[]

Hadi bana bahane bulalım

Bir arkadaşım kira kontratı için kefil olmamı istiyor. (memur değilim ama çalışıyorum özel sektörde) bundan önce birkaç defa kira ödemesini geciktirmiş ve sıkıntı olmuştu. Parasal olarak da sıkıntıları oluyor zaman zamam. Bunları bildiğim için kefil olup dertsiz başıma dert almak istemiyorum. Bu işten karşımdakini de kırmadan nasıl sıyrılabilirim?




 
Baska birine yeni kefil oldum" olur mu acaba.


  • kutsalbok  (11.06.15 23:18:21) 
Prensip olarak kimseye kefil olmuyorum de. Net bi tavırla bikaç defa söylersen ''kişisel değil, kimseye olmuyorum'' falan dersen hallolur bence


  • reavelyn  (11.06.15 23:18:36) 
ailenden birinin ev kredisi çektiğini (kuzen vs) onlara kefil olduğunu söyle. aile olunca ısrarcı olmaz bence.


  • felidaem  (11.06.15 23:21:29) 
daha önce kazık yedim, tövbeliyim de.


  • icim urperiyor  (11.06.15 23:23:21) 
kredi çektim de, benim kefilliğim kabul olmaz de :)


  • cy7  (11.06.15 23:33:55) 
arkadaşın sana ilk sorduğu anda reddetmediysen şu andan sonra sadece "kimseye kefil olmuyorum" cümlesi iş yapar. diğerleri belli eder kendini yalan olduklarına dair.


  • sen git ben geliyorum  (11.06.15 23:35:55) 
yalanlara gerek yok. Bakalarını kırmama adına, hayır diyememe gibi bir zayıf yönün var sanırım. gerçekler hep acıdır.
- böyle konularda kefil olamam, de ve bırak. gerekçe göstermene de gerek yok. anlayışlı ise susar. eğer ısrar ediyorsa, bil ki sen haklısın. vaz geçme kararından.

  • 1adam  (11.06.15 23:38:48) 
evliysen eşim delirdi kefil lafını duyunca de.

ben kefil olmaya sıcak bakmıyorum ilk başta direkt söyleyemedin sana değer verdiğim için ama presip falan de kıvırt. zaten kendini biliyorsa alınmaz cevabına.
  • kuzey li  (11.06.15 23:40:45) 
Ev kredisi çektim, onlara kefil oldum deme sakın :) kuyruklu yalan olduğu hemen anlaşılır. Çünkü ev kredisinde kefil aranmaz.

Prensip olarak kefil olmuyorum + 1
  • gkn  (11.06.15 23:41:21) 
"Bana güvendiğin için teşekkür ederim ama prensip olarak kefil olmuyorum" deyin.

Bu arada kefil şartı aramak kadar saçma bir şey yok; problem varsa parayı kullanan kişi ile yüzleşsinler, ne diye üçüncü şahıslara sorumluluk yüklerler ki?
  • pozzecco  (11.06.15 23:47:57) 
Ev sahibi kimsenin arkadaşını kefil olarak kabul etmez bence. Kefil olarak aileden biri gösterilirse daha mantıklı. Ben ablamı göstermiştim. Ailesine söylesin. Banka kredisi mi bu ? Saçmalamasın yahu.


  • Hersheys  (12.06.15 18:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.