[]

et yemek istiyorum

senelerdir tek lokma bile kirmizi et yemedim (5 yasindan beri), yemeyi birakin kokusuna bile dayanamiyorum. bir ara tavuk yemeyi denedim, o da olmadi. sucugun tadina bakip sevmistim ama internette yazilanlari okuyunca ondan da sogudum, kisacasi etin ne tadina ne kokusuna dayanabiliyorum. zaten psikolojik olarak da tabaklarda kofte, biftek degil oldurulmus kuzular, danalar goruyorum fakat bu durumu asmam gerekiyor. her ne kadar benim icin sorun olmasa da bu sekilde saglikli beslenemedigimin farkindayim; unutkanlik, vitamin eksikligi bir cok hastaliga davetiye cikariyorum. hayatim boyunca antrikotlar, biftekler yiyemesem de en azindan bir kofte ne bileyim kebap, doner, iskender vs yiyebilirim belki diyorum ( isin icine sos girince daha kolay olur diye dusunuyorum)


velhasil et yemeye baslamak icin en yapabilirim sizce? aranizda daha once bunu basarmis olan var mi? psikologa mi gitsem? napsam? tesekkur ederim simdiden herkese.


not: baligi cok severek yiyorum mesela ama deniz mahsullerinin hicbirini yemiyorum.

not2: normalde sebze yemeklerinde, nohutta, fasulyede parca et bile olsa ayirip yiyemiyorum kokusu siniyor diye.

 
direkt et ile değil de et içeren sebze yemekleri ile başlasan?


  • inheritance  (12.06.15 14:10:38) 
Ataturk orman ciftligine git.bi tüm kokorec ye. sonrasi gelir zaten.


  • kutsalbok  (12.06.15 14:16:14) 
Bebekler nasıl besinlere alıştırılıyorsa sen de vücudunu bebek gibi yiyeceklere alıştıracaksın. Bir kere kokulu etten uzak dur, kuzu eti falan girme hiç şimdiden. İkincisi eti küçük parçalar halinde yemeye çalış. Büyük bir parçayı ağzına atıp yutana kadar belli ki sıkıntı yaşayacaksın. Bir de haşlama olayına girme, yine kokusuyla ilgili sıkıntı yaşayacaksın belli ki.


  • osurdum  (12.06.15 14:16:20) 
doğuştan vejetaryensin yani. amaaan çok kasma et yiycem diye. kokuyosa kokar, yiyemezsin. sağlıklı beslenme derdindeysen vejetaryen beslenme şeklini araştırabilirsin. kırmızı etteki gibi olmaz ama tahıl mahıl bişeyler yiyo onlar protein açığını kapatsın diye. ek besin takviyeleri falan var onlara bi bak. yengem senelerdir vejetaryen, nası yapıyo bilmiyorum kaç yaşında kadın, benden genç duruyo vallahi, yüzü sağlıkla al al parlıyor. o yüzden doğru beslenildiğinde et yememek çok da büyük eksiklik değildir heralde diye düşünmeye başladım.


  • littlejack  (12.06.15 14:18:53) 
little, o tur seylere dikkat ediyorum zaten ama yine de eksiklik oldugunu dusunuyorum. proteini tam olarak karsilayamiyormusuz gibi geliyor.


  • fraise  (12.06.15 14:20:06) 
bir de kokusundan da rahatsız oluyorsan pişerken ortamda bulunma, kokusu iyice rahatsız edebilir. pişirip getirsinler önüne.


  • inheritance  (12.06.15 14:21:12) 
nezir bir mekanda tavuk döner ile başla olaya.

sac tavuk vs..
  • dieselsingle2  (12.06.15 14:30:56) 
ben de aynen senin gibiydim. küçüklükten beri ailenin zorlamasıyla alıştım ancak hala daha eti rahat yiyemem, her eti yemem, çok seçerim.

yiyeceğin et iyi pişmiş olsun, baharatlı olsun, et kokusu ve tadı mümkün olduğunca bastırılsın. homojen olsun, içinde yağ, damar, kas gibi farklı dokular bulunmasın. yanında mutlaka sevdiğin başka bir yemek ye, o yemeği yerken küçük küçük etten alıp at ağzına. ben öyle öyle alıştım, şimdi zorla da olsa yiyorum.
  • peggy  (12.06.15 14:32:53) 
kokoreç ile başlasan?

yani sonuçta ıyyy yenir bu be diyen insalar hastası oluyor sonradan... yerken biliyorum hayvanın neresini yediğimi...

çok cahil cühela bi fikir oldu ama fikir bu da.
  • farrytikki2  (12.06.15 14:37:25) 
Köfte ye.


  • arnold schwarzeneger  (12.06.15 14:41:50) 
ben et yemeyi seven bir insan olarak bile çoğu zaman pişen etin köftenin kokusuna dayanamıyorum. çoğu yerde de yiyemiyorum. tavsiyem çok iyi olduğunu bildiğin bir kasaba gidip durumu anlatmak. kokusu insanı rahatsız etmeyen, çiğnedikçe ağızda büyümeyen, yerken ağızda dağılan en güzelinden bi parça et istemek. bunu damak zevkine uyacak bir şekilde pişirmek. bir de yine çok iyi olduğunu bildiğin bir dönercide ( öyle hd döner gibi tırt zincirlerde değil de, kaliteli yaptığını bildiğin bir yerde) döner yemek. güzel bir et döner diğer et çeşitlerine kıyasla daha kolay yenir bence.


  • freya  (12.06.15 14:53:08 ~ 14:53:39) 
koyun ve kuzu eti kokar, yiyemezsin, onları deneme.
tavuklu salata da kötü kokuyor bence.
şinitzel deneyebilirsin belki.
bol baharatlı köfte de olur.

bi de, etli yemekteki etin kokusu tüm yemeğe diner, eti ayırıp yemek nedir? kokusu sinmiş komple ayırsan kaç yazar :D bu noktada sen bana takıntılı geldin bi an. :p
  • aithra  (12.06.15 15:06:50) 
lezzetinden emin olduğun bir yerde köfte ye. köftesiz hayat boş gelecek sonrasında :)


  • azeroth  (12.06.15 15:15:15) 
Kanka İstanbul'daysan Alibeyköy'de Sedat dürüm var, soslu lavaşla yapıyor. böyle bir şey yokkk. yedikten sonrada karşısındaki hamama gittin mii tamamdır.


  • six packsiz  (12.06.15 15:32:00) 
füme et ye soğuk. kuru et de yiyebilirsin.


  • bordeaux  (12.06.15 15:37:02) 
Döner ya da iskender deneyin bence.

Vejetaryen değilim ama döner, köfte dışındaki etleri yemem, aramam, sevmem. Sebze içinde denemeyin bence bugüne kadar yemediyseniz, ben bile et seven halimle o tip sebze yemeklerini yiyemiyorum.
  • hair freak  (12.06.15 15:48:58 ~ 15:52:20) 
ben de pek sevmezdim sonra abdullah ustanın lokantasını keşfettim. bir tas kebabı yapıyor kokusu insanı mest ediyordu, ekmeği de fazla tüketmezdim, işbu lokantaya devam ede ede ekmekleri tas kebabın suyuna bandıra 100 kilo ve etobur oldum. allahtan boyum var da kaldırıyorum kiloyu.


  • zetina dikis makinesi  (12.06.15 16:14:17) 
O saydığın kebap iskender vs hatta kokoreç hepsinin hayvansal içermeyen versiyonları var.


  • Cursed Chico  (06.08.15 16:13:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.