[]

Rakının yanına balık harici bir yemek

Akşam rakılarıyla birlikte misafirlerim gelecek. Balık alayım dedim ama finans olarak sıkıntıdayım. Maşallah fiyatlar da artmış :/

Alternatif ne yapabilirim ?

Mezelerle de masayı renklendireceğim :)

 
matarlı tavuk sote
karnıyarık, patlıcan musakka

  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.06.15 14:47:27) 
hmmm finans olarak sıkıntıda olup balığa yetişmiyorsa et göt falan da önerilmez.

mezeyi çeşit tut bence. mesela ciğer pahalı bir şey değil sanırım (ben sevmem), arnavut ciğeri falan yapılabilir severlerse. ama o da meze cinsidir, ana yemek değil.

ya da ızgara (hatta mangal) tavuk olabilir.

kızartma kızartma. patlıcan, biber vs. süper olur kızartma. ama o da bir çeşit meze.
  • kibritsuyu  (12.06.15 14:48:50 ~ 14:49:57) 
zaten buzhane balığı alacaksın. bence mezeyi bol çeşit yap o yeter olur zaten. ben rakıyla çoğu zaman yemek yemem mesela. illa yemek tarzı bi şey olsun diyorsan sigara böreği geliyor aklıma.


  • merhum  (12.06.15 14:58:01) 
Barbunya yap. Süper olur. Yanına semiz bulabilirsen süzme yoğurtlu semiz yap. Hatta adam akıllı mandıra varsa süzme yoğurt al biraz da sert tulum peyniri al galiba izmir tulum deniyor izmir dışında. Süzme yoğurdun içine ince ince doğra kırıntı gibi. Sonra kekik serpip zeytinyağı koy. Armola denir buna. Kırmızı biber alıp közleyip kabuklarını soy sarımsaklı limonlu zeytinyağlı sos yap mükemmel olur. Oyy canım çekti be


  • Atimi  (12.06.15 15:01:34) 
en ucuz balıktan al


  • hasansabbah  (12.06.15 15:14:46) 
yakında metro varsa balığı oradan alın derim. hatta çok basit bir şekilde, kuyruk kısmından kestirin. içine beyaz peynir ve ceviz kırığı (sandviç gibi) atın fırına.
kilosu 30 tl idi. 3 kişi rahat doyar.

ya da knorr un torbalı tavuk sosları + tavuk, direkt fırına.
  • kisa  (12.06.15 15:15:01) 
"Rakı bir yemek içkisi değildir. Sadece meze ile ve sohbet eşliğinde içilir. Kokteylde – gece içilmez. Gündüz aklına esince öğle yemeğinde de içilmez. Hiçbir ana yemekle içilen bir içki değildir."

devamı altugun.mutfaksirlari.com
  • Improbable  (12.06.15 15:21:35) 
tostum, norveç uskumrusu dene, fiyatı uygundur.ve yaglı cok lezız bir balıktır.


  • anonymice  (12.06.15 15:24:01) 
Tesekkurler :))


  • ondkz  (12.06.15 16:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.