[]

geri ödemesiz burs nereden bulabilirim? şehir fark etmez. yüksek istemiyorum

selamlar. bir kaç kere düşündüm buraya yazmadan önce fakat şimdi yazmaya karar verdim. belki bazı insanlar gülecektir ama sonuçta çok büyük bir rakam istemiyorum, ufak bir rakam beni orda az bucuk rahat ettirecek.

" öncelikle şunu belirteyim, gerekirse aile durumumla ilgili nereden kağıt çıkartılabilirse çıkartıp gösterebilirim. " yani eğer zengin olduğumu düşünen var ise bunu yapabilirim.

şu an bursa'da yaşıyorum. aile durumum biraz farklı. 10 sene önce annemi kaybettim, babamla ayrı yaşıyorum, ananemde kalıyorum. üniversiteye yeni başlayacağım bu sene. 2 yıllık fakat 2. öğretim...(bu yüzden gittiğim yerler kusura bakma diyorlardı) benim orda yemek ve ulaşım sorunumu halletmeye yönelik olarak düşündüm. kocaeli'de okuyacağım.
e harç parasını nasıl buldun der iseniz, okumak için mecbur kaldım yapacak birşeyim yoktu.

eğer bir yakınınız varsa ya da bildiğiniz yerler varsa benimle iletişime geçebilirmisiniz? tekrar ediyorum öyle büyük rakamlar istemiyorum. dalga geçer gibi yazdıysam kusura bakmayın ve lütfen sözlerimin altında kötülük aramayın.

alperkayacik@gmail.com , eternal_soul@hotmail.fr

duyuru biraz üstte kalabilir mi? şu mübarek cuma günü gerçekten sevinirim.

edit: duyuruyu soru haline çevirdim. mail atmak istemeyenler birşey yazabilir...

 
denemişsindir elbette belki ama çağdaş yaşam olabilir.. ayrıca okuduğun bölümle ilgili olrak bursa da ya da kocaeli de işletmeler var ise oralara giderek, yazları onlar için staj yapabileceğini, çalışabileceğini söyleyerek ve çokta içten, samimi bir konuşma yaparak etkileyebilirsin tahminim.

seni çok iyi anlıyor ve destekliyorum uzun yıllar ünv. öğrenciliği yaptım zorlukları daha kazanır kazanmaz başlıyor malum.. canını sıkma ayrıca şu da var 2. öğretimsen saat 4 gibi başlarsın derslere en geç 10.30 da biter. geceleri bi yerde çalışabilirsin ya da gündüzleri 3 e 4 e kadar. şimdiden kocaeli iş ilanlarına bak derim ben. 2 yıllık ve 2. öğretim ise rahatlıkla çalışarak hayatını kazanabilirsin.

ve son ekleme mutlaka ama mutlaka çok çalış ve dikey geçiş ile bursa ya sıcramaya calış ya da hayatın çok pahalı olmadığı ama üniversitelerin iyi olduğu yerlere. bölümünü bilmiyorum ama aşağı yukarı söyleyeceklerim bunlar şimdilik. iyi şanslar..
  • medre  (13.09.09 15:03:00) 
sektörünle ilgili yada farklı sektörden güçlü insanlara buradaki samimiyetinle açılarak burs bulabilirsin. o da olmazsa medre nin dediği gibi sabah 8:00 ile 15:00 arası bir yerde çalışabilirsin. beklediğinden daha fazlası geçer eline.


  • eskili  (13.09.09 16:30:24) 
üniversitelerin ders dışındaki zamanlarında çalışmaları için kütüphane görevlisi, arşiv vs.. gibi işleri oluyor. Okullar açılmak üzere, bu işleri takip edin. bir de okulların ihtiyacı olan öğrenciler için bursları oluyor. okulunuz açılınca bölüm sekreterinizin kapısını çalıp durumunuzu bir anlatın, size okuldan bu tip bir burs ayarlayabilir.


  • johan sebastian  (13.09.09 18:07:55) 
TEV'i de deneyebilirsin bence, ozellikle anne veya babasini kaybetmis ögrencilere burs sagliyorlar kimi zaman.


  • samfisher  (14.09.09 02:00:59) 
bi aadaşım başbakanlık bursu almıştı.geri ödeme yoktu ama nasıl alınıyo onu bilmiyorum


  • tueio  (14.09.09 13:58:56) 
johan sebastian söyleyince hatırladım evet.. bende üniversite "karşılıksız burs" adı altında okulda çalışmıştım.. nedir? kütüphanede raflara kitap yerleştirme, arşivleme, bölüm hocalarının yazılarını temize çekme, çeşitli yazışmalar vs.. bugünün parası ile sanırım yaklaşık 200 tl ye denk geliyordu ve ders saati dısında olan zamanlarda çalışıyordum çok da keyifliydi.

okulların açıldığı ilk günler gözünü kulağını dört aç, öğrenci işlerindekilerinin peşini bırakma, kendi bölümündeki hocalardan gözüne kestirdiğin "yardımsever hoca görünümlü" hocalara derdini anlat, okuldaki panolara asılan ilanları tırım tırım oku, ilk haftalar zaten dersler vss herkes adaptasyon ile uğraşırken sen bi yandan dikkat kesil herşeye. yemekhane fişi dağıtılan öğrenciler var mesela durumu iyi olmayan öğle akşam orda yiyebiliyorsun okulda yiyebiliyorsun o fişle.

öğrenci işleri ve kendi bölümündeki hocalardan herşeyi iste çekinme utanma yüzbinlercesi böle doktor avukat öğretmen oldu bu ülkede tam tersi çok da takdir edilecek bir durumdur, diğer öğrenciler kendilerinden utanır sende azmi şevki gördükçe.

açıkcası hem okulda hem dısarda çalışarak ve ama kendini fazla yormayarak bi de üstelik olası işletmelerden aldığın burslarla ayda 500 tl den fazla bi rakamı yakalayabilirsin.

burs konusunda 2 yıllık ve 2. öğretimlerde devlet bursu yok diye haırlar gibiyim yine de araştır istersen..

baba yorgun gözünü kulağını dört açar, çekingen ürkek olmayıp, cesaretini kamçılayıp inancını kaybetmezsen sende süper gelecek görüyorum.

hadi bakalım :)
  • medre  (14.09.09 16:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.