[]

aşırı kolay börek çörek kurabiye tarifleri

10 güne doğuruyorum. kalan 10 günde eve gelecek misafirlere bişeyler hazırlayayım da buzluğa atayım diyorum. aşırı kolay, beni yormayacak, buzluktan çıktığında tost makinesinde ısıtılınca güzel olan börek vs tariflerinizi bi de güzel kolay kurabiye tariflerinizi bekliyorum

teşekkürler


 
www.nefisyemektarifleri.com
annem yapardı ben küçükken, buzluğa atardı poşet poşet.

Allah analı babalı büyütsün, bi avazda doğurasın :)
  • nymphe  (10.06.15 22:02:17) 
vallahi ben öğrenciyken erkek halimle yufka alıp üçgen şeklinde kesip, içine peynir ve sosis koyup, katladıktan sona yumurtalayıp fırına atıyordum gayet güze oluyordu. iç kısmı tercihen değişebilir. kaşar ve pastırmada güzel oluyor.


  • jacksor  (10.06.15 22:05:20) 
Allah anneli babali buyutsun, erkek olursa da adini bora koydurtsun :)

Milfoy hamuruyla yapilanlar en kolayidir sanirim. Arasini istediginizi koyup firina verin.
  • c1b2k3  (10.06.15 22:33:48) 
Anneme babaanneme sordum gelen yiyeceğini yapsın, o halde pasta böbrekle falan uğraşmasın diyorlar :) Allah analı babalı büyütsün. Pedro Efe mi olacaktı, adıyla yaşasın :)


  • Lim5  (10.06.15 22:39:53) 
@lim5 hahahah en guzeli o :p bi yerden borek falan da soylicem aslinda da kendim de biseyler yapip koyayim diyorum "nesting" olayina gectim glb :p


  • la noix  (10.06.15 22:54:54) 
sigara böreği kolay gibi. oturduğunuz yerde sararsınız, içine kahvaltılık yağlı/tuzsuz güzel bir lorla bol maydanoz eklersiniz.

aslında kırma diye çok basit bir tip var, ben severim. içini kendiniz seçersiniz. şöyle bir tarif var: www.yemektarifleri.com
farklı sitelerde videolusu falan da vardır belki.
analı babalı büyüsün.
  • tedirginlik hucresi  (10.06.15 23:51:39) 
ahaha olabilir :) dürtülerine söz geçiremiyorsan hazır ekmek hamurundan poğaça yapabilirsin. tatlı olarak parfe, mozaik pasta falan öyle soğuk soğuk verilir. buzlukta beklesinler. sigara böreği de güzel. yufkadan kol böreği veya düz peynirli ıspanaklı börek çiğ halde donabilir ama birinin çıkarıp fırına vermesi gerek. köfte misafire ikramlık değil de kendinize bebekle uğraşırken kurtarıcı olabilir. yoğurup sıkıp dondurabilirsin. aklıma bunlar geldi şimdilik :)


  • Lim5  (11.06.15 01:01:08) 
Arkadaslar borek kirabiye yapip getirmek isteyen olursa kabulumdur :) gece 1den beri hastanedeyiz doguruyorum :) sabaha sezaryana :)

Hayaller borek corek hayatlar sut sagma makinesi :)
  • la noix  (11.06.15 05:34:23) 
Ayy hayırlı olsun çiçeği burnunda anne oldun ha, çok sevindim :)


  • Lim5  (11.06.15 12:52:59) 
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (200ml.)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (benim hamurum 6 su bardağı un aldı.)
İçerisine: zeytin, lor peyniri
Üzerine:

yumurta sarısı
susam, çörekotu, haşhaş
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Büyük bir kapta ılık sütün içerisine mayayı ve toz şekeri katıp eritelim. sıvı yağ, soda ve tuzu ekleyelim. çok hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olana kadar unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Üzerini örtüp 45 dk kadar mayalandıralım. mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açalım içerisine iç malzemeden koyup kenarları ortada birleştirip kapatalım. kapattığımız yer altta kalacak şekilde hafif yağlanmış fırın tepsimize dizelim. 20 dk kadar da tepside mayalanmaya bırakalım. tepside mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam, haşhaş serpelim. önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında altı üzeri kızarana kadar pişirelim. Ertesi güne kaldığında da tazeliğini koruyup yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça oluyor. Afiyet Şeker Olsun :)
  • aptallarin pin kodu  (11.06.15 15:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.