[]

dilekçeyi kabul etmeme

evet böyle kafalar da varmış.
bugün dekanlığa dilekçe vermeye gittim. ve personel işlerindeki gerizekalının işgüzarlığı yüzünden kabul etmediler. anabilim dalı aracılığıyla göndermemi söylediler. tabi anabilimdalının istemediği bir durum olduğu için böyle bir hinlik yaptı şerefsiz.

dilekçe kabul etmeme gibi bir durumla karşılaşabileceğimi hiç tahmin etmediğimden öylece kalakaldım ve ancak "ama bu dekanlığa yazılmış bir yazı nasıl almazsınız siz" diyebildim ve çıkmak zorunda kaldım.

şu an iyice sinirlerim gerilmiş durumda. dilekçeyi almamanın cezası 6aymış ama ne yapayım yanımda avukatla mı gideyim dilekçeye takip numarası alabilmek için. birileri noter demiş ama var mı öyle bir şey. ya da diğer insanlara çaktırmadan evrak kayıttakilere mi yutturmayı denesem.
düşündükçe sinirleniyorum. bir el atıverin..

not: dilekçe de öyle şikayet filan değil. kurumlar arası geçiş başvurusu ama anabilimdalının ya da dekanlığın ya da rektörlüğün söz söyleme hakkının olmadığı bir durum. doğrudan yök'ü ilgilendiren bir durum.
not2: dilekçenin yök'e dekanlık aracılığıyla gitmesi gerekiyor

 
dilekceyi kabul etmemenin suc olduguna eminseniz bir daha gidin ve bunu belirtin yine kabul etmezlerse iddaalasmadan bir dahaki sefere noterle veya avukatla geleceginizi bildirin. daha sonra takim elbise giymis bir arkadasinizi yaniniza alip fake atin. veyahut dilekceyi kabul etmeyen memura tutanak imzalatmaya calisin.

cok bilgim olmadan salladim. hicbiri ise yarayamayabilir. kusura bakmayin.
  • oharro  (10.06.15 22:41:04) 
kamu personeli kendi kurumuna posta, noter gibi kanallarla vatandaş gibi dilekçe veremez. E-imza geçtiyseniz işiniz kolay e-imza kullanmıyorsanız şansınızı tekrar deneyin ardından BİMER'e derdini anlatın ama işler karışır ozaman kısaca diplomatik uslupla halletmelisin.


  • Fritz-X  (10.06.15 23:02:32) 
O dilekçeyi seve seve almak ve 30 gün içinde cevaplamak zorundalar.
mevzuat.meb.gov.tr

  • garfield13  (10.06.15 23:35:57) 
dilekçeyi almayı reddettiğini yazıp imzalasın, derdim; fakat mevzuata göre hiyerarşik bir silsile gözetiliyorsa, yani bir üst amiri atlayıp vermeniz mevzuata tersse ondan olabilir. zaten böyle bir durum varsa reddettiklerine dair yazı da verirler rahatlıkla. bir deneyin bunu istemeyi.


  • tedirginlik hucresi  (10.06.15 23:46:25) 
mevzuat açık. dilekçenin muhattabı dekanlık. hatta dilekçe aslında form olarak başvuruyu inceleyecek kurul tarafından hazırlanmış. verilecek makam da yazıyor. onların nereye göndereceği de.
Sonuna kadar haklıyım. hatta benimle aynı başvuruyu yapmış kişilerde birkaç kez dekanlıklar/anabilimdalları işleri engellemeye kalmış ve sonrasında mahkeme kurumları haksız bulmuş hep.
işin ucu tutanak ya da avukata gidiyor gibi gözüküyor.
daha akademik hayatın başında bile sayılmazken bunca uğraşı... insana geleceğini sorgulattırıyorlar.
  • naif hayvan  (11.06.15 00:03:13 ~ 00:04:06) 
fakültenin evrak kayıt birimine git. her fakültedde vardır. oraya verip tarih ve sayı numarası verirler size. o andan itibaren 30 gün içinde size cevap vermek zorundalar. cevap vermezlerse hukuki yollara veya internet üzerinden başbakanlık bimere şikayet edebilirsiniz.


  • bim tribi  (11.06.15 10:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.