Ben markette satılan sızma zeytinyağıyla yapıyorum yemekleri, gayet güzel oluyor.
"6-Zeytin bölgelerine tatile gidip gelirken yol kenarlarında gördüğümüz ucuz zeytinyağlarından alabilir miyiz?
Sağda solda 7-8 liraya satılan yağları almalarını tavsiye etmiyorum. Gerçek sızma yağı o fiyata almanıza imkan ve ihtimal yoktur. Karışım olması, stoklarda çok uzun süreler bekleyip tüm nefasetini kaybetmiş olması büyük olasılıktır. Takip ettiğim bloglardan birinin bu konuda yaptığı bir deney de var. Şu linke bir göz atmanızı rica ediyorum.
Ayrıca kaliteli bir yağ olarak üretilen bir yağ dahi, petlerde ve güneşin altında yüksek sıcaklıklarda bekleyerek çok kısa sürede bozulabilir. Bazılarından “zeytinyağı kokuyor, yemeklerde kullanamıyorum” sözünü hepimiz duyarız. İşte bu ağır yağlar bu yağlar."
www.milliyet.com.trEk bilgi: Tariş ve Zeytin İskelesi markalarından alıyorum dönüşümlü olarak.
Edit: Açık satılan yağlarda asit oranları da yazmıyordur tabi. O yüzden içeriğini görebildiğin yağlardan almak iyi oluyor.