[]

Gemide Çalışmak

Yolcu gemisi değil de, kuru yük gemisi mi deniyor; o tarz gemilerde şöyle bir koymaya 3-6 ay arası gidip dönmeyen gemilerde çalışmak istiyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mı? Şartlar, sorunlar nelerdir, bu tarz işleri nereden bulabilirim vs.


 
Önce gemi adamı olman gerekiyor. Yoksa gemiye giremezsin.

tr.wikipedia.org
  • teknikekip  (13.06.15 09:47:34) 
Ne yapacğaını biliyor musun ? Çalışma ortamı nasıldır falan ? Bohem ve depresif hayatı tercih üzerine yaşayamazsın orada. Sanırım derdin kaçıp gitmek, yük gemisi sana göre değil pek. Zabıt, kaptan vs değilsen hiç bulaşma. Epeyk ötü şartları


  • liriamer  (13.06.15 09:49:51) 
@liriamer; onu soruyorum zaten.

derdim kaçıp gitmek değil. derdim zorluk yaşamak. mümkünse en boktan işi yapmak.

@teknikekip; gemi adamı olmak için ne yapmak lazım? yazmıyor verdiğin linkte.
  • m murphy  (13.06.15 09:55:30) 
"gemi adamlığı kursu" oluyor, onlara girmen gerekiyor. Daha sonra sınavına girip başarılı olursan belge alıyorsun. Tabii her şey para.


  • teknikekip  (13.06.15 10:05:51) 
700 - 900 dolar ilk deneyim ardından alacağın maaş.. ( çalışanını seven şirketler veriyor ) güvenilir olmayan, para ödemeyen çok şirket var.. facebook'ta falan şu şirket paramı yatırmadı tarzında iletilerin döndüğü gruplar var..

eğer çevren varsa ortamı tanımak adına daha düşük ücretlerle stajyer olarak ama daha iyi şartlarda başlayabilirsin..

gemi adamı belgesi alman gerekiyor.. istanbul gibi şehirlerde 1 haftada çıkartılıyor(muş).. benim kursum haziran sonu başlayacak 8 hafta sürecek.. bulunduğun bölgenin liman başkanlıklarından gemi adamı belgesi vermede yetkinliği olan yerleri öğrenebilirsin..

deniz ticaret odaları yılın belli aylarında kurs açar, onun haricinde özel kurslar oluyor genellikle...

cebinden belgeler için çıkacak para 600 ila 800 tl arası..

ilk olarak çalışacağın firmaya kayıt bırakıyorsun.. onlar sıran geldiği veya sana ihtiyaç duyulduğu zaman şu tarihte gemiye çıkıyorsun diyorlar.. belirtilen tarihte belirtilen limanda bulunuyorsun..

güvenilir eleman açığı var.. bazı gemilerin çalışanları 5 - 10 senedir değişmemiştir mesela.. yani kendini gösterirsen ve kanıtlarsan işin ekmeğini yersin..

başvuruları;

bu www.zenithmanagement.net ve
bunun gibi www.odin.com.tr

firmaların ofislerine giderek yapıyorsun.. ben bi yakınım sayesinde gemiye çıkacağım yaz sonu.. firmada gayet güvenilir.. israil, malta, kanada vb. gibi yerlere giden gemileri var.. daha sorun varsa özelden falan yazabilirsin.. şansın bol olsun...
  • synche  (13.06.15 10:10:16 ~ 10:16:22) 
benim de merak ettiğim bir konu, bilgi veren/verecek arkadaşlara teşekkürler.


  • harvey  (13.06.15 10:35:15) 
Benim peder calisiyordu sonra sıkıldı bıraktı. Gün içinde 7-8 saat çalışıyor, sıkılıyormuş epey, haliyle dayanamamış bırakmış. Çılgın mayışı vardı aslında müyendis diye. Sana az da verirler, çekilmez yani


  • mhmtt  (13.06.15 11:11:51) 
her seyden kacip gitmek istedigim donemde ben de bunu cok arastirmistim. en alt seviyeden baslarsin. yani silici olarak. iste yukselme nereye kadar bilmiyorum tam ama zordu. ama sonucta hakikaten her seyden kacmak istiyorsan tam sana gore. bir tane odan var, baska hicbir seyin yok. gundelik hayat dertlerin olmayacak. ama sonucta agir is.


  • baldur2  (13.06.15 12:31:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.