[]

kredi faiz sorusu -bilal'e anlatır gibi-

cahilligimi mazur gör ahali.

su kredi reklamlarinda %1'ler %1,5'lar dönüyor ya, la argadas ben niye aldıgım 10 bin papeli 15 bin olarak ödüyorum. o %1 saatlik bileşik faiz mi?


 
Çok farklı hesaplama sistemleri var. 10bin papeli 3 aylık kredi ile geri 1,5 oranından ödersen 10300 ödersin.10 ayda geri ödersen 10800 mesela...Düz mantık ile geri ödeme yok maalesef.
Ama sen bankadan alacağın zaman o zaman düz faiz mantığına dahil olursun ;)

  • seindfeld  (15.06.15 23:34:54) 
Odedigin sureye bagli. Bir de aylik faiz mi yoksa yillik faiz mi o onemli. Mesela mortgage faizleri Kanada'da %3-4 civari. Turkiye'de %1-%2. Ilk gordugumde bayagi sasirdim, sonra anladim Turkiye'deki faizler aylik, Kanada'da yillik. Iste 20 yillik mortgage alsan dusun kac katini odeyecen.


  • fortisvita  (16.06.15 00:01:04) 
ilkokuldaki faiz hesabını anlatmadan anlamadan geçince böyle oluyoruz tabi. normal.
aylık faiz o gördükleriniz. kredi verirken aylık yazan bankalar, emvduat hesaı yaparken yıllık faiz yazarlar. nedeni ise birisi %1 ise diğeri %12 oluşundan, müşteriyi yakalamak amaçlıdır.
Şu sıralar yıllık maliyet oranları ihtiyaç kredisi için %20-23 aralarında seyrettiğinden 10 bin papel kredi aldığınızda 24 ay vadede yaklaşık 15 bin olarak geri ödersiniz.
  • ozdek  (16.06.15 08:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.