[]

Operatörler internet ücretlendirme periyodu (100kb veya 1kb)

Cep telefonu operatörlerinde biliyorsunuz (bilmeyenler de vardır belki) faturasız hatlarda internet ücretlendirme periyodu 100kb'da birdir. Faturalı hatlarda ise 1kb'da birdir. Tabi istisna durumlar ve tarifeler mevcut.

Yani faturasız hatta 8kb veri alışverişi yaparsanız 100kb harcamış gibi; faturalı hatta 8kb harcarsanız 8kb harcamış oluyorsunuz. Dolayısıyla faturasız hatlarda internet kotası daha çabuk doluyor.

Sorum şu. İkisini de kullanan arkadaşlar yani hem faturalı hem de faturasız olarak. Reelde ne kadar fark oluyor? Bazıları demiş ben faturalıda 1gb yeterken faturasızda 2gb zor yetiyor diye. Doğru mudur? Tecrübe eden arkadaşlar var mı?

 
ne avea ne de vodafonede böyle birşey görmedim. hatta arkadaşımın hattında 2gb internet vardı, 1.6gb film indirdim, 400mb kaldı. senin demene göre olsaydı 1.6gb film indiremezdim.


  • cetoxim  (10.06.15 23:07:27) 
@cetoxim

siz tek bir dosya indirdiğinizden fark etmeyecektir. Bunun farkı sürekli kullanımda (whatsapp, webde gezinme, video izleme, müzik dinleme vb.) görülür. Çünkü bu durumda kesintili olarak veri alışverişi olacaktır her kesintide de periyot kb atışı olacaktır. 100kb veya 1kb gibi.
  • mr.goodcat  (10.06.15 23:11:16) 
mobil veriyi kapatıp açma sıklığına bağlı, benim mesela gün boyu açık duruyor hep, günde 10'u geçmez açıp kapatışım böyle de maksimum 1mb fazla yansıyabilir günde. Yani sürekli açıp kapatmıyorsan çok fark olmaz interneti kapatınca hesaplıyor kb'ı operatörler


  • onurlu  (11.06.15 00:19:41 ~ 00:19:54) 
Bu söylendiği baplantı kopma periyoduyla alakaklı yani aynı kontörlü görüşme gidi, 15 saniyede bir 1 kontör giderdi, 15 tane 1 saniyelik arama 15 kontör götürür ama 3 dakikalık görüşme daha az kontör götürür.

Günümüzde öyle bağlantıyı kapatmadığımızdan dolayı arada hissedilir fark oluşmaz.
  • atom karincanin torunu  (11.06.15 01:22:04 ~ 01:22:34) 
2 aydır faturasız kullanıyorum. bir fark göremedim. hatta 250 mb sınırsızdan 1 gb a geçtim hala 200 mb civarı kullanabiliyorum. açıp kapatmıyorum datayı ondan sanırım.


  • ozdek  (11.06.15 08:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.