[]

Açıköğretim Hakkında 4 Soru

Yaş durumundan ötürü örgün eğitimle birlikte açıköğretimi de sürdüreyim, en azından oradan alacağm diplomayla askerlikte çıkabilecek sıkıntıları engelleyeyim istiyorum. Meseleyle ilgili sorularım aşağıda:

1- Olası bir "hadi eşşek kadar oldun askere alıyoruz" durumunda açıköğretim diploması almış olmam askerliği kısaltıyor mu?

2- 1-2 dersten kalırsak atılma, sınıf tekrarlama, geçtiğimiz derslerden tekrar sınava girme gibi durumlar yaşanıyor mu?

3- Geçen sene aldığım -ve örgün eğitime kayıt yaptırdığım- sınav sayesinde sorunsuz kayıt yapılabiliyor mu? Tercihler, kayıtlar ne zaman yapılıyor?

4- EN ÖNEMLİSİ DE BU ASLINDA: Eşit ağırlık öğrencisiyim. Fen bilimlerine ilgim sadece evrim boyutunda diyebilirim. İleride işime yarayabilecek, iyi ki almışım diyebileceğim açıköğreyim diploması hangisi olur, iş bulabilmek, para kazandırabilmek, bilgi sahibi olmamı sağlamak açısından?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.

 
açıktan hiçbişiy olmaz para kazandırma, iş bulmma konusunda...

geçtiğin derslerden sınava girme olayı ortalamanın yetmediği ve şartlı geçtiğin dersler varsa o zamanlarda mevcut.

lisans bittikten sonra kısa dönem yapıyosun zaten askerliği bi de aöf düşürmez.

kayıt yaptırırsın ikinci üniversite olarak. öss lys ygs hiçbişiy istemez.

ekim sonu gibi sitesini kontrol et aöf nin.
  • scent of a pastrami  (12.06.15 02:51:41) 
Hepsi değil ama bikaç soruna cevap vereyim

4 yıllık herhangibir açıköğretim diplomasının örgün öğretimdeki bölümlerden bir fark olmuyor yani askerliği kısa dönem yapabilirsin

örgün öğretimdeki atılma kuralları aynen burdada geçerli atılma konusunda geçen sene çıkan yasa 4 yıllık bölümü 7 yıldan fazla okuyamayacagin yolunda

örgün okurken herhangibir sıkıntı çekmeden açıktan okuyabilirsin

bölüm konusunda is bulmak para kazanmak konusunda hangi diploma ise yarıyor ki
  • ulan  (12.06.15 02:55:21) 
@scent of a pastram, lisans askere alınma yaşına kadar bitmezse diye bir imdat freni aslında aradığım :) yine de şu konuda önün açık olur diyebileceğiniz alanlar varsa onları bir inceleyeyim. Açıktan sosyoloji okumak beni pek tatmin etmez gibi açıkçası.


  • sevgikusunkanadinda  (12.06.15 03:01:38) 
29 yaşına kadar lisans okuyabilirsin askere gitmeden. amaa atıyorum 23 yaşında lisansı bitirdin ve aöf lisans devam ediyor. en fazla 25'e kadar tecil ettirebiliyorsun. tecil limit yaşını yükseltmek için yüksek lisans yapman gerekir o durumda.


  • scent of a pastrami  (12.06.15 16:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.