[]

Bulut teknolojileri

Benim bunlara karşı bi paranoyam var. Özellikle meme olaylarından sonra iyice arttı.

Bilgisayarda çok nadiren kullandığım büyük boyutlu dosyaları tutmak istemiyorum ama silmemem de gerekiyor.
Harici hard diskler pahalı geliyor. Bir de devir sayisi filan yazıyor hic anlamıyorum. Kotu mal alırım diye de korkuyorum.

Google drive kullanayim diyorum fotoğraf filan atarim (çıplak da değil ha, zaten bi insan niye çıplak fotoğrafını ceker ki ) onu da yanlışlıkla herkes görür diye ödüm kopuyor.

Yok mu şöyle kafamiz rahat kullanabileceğimiz bir yol ?. Nedir bunun yolu ?

 
Tamamen kendiniz görebilecek şekilde ayarlayıp, dışarıya açmadığınız, sık sık farklı yerlerde login olmadığınız (internet cafe, kırtasiye bilgisayarı gibi) erişilmesi zor bu tarz verilere. Bir de çift onaylı giriş diye bir olayı var sanırım sosyal medya ve bulut hesaplarının, doğrulama kodu filan istiyor. Onları da kullanabilirsiniz.

Başkalarının kesinlikle görmesini istemeyeceğiniz fotoğrafları veya dökümanları, yazıları ise buraya koymamanız elbette ki tavsiyemdir. Bunlar için de kaliteli USB flash diskleri kullanılabilir ve 1-2 yedek alınabilir, eğer çok hayati şeylerse.
  • sevgikusunkanadinda  (11.06.15 01:48:24) 
wd pass ultra veya seagate backup plus slim f/p olarak iyi markalar. benden 6 tane geldi gecti harddisk. ayni nedenlerden dolayi online storagee güvenemedim.

fappeningi bosver, bende belgeler vs var. her fis fatura saklanacak sey taratip saklaniyor bende. onlara erisim olursa baya kimlik bilgim dökülür.

ha evet, nude olayini da anlamis degilim. hatta biri cikti sevgilim uzakta göndermek zorundaydim falan diye geveledi. o özel dosyalarin sizdirilmasi haksizdi, kötüydü. ama nude olayi da sucsuz degil benim bakis acimda.
  • Silesius  (11.06.15 01:49:03) 
ben dropboxa yüklüyorum. daha sonra otixo sitesi aracılığıyla dropboxtan gmaile ve yandexe klonluyorum. aynı anda 3 cloud sisteminde birden oluyor.

paraya kıyarım diyorsan birde amazon cloud alırsın. private. oraya da klonlarsın. daha 4 siteden de silinecekse silinsin. yansın dünya.
  • cetoxim  (11.06.15 02:02:53) 
there is no cloud, just other people computers demiş RMS abimiz, dropbox dosyaları amazonda tutuyor, s3 zaten amazonun, google, yandex disklerde yine bu firmaların yani koyduğunuz her bir dosya bu firmalara ait oluyor ve isterlerse farklı amaçlar için koyduğunuz bu dataları kullanıyorlar, illaki birinin sizin hesabınızı kırmasına gerek yok yani siz kendi elinizle bir başkasının pc'sine yüklüyorsunuz verinizi.

en temizi kendi storage'inizi kurmak o da kendine ait bir yatırımı var, burada veriniz mi yoksa paranız mı diye düşünecek ve karar vereceksiniz. o devir hızıdır veri yazma okuma hızıdır sanıyorum ki sizin için çok önemli değerler değil zira önemli olsa ne olduklarını bilirdiniz şimdiye kadar, öğrenmediğinize göre ihtiyacınız olmamış.

hd'lerin cd'lerin blueray'lerin falan bir ömrü var ne yazıkkı en uzun vadeli saklama yöntemi ise halen kağıt. düşünün taşının karar verin derim ben.
  • selam  (11.06.15 03:28:37) 
bir seçenekte buluta koyacağınız dosyaları şifreleyip koymanız bir miktar güvenliğinizi arttırır. tabi şifreyi 1111 koymazsanız


  • magoria  (11.06.15 08:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.