[]

İş yerimde resmen köle arıyorlar

Ben muhasebe bölümünde çalışıyorum, yeni gelen her işçiye bu formu doldurtuyor patron. Ekteki resim formun alt kısmı, üst tarafta bilgiler v.s. var. Fırsatım olsa bir dakika durmam bunların arasında, iğrenç patronlarım var cidden mide bulandırıcı.

Mobil için:i.imgur.com
Mobildeki dikey olmuş sanırım, düzelmiyor.

 
oharra! mümkün olduğunca hızlı iş ara, ışık hızıyla uzaklaş ordan.

satır aralarında neler neler yazıyor daha orda...
  • loveinaflipbook  (12.06.15 08:38:50) 
kanunen kabul edilebilecek bir şey değil bu. hiç bir geçerliliği yok. 50 bin dolar yazmış bir de amerika da yaşıyor sanki pezevenk.

edit: askerde cok devrecilik yapmışlar bu karga kılıklıya heralde
  • hasansabbah  (12.06.15 08:40:34 ~ 08:46:37) 
farklı bir işte, buradan bilgi çalıp uygulamayı planlamıyorsanız çalışırsınız. büyük firmalar bile engelleyemiyor aynı sektörde çalışmayı. hiçbir şey yapamaz.


  • prodeq  (12.06.15 08:43:03) 
bir dava açsalar işçiye hakim falan bu yazılanlara götüyle güler. tek satırının geçerliliği yok. geçerli olan şey iş kanunu. sözleşmeleri istedikleri kadar döşesinler.


  • streak  (12.06.15 08:43:17) 
50.000 $ olayı hikaye dediğiniz gibi göz korkutmak için yazmış ama nasıl bir yüzsüzlüktür bu. İşçi ustalara ve yöneticilere itaat etmekle mükelleftir nedir ya dediğim gibi köle arıyor pezevenk


  • six packsiz  (12.06.15 08:45:35) 
@prodeq Bende sıkıntı yok zaten imalat personeline doldurtuyorlar bu formu


  • six packsiz  (12.06.15 08:46:53) 
resmi geçerliliği yok, lavuga söyle boş yere kagıt tüketmesin


  • mirty  (12.06.15 08:48:08) 
medikal alanda faaliyet gösteren uluslararası bir şirkette çalışıyorum. Çok niş bir ürün üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünü üreten 5 firma var dünya çapında. sürekli arge yapıyoruz patentlerle filan uğraşıyoruz. bizde bile aynı sektörde çalışırsan şu kadar tazminat ödersin saçmalığı yok. ne üretiyorsunuz abi siz orada :D


  • flexin  (12.06.15 08:51:41) 
O patron ne içiyorsa değiştirsin kafa yapmaktan çok onun kafayı bozmuş içtiği. Acaba bonzai mi ya bak zaten facebook ta bonzai içip Zombi oldular falan gibi videolar mevcut. Senin patron da bunun batağına düşmüş olabilir.


Ayrıca 50 bin doları sorar misin hiç bir arada görmüş mü
  • indescribable  (12.06.15 08:55:55) 
Benim hanım iş hukuku avukatı, böyle sözleşmeleri her gün patronların götüne sokuyor. Altına imza atmış olman kanunen geçerli olduğunu göstermez. 50000 dolar olayı veya geri dönen malın hesabına yazılması falan mahkemede 5 dakikada çürütülüyor.


  • harzem  (12.06.15 09:11:48) 
adamın kafa bayağı iyiymiş.

ooh ne güzeş hepimiz kağıt düzenleyelim altına yoksa 1.000.000 lira öder diye madde koyalım, böyle şey mi olur ya :)) o da salak değilse biliyordur da maksat korku salmak işte.
  • eindaclub  (12.06.15 10:41:41) 
bir tek şu mümkün. işveren, fazla mesai yaptırabilmek için işçinin iznini almak zorunda. "işyerinde gerektiği zaman mesai saatleri dışında, bayramlarda, tatillerde çalışılır" şeklinde bir maddenin geçerliliği var. buna imza atmış olmanız, "patron bizi beş kuruş fazla mesai ücreti vermeden çalıştıracak" anlamına gelmiyor. işçinin iznini almak amaçlı. izin vermiyorsanız parasını verse bile (ki zaten vermesi zorunlu) fazla mesai yaptıramaz. ama şartları kabul etmediğiniz için sözleşmeniz de feshedilebilir.

onun dışı çöp. hele 50.000 dolar falan götüyle gülerler adama.
  • kibritsuyu  (12.06.15 12:21:18) 
gereken her şey yazılmış zaten, ben de şunu belirteyim. çoğu çalışanda "yanlış ama imzaladık bi' kere" gibi bir algı var. bu kesinlikle doğru değil. isterseniz "işçi pazar günleri işe gelmezse 7 trilyon dolar ödemeyi kabul eder" gibi bir şey imzalasın, herhangi bir geçerliği yok. iş kanununa aykırı bir maddeyi kabul edip imzalasanız bile bu bir şeyi değiştirmez, yasa sizi korur. "bi kere imzaladık" diye bir şey yok yani, hiçbir şey yapamaz.

50.000$ demiş bi de ya skjfdf
  • ack3000  (12.06.15 13:04:34) 
Bunun tıpkısının aynusına iki hafta dayanabildim. Çekilecek dert değiller yemin ederim. Patron olmuşlar ama hiçbir zaman saygı duyulan insan olamayacaklar, sadece katlanılan olacaklar.


  • devilred  (12.06.15 13:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.