[]

Arabayla yurtdisina cikarken.... - uluslararasi ehliyetle ilgili bi soru.

annemle haftaya arabayla yunanistana gitmeyi dusunuyoruz.
benim AB ehliyetim oldugu icin anneme uluslararasi ehliyet almamiza gerek yok diye dusundum. arabayi sinirdan gecerken ben kullanicam. fakat normalde eger sofor, aracin sahibi degilse, arac sahibinin noterden vekaletname cikartmasi gerekiyomus. ve fakat arac sahibi yanimda oldugu icin yine de boyle bi vekaletnameye gerek var mi?



 
Arkadaşlar bu konuda çok dezenfarmasyon olduğunu görüyorum özellikle Yunanistanla ilgili.Altta madde madde yazdım.

1)Yunan adalarına giderseniz orada araç kiralamalarında uluslararası ehliyet olmaması sadece Türk ehliyeti sahibi olunması sorun yaratmıyor.

2) Almanya'da 3 ay araç kullandım 3-4 defa trafik cezası yedim uluslararası ehliyet talep edilmiyor eğer abartıp da limit kullanım süresini aşmazsanız. ( Limit kaç ay emin değilim 6 ay olabilir bakmak lazım)

3)Uluslararası ehliyetiniz yoksa Yunanistan'a kara yoluyla girmek en riski durum.Burada bir çok kişi ben girdim sorun çıkmadı diyebilir sakın güvenmeyin.
Kara yoluyla yapılan girişlerde TC ehliyetlerimiz gelecek sene Avrupa standartlarına göre değişene kadar resmi olarak uluslararası ehliyet isteniyor.
Yunan gümrük memurlarının uluslararası ehliyet sorma oranı giriş yaptığınız gün içinde %80 olabilir, belki de % 40 olur. Ancak gıcık kapıp da sorma ve uluslararası ehliyetiniz yoksa sizi ülkeye almama hakkı var.

Türk ehliyeti ile Yunan sınırlarında kaza yaparsanız hiç bir hak iddia edemezsiniz kazaya ilişkin %100 siz suçlu olursunuz.
Bu yüzden ben Yunanistana girdim sorun çıkmadı diyenlere kesinlikle itibar etmeyin.

4) Kapıkuleden araç ile 50den fazla geçmişimdir.Hiçbirinde uluslararası ehliyet sorulmadı.

5) Dereköy sınır kapısından araç ile 10 defa geçmişimdir.Sadece 1 defa uluslararası ehliyet soruldu.
  • turkuaz  (12.06.15 09:32:30 ~ 09:33:27) 
Yunanistan uluslararası ehliyet istiyor. Diğer avrupa ülkelerinde 6 ay kendi ehliyetinle kullanabiliyorsun. Bulgaristanda çok kullandım ben öyle, ama yunanistan uluslararası istiyor zaten daha pazarkuleden çıkarken uluslararası ehliyetin yoksa seni türkiyeden çıkartmıyorlar geri döneceğin kesin olduğu için :)

Şimdi senin soruna gelince araç sahibinin arabada olması yeterli. Ben de annemin arabasıyla bulgaristana çıktım annem de yanımdaydı sıkıntı olmadı. Sen kullanacaksan annene ehliyet almanıza gerek yok. O vekaletname sen annenin arabasıyla tek başına çıkacaksan gerekli olur.
  • yigitkaraca  (12.06.15 10:51:33 ~ 10:53:59) 
uluslararası ehliyetim yoktu. yunanistana girmek istedim sokmadılar. bulgaristana giriş yaptım, oradan yunanistana giriş yaptım. biraz meşakatli oluyor ama amacına ulaşıyorsun :)


  • delidir yakalayin  (12.06.15 11:15:24) 
cevaplar icin sagolun fakat basta AB ehliyeti dedigim Hollanda ehliyetiydi. o varken uluslararasi ehliyet almama gerek olmadigini biliyorum. soru asil vekalet ile ilgiliydi ona da yigitkaraca cevap vermis, sagol!


  • lamartin  (12.06.15 15:49:20 ~ 15:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.