[]

1-fazla gazyaginiz var mi 2-ayak bilegime ne oldu?

1- hepitopu 5-10 damla gazyagi lazim. benzinciler satmiyor, nalburlarda da yok.

2- bir kac sene once jonglorler gibi ip ustunde yurumeye calisirken beceremeyip yere dusup durmus, (dusme degil de ziplama diyelim) iki gun sonra bilek oynatamaz hale gelince doktora gitmistim. mr cekildi, krem verdi, igne yapti yolladi. odem ve bag doku zedelenmesi gibi birsey dedi. o asiri agrisi fln gecti ama hala bilegi biraz zorlasam, aniden kossam, cok yuzsem, fazla buksem fln agri oluyor. mesela yuzerken ayagimi palet gibi kullanamiyorum, o kivrilma hareketi agritiyor hemen.

soyle bi corap aldim kosarken giyerim diye ama ne ise yarar emin degilim.
www.aliexpress.com

soru; bu simdi hic gecmeyecek mi? ustune gidip zorlamali miyim? bunun fizik tedavi hareketleri var mi? o bilek bana lazim. motosiklet kullaniyorum ve ayaktan destek alarak donusler fln yapmam gerekiyor toprakta.

 
spor hekimine görünün.


  • stereoseyfi  (10.06.15 14:50:01) 
Bağlardaki yırtıklar geçmez. Çevredeki kasları güçlendirmen gerek. Fizik tedavi etkili olabilir ama önce bilek konusunda tecrübeli bir ortopedi uzmanı görmeli.


  • arnold schwarzeneger  (10.06.15 14:51:33) 
neferkitty'ye bir mesaj atsana. yanlış hatırlamıyorsam onun bileğine de eskiden böyle bir şey olmuş, uzun süre fark edilmemiş sonra ameliyat olmuştu.


  • inheritance  (10.06.15 14:53:24) 
peki o corap bi ise yarar mi?


  • jimicik  (10.06.15 15:06:06) 
benim de bileğimde benzer ağrılar vardı. ameliyat oldum.


  • sayns  (10.06.15 15:18:13) 
spor sonucu benzer sorunları çok defa yaşamış biri olarak; bağlarda yırtık vs. yoksa bir zaman sonra orayı güçlendirmen lazım, ondan ağrı yapıyor. git koş biraz, yavaş yavaş temponu yükselt, zamanla açılır kasların.


  • ethros  (10.06.15 15:18:50) 
Gazyağı tahtakalede bir tane odun kömürü satan bir yer var. Orada bulunuyor. Sahilden yukarı doğru çıkan sokak bitiminde ilk sağda kalıyor. Kime sorsan mangal kömürü satan bir yer varmış diye yerini gösterir. Ben de almıştım bir ara ama ağzı açık kalınca bozulmuş.


  • mithrilfender  (10.06.15 15:21:05) 
peki ameliyat sadece yirtik varsa mi yapiliyor?

yirtik olsa duramamam gerekmez mi? 4 sene gecti ustunden.
  • jimicik  (10.06.15 15:22:05) 
gazyağı istersen kartal merkezde hastanenin yanındaki shell de var. ltresi 3 tl civarında.


  • prezarlatif  (10.06.15 15:51:20) 
Benim ayak bilegimde bag yirtigi dediler megerse tumor varmis 3 doktor da odem diye eve yollamisti, palet kullanirken ve egzersiz sonrasi agri ve kitlenme ile belirti verdi baska da hicbir belirtisi yoktu. En son docent bir hocaya israrci yaklasimlarimla gittim ve supheli kitleyi o gordu mr'da. Spor hekimleri ve ortopedistlerden bag yirtigi diyen olmustu halbuki ayagimdaki tumor nedeniyle eklem stabilitesi bozulmus , ameliyat oldum zaten iyi huylu bir kitle cikti ama ameliyat sonrasi 3 aylik kontrolde bag yirtigi filan cikmadi kaldi ki bag kopmasi olsa oyle alciya filan alinmadan kendiliginden iyilesmiyor, hatta zaman gecerse tek caresi ameliyatla lifleri baglamak. ben bag yirtigi diye habire bilek kaslarimi guclendiriyordum bos yere ama simdi yirtik filan cikmadi buradan da onceki teshislerin hatali oldugu kesinlesti. Suan ayagimsa hicbir sikinti kalmadi onceden surekli burkulurdu simdi stabilitesi cok iyi.Sana tavsiyem bunlari bu kadar anlattim cunku sunu demek istedim:
Mr goruntulerinle birlikte en az 3 doktora daha git, gerekirse hoca farki ver hocaya git, ben cok guvenilir bir doktor buldum gozu kapali teslime ettim en son kendimi, bu ortopedide guvenecek adami bulmasi cok zor cunku. Spor hekimine de gitmisim bag yirtigi deyip pilates bandi onerdi safaggss.
ayagimdaki tumor de 6 cm capinda idi , odem dedikleri sey yani. Bu tumor de travma, burkulma sonrasi olabiliyormus o yuzden ayak bilegi burkulmasi COK ONEMLI bir tablo baska doktorlara da gidin.
  • neferkitty  (10.06.15 21:29:04 ~ 11.06.15 03:33:22) 
@neferkitty valla cok gecmis olsun gercekten. iyi ki ugrasmissin, kurcalamissin. ucuz da atlatmissin.

bana dun acibadem fulya'yi onerdiler. senin doktorun kimdi? deniz algul var bir de. o da ortopedist ve yarisiyor ayni zamanda.
  • jimicik  (11.06.15 09:26:17) 
Arkadaslar birkac kisi doktor ismi sordu ben Ankara'dayim oncelikle.
Benim doktorum onkolojik ortopedide uzmanlasmisti ama spor cerrahisi de yapiyor diye biliyorum, ilk gittigim docent ise omuz ve ayak bilegi spor sakatlanmalarinda uzmanlasmisti ve onu da epey arastirarak gitmistim , ameliyatimi yapan doktorumdan iyi olmasin o da cok iyiydi. Bende tumor ciktigi icin onkolojide uzmanlasmis bir ortopediste yonlendirmek istemisti sonra ben de ameliyatimi yapan doktoru buldum. Buna gore isim isteyen varsa ozelden yazabilirim.

  • neferkitty  (11.06.15 18:01:50 ~ 18:10:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.