[]

plaza çalışanları.

ne iş yapıyorlar. hangi bölümün mezun insanları burada çalışıyor. bir sürü insan bilgisayar başında ne yapıyor.
gerçekten merak ettiğim için soruyorum. hiçbir fikrim yok da. özet geçer misiniz kısaca?



 
şirketlerin merkezleri var heralde oralarda, satın alma, finans tarzı daha fabrikasız yapılacak işleri yürütüyolar. bu işleri de mühendislik, işletme dahil pek çok lisans mezunu yapabiliyor. hiç plazada çalışmadım benimkisi tahmin sadece :)


  • paltar yuyan masin  (09.06.15 23:52:05) 
reklamcı, grafiker, pazarlamacı, marka yöneticisi, yönetici, bankacı...

(bkz: beyaz yakalılar)
  • scent of a pastrami  (09.06.15 23:56:40) 
(bkz: iibf)


  • lorenzen  (10.06.15 00:03:40) 
ben örnek olarak medya planlamacıyım. tüm gün bilgisayar başındayım. markanın medya bütçesinin yönetiminde çalışıyorum reklamcılık mezunuyum.


  • hononu  (10.06.15 00:04:43 ~ 00:05:33) 
yönetim kadrosu, mali işler, satınalma, lojistik, satış-pazarlama, yönetim ve ofis asistanları, planlama beyaz yaka departmanları


  • hushhush  (10.06.15 00:15:44) 
Bulundugum insaat sirketi plazanin 4 katini kapatmis, bastan asagi bir bina ile ilgili aklina ne gelirse butun departmanlar var. Yer alti, yer ustu, tasarim, insaat, enerji, cevre, akustik, lojistik, planlama, pazarlama vs vs. O kadar cok departman ve insan var ki, etrafimdaki 5-10 kisi haricinde kimin ne yaptigi hakkinda benim de hic bir fikrim yok acikcasi.


  • sAINT  (10.06.15 00:22:56) 
e-mail cevaplıyorum ben. harbiden e-mail diye bişi icat olmasa nasıl yürürdü işler çok merak ediyorum.


  • zikardo  (10.06.15 01:04:39) 
Hic deneyimlemeseydim cok ozenirdim sanirim ama igrenc bir ortam


  • kucukharfler  (10.06.15 02:26:10) 
yani sürekli okuyorum böyle sürekli ekşi'de, feysbukta, twitter'da takılıyorlar gibi konuşuyorlar @acemi'nin yazdığı gibi. peki ne yapıyor bu insanlar cidden. amaçları ne. onu saptamaya çalışıyorum. merak ediyorum gerçekten. içeriden biri gelip beni aydınlatsın.


  • hayaletin garip huylari  (10.06.15 02:39:17) 
reklamcıların ağzına sıçıyorlar. sabah 9'da girip gece 3'te çıktıkları çok oluyor. diğer sektördekiler de kendilerine göre bir yorum getirir.


  • scent of a pastrami  (10.06.15 02:50:19) 
acemi +1 .normal bir ofis, işyerinden farkı yok. üretimden çok yönetim işinin yürütüldüğü yerler.


  • pilot olmakti hayalim  (10.06.15 10:13:22 ~ 10:14:40) 
mühendisliklerin proje departmanları da plazalarda olabiliyor. fabrikaya gerek yok, bilgisayar başında simülasyonlar yapılabiliyor, sahadaki bilgisayarlara uzaktan bağlanılabiliyor. ayrıca bilgisayar mühendisleri de zaten genel olarak 1 masa 1 bilgisayar ile tüm işlerini halledebiliyorlar. her şirketin bi ofisi mutlaka olmalı ayrıca. genel olarak görevi sahada olan insanların bile ofiste bi masası vardır, masabaşı işlerini oradan yürütür. plaza çalışanı tanımı meslek olarak sınırlandırılamaz bence.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (10.06.15 10:36:55) 
Her meslekten adam olur delikanlı. Yeter ki isyeri plazada olsun. Bankaci, yazılımci, muhendis, mimar, pazarlamaci, reklamcı, hatta insan kaynaklari sirketleri.


  • dafuq  (10.06.15 11:03:41) 
gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisiyim,
gerisini sen düşün

e mail, toplantı, kahve
  • jimjim  (10.06.15 11:14:59) 
Burası dünyanın cehennemi.
Bilmeyin,
Merak etmeyin.
en kesin ifadem ise,
bir gün yolunuz düşerse gelmeyin,

Sevgiler.
  • kahramanikarus  (10.06.15 11:31:36) 
bazı mühendislikler, işletme, iktisat, çeko falan filan. firmaların beyin takımları diyebiliriz. bence insanları o ofislere getirmek bütün gün oralara tıkıp hantal bir şekilde çalıştırmak yerine home ofis şeklinde çalıştırılabilir. o plazalarda çalışan insanların en az %70-80'inin yaptığı iş buna müsait. böylece şirketlerin maliyetleri de azalacağı gibi çalışanlar da daha verimli olur. bazı yabancı menşeli firmalar ufaktan bu tarz çalışma sistemine geçiyor ki yine bence çok doğru bir karar. zamandan ve paradan tasarruf edip edilen bu tasarruf çalışanlara yansıtılsa sonuç mutlu çalışan mutlu işveren verimli şirket olur.


  • kakao  (10.06.15 11:35:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.