[]

İzinsiz İnşaat

Belediye kayıtlarında görünüp imar kayıtlarında görünmeyen bir evimiz var 30 yıllık. Belediyeden tadilat ruhsatı aldık evi yıktık, inşaatın bitmesine az kala izsu geldi suyu kesti.Baştan oturma ruhsatı alın öyle bağlarız diyorlar.

İmar kayıtlarında görünmeyen ev için nasıl oturma ruhsatı alacağız ki? İnşaat da izinsiz yani köy yerinde herkes öyle yapıyor diye yaptık. Bu durumda evi yıkma ihtimalleri var mı? Yoksa ceza mı ödeyeceğiz sadece? Ceza çok mu kallavi oluyor? Belediye kayıtlarında görünen ve elektriği suyu yasal olan bir evin imarda görünmemesi bizim sorunumuz mu? Bu hatayı onların düzeltmesi gerekmiyor mu? Yapabileceğimiz bir şey var mı?

Teşekkürler

 
olmayan binaya nasıl tadilat ruhsatı aldınız? tadilat ruhsatı hali hazırda olan bir inşaatta değişiklik yapmak için alınıyor. eğer normal bir şekilde sizin o arsaya projede yer alan binayı yapmanıza olanak sağlayan bir ruhsat aldıysanız ve bina projeye uygun bir şekilde yapılmaktaysa sıkıntı yok. Suyun kesilme nedeni muhtemelen şantiye suyu değil normal oturma ruhsatı almış eski sudan kullanmanız. su idaresi bunu farkedince kesmiştir. şantiye suyu normal suya göre 3 kat pahalı olduğu için ona geçmenizi istiyorlardır. inşaatı bitirince oturma izninizle beraber gidip normal bir şekilde başvuru yapıp su-elektrik tekrardan bağlatırsınız. siz şuan imarda yer almayan eski dairenize ait su elektrik kullanıyorsunuz şantiye suyu ve elektriği yerine, sıkıntı da oradan çıkmış gailba.

ceza durumu hakkında bilgim yok ama tahminimce en fazla tadilat ruhsatına geçtiğiniz tarihten itibaren kullandığınız suyun aradaki farkını faiziyle alırlar.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (11.06.15 14:30:42 ~ 14:35:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.