[]

Laroxyl ve Rexapin - istifra - doktorlar bekleniyor

*Stresle orantılı mide bozulması
*Sürekli bozuk her an istifra etmeye hazır bir mide ve her istendiğinde istifra edebilme
*yemek konusunda sıkıntı yok birçok şeyi yiyebiliyorum fakat yedikten sonra -genelde- istifra ediyorum.
*-yarı stres zamanında- kahvaltıdan sonra evden çıkmadan önce bir posta okulda dersten önce bir posta ve dersten sonra da bir posta olarak üç posta istifra ederek midemi boşaltıyorum
* gece geç yedigim zaman uyurken uyanıp istifra ediyorum
* havasız ortamlar favorim. Otobüs falan banko istifra sebebi

Rexapin kullanımını bıraktıktan sonra birden böyle oldum yaklasik bir aydır böyle. Laroxyl kullandigim zamanlarda da bir sorunum yoktu. Bu iki ilaç midemi acayip rahatlatıyor. Çelikten midem varmış gibi hissediyorum.

Gel gor ki ikisi de feci uyku yapıyor ve açıkçası fazla uykuyu bu duruma tercih etmem. Doktora gitmeden önce yaşamış olan varsa sizlerden de bilgi almak istedim.

Yaş 24e

 
Ek: geçen hafta saat 16da bir adet tavuk sis ve salatasını yedim. Sonrasında hiçbirşey yemedim içmedim. Gece saat 3te kalkıp o yedigim şeyi istifra ettim. O kadar saat boyunca midede durup bagirsaklara inmemis olması da düşündürücü. Tuvalet konusunda da istikrar yok ilaveten. Düzensiz


  • sormayageldim  (12.06.15 21:54:33) 
Bu kadar çok ve sık istifra etmek koşa koşa hastaneye gitme sebebi değilse hangi koşulda hastaneye gideceksiniz? Resmen beslenmiyorsunuz, müdahale edilmesi lazım.


  • burberry  (12.06.15 21:58:26) 
@burberry sınavlarım var diye evde oturup çalışıyorum ama her dışarı çıktığımda gunum zehir oluyor. Talcid rennie falan idare ediyorum şuan sınavlar haftaya bitiyor sonra kesin gidiyorum doktora. Bu olay bana zaman zaman oluyordu belki böyle olup da durdurabilen vardır diye duyuruya açtım.

Hamile kadınlar gibiyim yemin ediyorum duvardan kokular alıyorum
  • sormayageldim  (12.06.15 22:05:05) 
Yan belirtilerle birlikte ciddi şeylerin göstergesi de olabilir, sadece stres veya ilaç kaynaklı da olabilir. Yine de basit bir belirti değil, ne yesen çıkarıyorsan haliyle gerekli şeyleri alamıyorsun demek.


  • burberry  (12.06.15 23:15:19) 
Bu iki ilacın ortak etken maddelerini merak ediyorum


  • sormayageldim  (12.06.15 23:39:28) 
Mide bulantısı için ufak ilaçlar var, size onlardan lazım. Hemen bir doktora gidin size öyle bir ilaç yazsın. Bugün gidemeyecekseniz eczacıdan isteseniz de olur. Ama en kısa zamanda mutlaka doktora gidin.

Seneler önce ben de yediklerimi istemsiz çıkarıyordum çok stresli olduğum bir dönem. Stres 3-4 günde bitti, istifra etme kısmı daha uzun sürdü. İstifra ettikçe mide ve bağırsak tembelleşiyor, daha önemlisi psikolojik olarak mide bulantısı yaratıyor, vücut istifra etmeye alışıyor. Bir terapiste gitseniz çok iyi olur. Onun harici çaresi mide bulantısı ilacı, sık ama az yemek yemek (2-3 büyük öğün yerine devamlı azar azar yemek) ve yerken ağır gıdalardan kaçınmak, doğal mide bulantısı keser şeylerden yemek... bal ve tarçın çok iyidir. Lipton'un Kış Karışımı demlik poşet çay diye bir çayı var, onun içinde mideye yararlı bir sürü bitki var, o da iyi gelebilir.

Yemek yine azar azar sık sık yiyin, bu aralar içeceğe de ağırlık verin. İçecekler midede nispeten daha kolay sindirilir nitekim, mideniz tembelleştiyse daha rahat eder. Meyve suyu, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi-1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi-biraz süt-yarım ya da tam muz bunları blender'da karıştırıp onu içmek gibi besin değeri yüksek içecekler tüketebilirsiniz. Doktorunuzla konuşup günde bir tane Ensure de alabilirsiniz. Ensure eczanelerde satılır. Her gün biraz daha fazla katı gıda yiyerek durumu normale çevirirsiniz.

Benim uyguladığım bir başka taktik kafamı dağıtmaktı. Ne zaman "yine mi çıkaracağım?", "midem bulanıyor" moduna girsem hemen bir komedi dizisi açıp onu izlemeye başlıyordum. Mide bulantısını düşündükçe mideniz bulanır malum, en iyisi kafayı o düşünce/endişe yerine pozitif bir şeye vermek.
  • iamelf  (13.06.15 13:16:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.