[]

bir şey uğruna (fikir, canlı, onur vs )canınızı FEDA edebilir misiniz?

SB




 
etmem.


  • hasansabbah  (10.06.15 13:26:12) 
söylemek kolay, yapmak zor. o anı yaşamadan bilemeyiz.


  • harvey  (10.06.15 13:27:37) 
hiçbir şey için büyük konuşmam konuşanı da sevmem. o anki olaya/duruma/kişiye/psikolojiye bağlı olarak değişecek bişeydir bu. ki belki onu düşünmene bile fırsat kalmadan yapacağın şeydir.


  • kakao  (10.06.15 13:34:05) 
ederim


  • trocero  (10.06.15 13:35:32) 
hayır.

düşünmeden canını vermek salaklıktır akıllı adam önce bir oturur illa ölmem mi lazım ben ölmeden olmuyor mu diye sorgular.
  • efrasiyab87  (10.06.15 13:37:03) 
ederim


  • rock n roll  (10.06.15 13:40:19) 
hayır.

fakat bu insanlığın yararına olacaksa, olabilir. mesela mars'a gidecek ve ne olacağı şüpheli bir seyahat.
  • yollarbenibekler  (10.06.15 13:45:55) 
küçükken ejder mızrağı serisinde ' est sularus oth mithas '' diyen sturm brightblade i hiç anlamlandıramış , kürdandan hallice kılıcı ile sırf onurunu korumak için kitiara ve kara ejderinin önüne çıkmasını idiotça bulmuştum.

canlı için kendini feda etmek.. durumdan duruma fark var. sevgilisinden ayrıldığı için canını feda edenler embesildir benim gözümde. lakin fukushima da patlayan nükleer reaktörün sorumluluğunu üstlenip kanser ve radyasyon kaynaklı ölüm % 100 garanti iken santrale girip hasarı indirgemeye çalışanlar kahramandır .

fikir için canımı feda edersem o fikri geliştirme ( en önemlisi bu bence ), savunup yayma fırsatımı da kaybederim , fikrindeyim. galileo gibi "Eppur si muove" (Ama dünya yine de dönüyor) diyebilmek için kimi zaman fikirlerden vazgeçmiş gibi görünmek gerekebilir.

kendim için düşünüyorum da ;
ancak bütün dünyevi zevklerin tadını alıp sıkıldıktan sonra tarih kitaplarında ansiklopedilerde anılmak için hayatımı feda edebilirim.
  • sanrey  (10.06.15 13:49:48 ~ 13:51:25) 
Canlı ve onur için evet. fikir ya da ideoloji için sikseler etmem.


  • sen git ben geliyorum  (10.06.15 14:20:48) 
hayır ben bir şey uğrına yaşamayı daha onurlu buluyorum, ölüm anlık, bir nevi kurtuluş ama onun uğruna yaşamak daha büyük sorumluluk.


  • kuzey li  (10.06.15 14:25:27) 
"yahut kocaman gözlüklerin,
beyaz gömleğinle bir laboratuvarda
insanlar için ölebileceksin,
hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
hem de en güzel en gerçek şeyin
yaşamak olduğunu bildiğin halde."

demiş nazım hikmet. +1'imle katılıyorum bu görüşe.
  • devilred  (10.06.15 14:27:54) 
fikirler için hayır, canlılar için evet.


  • sayns  (10.06.15 15:25:38) 
Ölümden sonra yaşama inanmıyorum dolayısıyla ölünce yaşamdan daha iyi bir şeyle karşılaşmayacağım. Bu durumda etmem gibi geliyor. Ancak öte taraftan hayatın absürt olduğuna inanıyorum ve yaşamıma/yaşama pek önem vermiyorum. Bundan vazgeçebilirim. Neyin uğruna verebileceğim konusunda da sanırım çok temel bir insan hakkı ihlalini engellemek tek muhtemel senaryo. Yani düşünmek için çok zamanımın olmadığı bir durumda doğru olanı yapma şeklinde bir görev bilinciyle zaten yaşamamın pek de bir anlamı yok diyip yapabilirim sanırım.


  • acccra  (10.06.15 15:41:59) 
fikir, onur vs. için etmem. Yani bugün etmem. Yarın ne durumda olacağımız meçhul.

Bugün için canımı feda edebileceğim tek canlı oğlum.
  • oziloz  (10.06.15 15:57:30) 
etmem sanırım. bir fikir, ideoloji veya kişi uğruna ölünecek kadar değerliyse, bu benim yüzümden olmuştur. yani ben bir X kavramı veya kişisi için ölebiliyorsam, onu "uğruna ölünecek" kılan benim demektir. ortadan kalktığım zaman, ona atfettiğim değer de yok olacaktır. o yüzden, ben öleceğime o ölsün amk neden ben ölüyorum? değeri veren, onu kutsallaştıran benim. o değil ki. o ölsün o zaman. kutsal olmak kolay değil öyle.

bir de tabii şey var, bazı durumlarda siz uğruna ölmeseniz de karşıdakine zarar gelmiyor. hani vatanı savunmak için ölmeyip de "bana ne amk" diye kaçarsanız, adamlar gelir orayı alır. ama bir ideoloji için ölmekten vazgeçerseniz, o ideoloji ölmez. daha güzel. heç işim olmaz. kimse ya da hiçbir şey benden değerli değil. i <3 der meister
  • der meister  (10.06.15 16:05:46 ~ 16:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.