[]

spor yapmak ve özdisiplin

merhaba conkiler,
sene boyu mayışık, uykusuz, depresif halde yaşadım. artık bunu düzeltmek istiyorum. fena futbol oynamam, atletik de görüyorum kendimi. ama düzenli sporu bırak nefes almayı bile beceremiyorum. şimdi yarından itibaren spora başlamak istiyorum. 181 cm 59 kiloyum. ayrıca kamburum. hem kilom düzelsin, hem omzum ve göğüslerim "normal" insan seviyesine çıksın istiyorum. fitness salonlarında geriliyorum, sıkılıyorum hevesim kaçıyor. yarından itibaren koşuyla başlayıp her gün yapmayı becerince evde şınav vs ye girişmeyi düşünüyorum. bunlar da devam ederse belki salona gitmeye başlarım. sorular şunlar:
1) nasıl bir koşu programıyla başlamalıyım ve devam etmeliyim? sabah aç karnına mı vs. bunları anlatan ingilizce/türkçe kaynak da olur. nefes alışverişimi düzeltsin, uykumu ayarlamaya yardımcı olsun, yaşam kalitemi yükseltsin istiyorum.
2) duruş problemimi düzeltmek için neler yapmalıyım. çeşitli egzersizler var, bunlar ne kadar sürede adamakıllı düzeltirler?
3) ayda 2-3 kilo alabilmek için nasıl bir diyet ve egzersiz uygulamalıyım. her gelen kilo kas olsun diye bir niyetim de yok. ama sağlıksız kilo almak da istemiyorum. acelem de yok.
4) evde yapılabilecek omuz ve göğüs egzersizleri neler olabilir?
5)ayrıca esneklik açısından da -bacaklarım özellikle- sıkıntılıyım. beni sıkmayacak basit programlar var mı?

özet olarak, zayıf kambur yorgun çocuktan, normal kiloda, kambur olmayan, enerjik çocuğa dönüşmek istiyorum 3 ayda. kastır, dev omuzlardır, özgüvenli dik durmaktır bunlarda gözüm yok. en azından şimdilik :)

teşekkürler cevap verenlere.

 
(bkz: kardiyo)

youtube vb. video sitelerinde arat, senin istediğin bu.

edit: ayrıca tam istediiğin vücuda sahibim sporla alakam yok fakat ne fazlam ne eksiğim var. duruş konusundaysa emin değilim, doktora gitsen fena olmaz bence.
  • dirildimde geldim  (10.06.15 07:52:28 ~ 07:53:27) 
Sadece omuz ve göğüs çalışırsan kamburluğun ilerleyebilir. Bütün vücut ve özellikle sırt kaslarını çalıştırman lazım. Bence başlangıçta en azından bir kaç ay salona gidip, egzersizleri öğrenmende fayda var.


  • arnold schwarzeneger  (10.06.15 08:36:00) 
hepsini boşver. (bkz: p90x)


  • jacksor  (10.06.15 13:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.