlardan birini yiyorsan, aynı gün başka bir gaz yapan gıda tüketmemeye çalış.

Yemeklerden sonra yürümek gibi hareket edersen gazın çıkmasını sağlarsın. Sancın varsa bu gaz ters bir yerde sıkıştı demektir, o zaman da ağrı olan yere sıcak su torbası koyarsan o da gazın yayılmasına yardımcı olur. (Ama sıcak su torbasını orada tutarken yine yürümen gerekiyor)

Hızlı yeme, yediklerini iyi çiğne, asitli içeceklerden uzak dur, pipetten bir şeyler içme pipet ile hava da yutuyorsun nitekim, Lipton'un Kış Karışımı Demlik Poşet diye bir çayı var, onun içinde mideye yararlı birkaç bitki var, o da sindirmeye iyi gelir.
  • iamelf  (16.06.15 15:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.