[]

Ankara İçin Arsa Sorusu (Ekonomiden Anlayanlar da Baksın Lütfen)

Ülkedeki ev fiyatları oldukça yüksek ve şu anda bunları karşılayabilme imkanımız maalesef yok. Bu yüzden ailem Ankara'da uygun bir arsa alıp, yatırım olarak bekletme gibi bir düşünce içerisinde.

Sorularım şöyle olacak:

1- Hem sonrasında oturabileceğimiz, hem de değerlenme ihtimali yüksek, hem de fiyat performans oranı uygun bir yerden alım yapmayı düşünüyorlar. Yer olarak önerileriniz ne olur?

2- Bu tarz arsaları bulmak için nereye, kime, nasıl gitmek gerekir? Ayak üstü kazıklanmayalım, para kolay kazanılmıyor sonuçta.

3- Arsaların en ucuz olduğu dönem ülkemizde tahmini olarak hangi dönemdir? Alım ne zaman yapılmalıdır? Borsa yüksekken? Dolar yüksekken? Ev fiyatları yüksek ama piyasası durgunken? (ekonomi sorumuz buydu)

Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

 
İstanbul'un doğusundaki tüm şehirler batıya doğru genişler.

Ankara'da yatırım yapmak için arsa alacaksanız, 5 yıllık bir sürede en çok getirecek yerler Ballıkuyumcu, Şehit Ali, Dodurga, Alacaatlı taraflarıdır.

Özellikle Alacaatlı (Yaşamkent tarafı) şu an altın değerinde.

Bu tarz arsaları bulmak için öncelikle oralarda dolaşmaya çıkın, Yaşamkent tarafında arsa işi yapan emlakçılardan yaklaşık rayiç bedelleri öğrenin, bulabilirseniz sahibinden olan arsaları almaya çalışın. Emlakçılar genelde tuhaf adamlardır, dikkat edin, mümkünse uzak durun.

Arsaların görece en ucuz olduğu dönem kış dönemidir. Bahar aylarında piyasa canlanır, sonbahara doğru durağanlaşır.
  • pozzecco  (11.06.15 23:35:19) 
Çok teşekkür ediyorum, bu çok bilgilendirici oldu. Dediğiniz yerleri bir kurcalayayım.

Peki sahibinden arsalar için sahibinden.com dışında, daha ucuza alınabilecek arsalar için nasıl bir iletişim yolu çizilmeli? Oranın yerli halkı "bizim arsa pahalı geldiyse filanca dayıya git, o da satıyordu ucuza verecekmiş" muhabbetini yapar mı?
  • yenideneyim  (12.06.15 00:15:21) 
Hemen her köyde, bu işlerden anlayan bir tip bulunur. Ahmet Çakar "yancı" der ya...

Az bir komisyon alıp sizi doğru satıcıya yönlendirebilir bu tür insanlar. Bol bol dolaşmakta, fikir almakta fayda var. Ne çok bilgili görünün (sizi emlakçı falan sanmasınlar), ne de -tabirimi mazur görün- yolunacak kaz gibi görünün. Dolaşın, arsa ilanlarına bakın, kimi zaman bir emlakçıya telefon açıp satıcı gibi konuşun (ki rayici en iyi bu şekilde öğrenebilirsiniz). Kısa sürede zaten az çok bilgi sahibi olursunuz.

Size anahtar kelimeleri veriyorum; belediye, yol, imar, spor alanı.
  • pozzecco  (12.06.15 01:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.