[]

Güzellik yarışmalarında güzelliği neden oransal olarak ölçemiyoruz?

Miss Turkey yarışmasını görünce aklıma geldi. Dünya'da 7 küsür milyar insan varken güzellik yarışmalarına nasıl hala "mükemmel" olmayanlar katılabiliyor ve seviye nasıl hala burada kalabiliyor?

Şimdi bazılarınız "kime göre neye göre" diyecek. Bahsettiğim öyle felsefi bir şey değil. Bu işi neden tamamen matematiğe, bilime dayalı ölçmüyoruz onu merak ediyorum.

elidormissturkey.startv.com.tr

Bu işin çözülmüş olması gerekmez mi hoca? "Bilimler fenler ilerledi, uzaya çıktık." diyoruz ama hala "en güzel" kombinasyonlarını kağıda herkesin ölçebileceği şekilde dökemedik mi, formülize edemedik mi? Yayınlar, makaleler var biliyorum da şunu kullanan bir jüri yok mu yahu?

Uyduruyorum şunun gibi:

Kol uzunluklarının boya oranı ...
Burun kemiği genişliğinin dudak çizgisi uzunluğuna oranı ...
Kulakların, göz bebeklerinin orta noktalarından geçtiği kabul edilen hayali çizgiye göre konumu ...
Omuz genişliğinin bel genişliğine oranı ...
gibi gibi parametreler...

 
Yabancılarda olsa neyse de, Türkiye'de yaşıyoruz be abi. En iyisi ne olabilir ki yani öyle düşün. Şunlara baksana mesela, %95'inin boyu mantar gibi yerden bitmeler. Bunu nüfusa oranladığında insan "en iyisi olsa ne çıkar?" diye düşünmeden edemiyor bence.


  • büyük engizisyoncu  (11.06.15 22:27:15) 
@büyük engizisyoncu

Katılmıyorum abi. Şuradan Türkiye'nin demografisine bakıyorum:
tr.wikipedia.org

2014 verilerine göre Türkiye'de 20-24 yaş arasında yaşayan 6.2 milyon kişi var.

www.ntv.com.tr Şu haberdeki verilere göre ülke nüfusunda kadın erkek oranı neredeyse yüzde 50 yüzde 50. Yani 20-24 yaş arasında yaşayan 3.1 milyon kadın var denebilir.

Katılmasını engelleyecek sağlık problemleri olan yüz bin kadını ihtimale katmasak dahi 3 milyon kadın eder.

Soruyorum şimdi, nerede bu kadınlar? :) Çıkar abi, çıkar. Etnik çeşitlilik bizde bolca var. Şöyle bir 30-40 "efsanevi" finalist çıkar en en kötü.

@playing star again Evet dediğiniz gibi. Jürinin kullanması ve yaygınlaşmasından bahsediyordum :)
  • hincaluluc  (11.06.15 22:36:53 ~ 22:37:19) 
Babaları bikiniyle poz vermesine ses çıkarmayan en güzel kızlar bunlar sanırım.


  • gmzo  (11.06.15 23:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.