[]

dış hatlar gidiş sorusu

yarın 13.00'de yurtdışı uçağım var. ilk defa uçağa bincem, o yüzden havaalanı işlemlerini pek bilmiyorum. bileti internetten aldım. bagajım yok sadece bi sırt çantası var kabin bagajı olarak.
arkadaşım yolculamaya gelecek. 10'da havaalanında olsak, bileti kestirip boarding pass'i alıcam.
şimdi bu check-in dediğimiz olayda artık ben kontrolden geçiyorum, o gelemiyor o kısma değil mi? yani ben saat kaç gibi arkadaşımdan ayrılıp ilgili kontrollere gitsem yeterli olur?

yani istediğim erkenden gidip uçakta 1.5 2 saat gereksiz oturmaktansa arkadaşımla orada vakit geçireyim ama uçağa yetişirken de sorun yaşamıyım. o ideal süre nedir ortalama?

 
check in ve bagaj teslimi, pasaport için çıkış pulu alımı, pasaport kontrole gidiş ve arkadaştan ayrılış şeklinde.

online check in yapıp uçuş kartını telefonundan şey ettirirsen işin kolaylaşır.
  • zgrydn  (11.06.15 22:29:40) 
O kadar erken havaalanında olmaya gerek yok. 1-1.5 sast önce olsanız yeter bence. Check-in ve harç pulu alma işleminden sonra, pasaport kontrole geçersiniz. O aşamada artık arkadaşınızla vedalaşırsınız.


  • isiz ajun  (11.06.15 22:34:52) 
online check in

kontuvara gidiş, boarding pass alış

yoksa harç pulu alma işi.

burdan sonraki güvenlikten arkadaşın geçemiyor diye hatırlıyorum.

sonra pasaport kontrolü.
uçağın içinde 2 saat beklenmiyor. kapıya gidiyorsun orada bekliyorsun sonra bilet/pasaport kontrolüyle uçağa giriyorsun.
45 dakika önce kapıda oluyorum ben. duty free'ye falan bak işte pasaporttan geçtikten sonra.

@zgrydn uyardı, pasaporta kadar gelebiliyormuş arkadaş.
  • stereoseyfi  (11.06.15 22:42:15 ~ 22:51:20) 
check-in'i simdi internetten yap. hatta mobil binis kartini da al. havaalanina gittiginde direk ucaga gececeksin. ataturk ise ucustan 1.5 saat once, sabiha ise 1 saat once havaalanina gitsen, pasaport kuyruguna gore 15-20 dk kadar daha arkadasinla oturabilirsin. ucaginla ilgili anonslari duyarsin zaten.


  • crucio  (11.06.15 22:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.