[]

google arama önerileri

şimdi diyelim bir yerin ismini falan arattığımızda google otomatik olarak başka kullanıcıların aradıklarına dayanarak "bunlar da aratıldı" diye tamamlıyor ve öneriler sunuyor ya. bu önerileri o veri kaç kere aratıldıktan sonra yapıyor? ya da algoritması nedir?




 
Aslında bu tür şeyler bir çok değişkene bağlı, bu öneriler 10 tane oluyor, kaç tane olduğu değil en çok aratılan en üstte olacak şekilde tamamlıyor diyebiliriz ama bunun yanında siteleri, verileri de okuyor, yani mesela recep tayyip erdoğan google'da aratılmasa dahi önerenlerde çıkacaklardır çünkü cumhurbaşkanı, sistem bunu wikipedia'dan okur ve sunar. film isimlerini imdb'den alır onları tavsiye olarak sunabilir, bunların yanındaki değişkenlere en basitinden konuma göre değişir, istanbulda alacağın tavsiye ile ankarada alacağın tavsiye farklı olacaktır, aranana göre ilçe bazında bile farkedebilir, tarihler, haftanın günleri de etkiler yüksek ihtimal.

Bir de o veriyi bol bol aratarak yapmayı planlıyorsanız bu tek yerden değil birden fazla yerden yapılmalı google bunu spam olarak görüp dikkate almayacaktır ama mesela incicilerin yapmadığı şey değil bu.
  • atom karincanin torunu  (10.06.15 23:50:01) 
ip adresine, konumuna, mevcut zamandaki trende göre değişiklik gösterebilir. atıyorum istanbul esenlerde, 1 saat içerisinde 50 kişi "falanca" haberini aratıp, "filanca" sitesini tıklayıp girdi. sende 51. kişi olarak "falanca" haberini yazdığın gibi sana "filanca" sitesini gösterir.

gibi gibi.
  • cetoxim  (11.06.15 00:07:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.