[]

neden müşteri temsilcilerinin %90'ı geri zekalı?

başlıktaki geri zekalı tabirini kullandığım için öncelikle özür dilerim ama ben bu şekilde düşünüyorum. hangi firmanın müşteri temsilcisini arasam öğrenmek istediğim konuyla ilgili detayları ben ona öğretiyorum. kendileri hiçbir şeyden habersizler. bana o konuyla ilgili web sayfasında yazan şeylerden farklı hiç bir şey söyleyemiyorlar. teknik detay istiyorum veremiyorlar. cevabını almak istediğim sorunun içeriğini ben biliyorum ancak onlar orada çalışmasına rağmen bilmiyorlar.

Sizce bu neden böyle? İşe alındıklarında teknik eğitim verilmiyor mu? Verilen eğitim yetersiz mi? Yoksa sürekli sirkülasyon mu mevcut çalışan adam 3 ay çalışıp işi öğreniyor sonra gidiyor ve yerine hiçbir şey bilmeyen yenisi mi geliyor?

Ne düşünüyorsunuz?

 
Calisanlarla degil sirket yonetimi ile ilgili bir mevzu bu. Demek ki egitim yok, kalifiye insanlar tercih edilmiyor ve/veya calisanlarin bu konulari bilmeleri icin motive edecek ortami yaratmiyorlar. Musteri sorunu sirkette aramadiktan sonra niye masraf edip ugrassinlar ki zaten?


  • f_d  (11.06.15 23:24:55 ~ 23:29:37) 
internet varken müşteri temsilcisini arayan adam en az müşteri temsilcisi kadar "geri zekalı"dır.....................


  • 2 tostos turan  (11.06.15 23:30:02) 
@2 tostos turan

tebrik ederim duyuruda okuduğum en saçma cevabı yazmışsın. ne alakası var internet ile müşteri temsilcilerinin? bir firmadan aldığın hizmet ile ilgili sorununu "internet" nasıl çözebilir ki? kafan mı güzel?

soruya cevap olarak aynen katılıyorum çoğu gerizekalının teki. f_d'nin dediğine de katılıyorum aslında ama yine de bazıları söylenen hiçbir şeyi anlamayabiliyor. bunun için firmadan bir eğitime gerek yok. adama a diyorsun sana b diyor. öyle bi mallık var çoğunda.
  • rotten head  (11.06.15 23:34:29 ~ 23:36:42) 
@rotten head

sanırım okuduğunu anlamaktan aciz bir müşterisin sen de......................

"hangi firmanın müşteri temsilcisini arasam öğrenmek istediğim konuyla ilgili detayları ben ona öğretiyorum. kendileri hiçbir şeyden habersizler. bana o konuyla ilgili web sayfasında yazan şeylerden farklı hiç bir şey söyleyemiyorlar. teknik detay istiyorum veremiyorlar. cevabını almak istediğim sorunun içeriğini ben biliyorum ancak onlar orada çalışmasına rağmen bilmiyorlar"

sen bu okuduğundan bir sorun yaşandığını mı anlıyorsun??????????????

adam aldığı hizmet ile ilgili bir şikayetten falan bahsetmiyor....................

teknik detay öğrenmek istiyorum, çalışanın bilgisi yok diyor....................

ben ne demişim?????????

demişim ki, bu internet denen yerde öğrenemeyeceğin bir detay yok............... niye kaldırıp mh'yi arıyorsun?????????

aldığın hizmetle ilgili sorun yaşıyorsan bile internetten en azından benzer sorunu yaşayanlar ne yapmış ve nasıl çözüm bulmuş önce bunu araştırabilirsin..............

sikayetvar.com
eksisozluk
bilimum forumlar

işte bunlar hep internet!!!!!!!!!!!!!

capish??????????????
  • 2 tostos turan  (11.06.15 23:54:25) 
gercekten geri zekalılar. çalıştığım kurumun müşteri temsilcisini arıyorum. Isını ben öğretiyorum.

Şirket icinde de, bu kişilere laf anlatmak Ömür törpüsü. Geri zekalı biraz ağır olabilir ama cogunun vasıfsız oldugunu düşünüyorum.
  • widee  (11.06.15 23:59:00) 
kalifiye insanlar tercih edilmiyor değildir de o paraya ancak o kapasite insanları çalıştırabiliyorlardır, firmalar en ucuza iş yaptırma derdinde sanırım.

bir de çağrı merkezleri gelen çağrıları cevaplama yüzdesine göre filan ölçüyor performansını halbuki tamam cevapladın da cevap tırt, onu yapacaz? cevabın tatmin ediciliğine göre performans kriteri belirleseler daha farklı olur.
  • niye ama  (12.06.15 00:02:05) 
2 tostos turan müşteri temsilcisi mesela düşün.:) 2-3 ayda bir açlışanlar değişiyor o yüzden her gelen bilgisiz.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.06.15 00:04:18) 
Ağır konuşucam ama bu ülkede yaşayanların %50si sınır zeka zaten, beklentileri yüksek tutmamak lazım.


  • betsy  (12.06.15 00:32:13) 
örnek vereyim, onlardan biri kardeşim. kendisi günlük hatta düzgün konuşmayı zor becerir. gel gelelim "müşteri temsilcisi" kendisi. eğitim yok, kağıt veya bilgisayardaki sistem var. sorunun keywordünü yazıyor. ne çıkarsa :D


  • cetoxim  (12.06.15 00:37:34) 
Universite mezunu hatta muhendis olup da laf anlatamadiklarin varken bunlarda cok beklentiye girmeyin cogu lise mezunu. Egitim onemli evet kimse saldirmasim zaten laptopim bozuk cevap veremem de afafagsd.


  • neferkitty  (12.06.15 00:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.