[]

müteahhit iskan için 1100 tl para istedi

sıfır evi aldık. aldığımızda yeni bitmişti dolayısıyla henüz iskanı yoktu. müteahhit 3-4 ay içinde çıkacağını söylemişti ve öyle de oldu zaten. ayrıca iskan için de belirli bir ücretin ödeneceğini de söylemişti.

benim sorum bu iskan ücreti için hane başı 1100 tl normal bir ücret midir? binada 3 daire var. bunu öğrenecek bir yer var mıdır?


 
normal evet.


  • scent of a pastrami  (13.06.15 16:10:01) 
yüksek. ~300 tl ödedim 2011'de. belediyeden öğrenin. ücreti metrekare başına 2,5 tl imiş. brüt metrekare.


  • screamshot  (13.06.15 16:30:45 ~ 16:32:12) 
Normal , biz daha fazla verdik 3 ay önce


  • lilidance  (13.06.15 16:36:22) 
normal falan degil, eşşek yükü ile para ödediniz müteahite üstüne tüm tapu masrafını (normalde yarı yarıyadır) ödediniz. üstüne mütehaite iskan parası veriyorsunuz o evi size iskanlı teslim etmek zorunda siz araba alırken stepnesini satıcıdan ek para vererek mi alıyorsunuz?

Müteahit sorumlulugunda olan birşey iskan ama herkes dünden razı ödemeye pazarlık yaparken iskan parası isterim dedi mi sizden yok 300 bin liraya daire alınıyor yetmiyor bin lira üstüne isteniyor millet de paşa paşa ödüyor pes vallahi.

Aziz Nesin çok haklıymış Türk Milletinin yüzde 60 koyun diye.
  • Fritz-X  (13.06.15 17:04:52 ~ 17:05:46) 
@Fritz-X

Sorumda iskan parasını kim öder diye mi sordum?
  • mr.goodcat  (13.06.15 17:16:11) 
@Fritz-X

Senin koyun gütmüşlüğün kadar benim çoban sikmişliğim vardır. Tanımadığın kişiler hakkında yorum yaparkenki dikkatsizliğin toy biri olduğunu gösteriyor.

Konut alım satımında bulunmamışsın herhalde, karşılıklı yapılan anlaşmada bu tarz ödemeler bir tarafın pazarlık sonucu elde edeceği avantaja karşılık ona yüklenebiliyor.
  • scent of a pastrami  (13.06.15 17:23:41 ~ 17:24:24) 
@scent of a pastrami
@ mr.goodcat

elinizdeki tapu kat irtifaklı tapu, Müteahit yakında sizden yeni tapu vermek içinde para isteyecek tapu parası istemesi de normal.

inşaat mühendisiyim. sizin ev alırken baktığınız kadar ev projem, pazarlık yaptıgınız kadar siktiri çektigim müteahhit var.

iskan parası diye birşey yoktur müteahit belediyeye yatıracagı bedel o kadar tutmaz. Müteahhit; belediyeden iş bitirimi almak içerideki depozitosunu almak için çalıştırdığı işçilerin ssk prim borcu cebinde para çıkmasın diye ev sahiplerinden alabildiği kadar para alır. son zamanlarda moda oldu iskan parası verin verin istedigi kadar verin iskan parası. Lafım size değil bundan sonra ev alacak ev sahiplerine tabiki duyurudan silinmezse...
  • Fritz-X  (13.06.15 18:28:30 ~ 18:30:22) 
@Fritz-X

Evi aldığımda kat irtifak tapusunu aldım. Şimdi de kat mülkiyet tapusunu aldım. Bu tapuyu verirken para verdim işte.
  • mr.goodcat  (13.06.15 20:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.