[]

diyet ve spor - yemek krizi

yine yeniden 3 haftadır diyet yapıyorum diyetisyen kontrolünde. vermem gereken 4 kilo kaldı. her şey süper gidiyordu da bu hafta sonu spora gittim ve olması gerektiğinden fazla yüklendim kendime sanırım o yüzden de normalde diyetim acıktırmıyorken şu an şu saatte baya yemek krizine girdim.

yesem bir türlü yemesem bir türlü. diyetim zaten 1200 kalorilik, spor da yapınca şu an sürünüyorum.

yeme annem yeme gülüm deseniz de kabul, ama şu an sanırım ye gitsin, spor yapmışsın nasıl olsa cevabını duymak istiyorum. tabi emek verip verdiğim kiloları geri almayacaksam.

 
1200 kalorilik diyetle nasıl düzgün kilo vermeyi düşünüyorsun? vücudunun suçu ne?


  • alperz  (14.06.15 22:00:40) 
@alperz metabolizma hızıma göre diyetisyenin verdiği diyet, o yüzden sağlıksız olduğunu düşünmedim.


  • patiska  (14.06.15 22:01:31) 
protein ve yağ ağırlıklı bir yemek olabilir. peynir+yumurta mesela. inek tulum peyniri yanına da iki yumurta.


  • alperz  (14.06.15 22:03:25) 
Şöyle yapabilirsin; şimdi azıcık bişeyler atıştırıp yarın yediğin kaloriye göre yiceğin yemekten kesersin. Mesela benim arkadşaım öyle yapıyo kendine eziyet çektirme önemli olan diyet değil psikolojin bozulur önemli olan sensin ve o yüzden diyete değil sağlıklı yaşama alışmalısın o da eziyetle olmaz


  • powerpufgirl  (14.06.15 22:11:50) 
bence süt içerek geçiştir şimdi. Yarın ödül günü yap, istediğini ye. Ben arada kendime ödül günleri yaparak 30 kilo verdim


  • rock n roll  (14.06.15 22:12:30) 
rock n roll tuttum tavsiyeni. içimde küçük bir mandıra oluştu şu 3 haftada ama en mantıklısı tarçınlı süt/yoğurt gibi görünüyor. ödül öğününü de yarına bırakmakta fayda var, şu saatte yememek lazım.

az kalsın yemeksepeti kurbanı olacaktım.
  • patiska  (14.06.15 22:19:15) 
Süt olayı genel olarak yetişkinler için, spesifik olarak da diyette olanlar için çok uygun bir besin değil.


  • angelus  (14.06.15 22:23:41) 
@angelus neden? yağsız süt için de mi geçerli?


  • patiska  (14.06.15 22:28:56) 
Süt laktoz nedeniyle sindirilebilen bir besin değil, sadece bebekler için uygun zira bebeklerde laktozu parçalayan laktaz enzimi var. Bizde yok. Biz içtiğimizde sindirilemiyor, o da şişkinliğe ishala neden oluyor. Bu genel problem. İçeriğindeki şeker miktarı protein oranından daha yüksek, bu da vücuda fazladan şeker girmesine neden oluyor. Özellikle gece içilen süt insülin dalgalanması yaratıyor. İnsülin dalgalanması=yağ sentezi. Bu da diyettekiler için zararı. Ayrıca sütün peynirin yoğurdun yağlı olması problem değil, bilakis yağlı tüketilmesi gerekir zaten. Bu yağlar vücut için gereklidir. Yağsız tüketince bu elzem yağları alamayıp sadece şeker yüklemiş oluyorsunuz.


  • angelus  (14.06.15 22:36:01) 
Ben acıkınca haşlanmış yumurta yiyorum.zaten günde 7-8 yumurta yiyorum body yaptığım için.süt içiyorum tavuk yiyorum yakında gıdaklayacağım.neyse dediğim gibi yumurta iyidir.ben her sabah fazladan 1 tane haşlarım akşam onu yerim.üstüne su içince zaten ne iştah kalıyor ne birşey.


  • telet abi  (14.06.15 23:07:02) 
Günde 50 tane öğün yenen diyetisyen beslenmesinde böyle durumlar olur. Yağdan yüksek gıdalara yönel böyle hallerde. Az kuruyemiş olabilir.


  • arnold schwarzeneger  (15.06.15 08:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.