[]

Kur'an-ı Kerim Meali

Kur-an'ı Kerim Meali okumak istiyorum. Ama sağlam bir kaynaktan. Güzel bir dil ile anlatılmış, yoruma fazla mahal vermeyen. Önerebileceğiniz bir yayın var mı? Ya da bir hoca..




 
tesfir dediğin yorum zaten. yoruma mahal vermemek için çevirisini okuman gerek. o da diyanetin çevirisi olur en makul.


  • cekilmis gayfe  (09.06.15 21:13:25) 
diyanetin mealini okuma. içerisinde çok yanlış var. Allah yerine Allahlar diye çevirisi bile var. neler neler.

elmalılı hamdi yazır'ı tavsiye ederim. süleymancılar bunu tercih ediyor.

ekleme: yaşar nuriden falan uzak dur. yaşar nuri kim? onun yerine adnan oktar hocamız hazretlerimiz maşallahlarımız var :D
  • cetoxim  (09.06.15 21:41:46 ~ 21:42:30) 
  • enkolaykullaniciadi  (09.06.15 21:59:13) 
Elmalı Hamdi. LYS'de beni yakan adam. bunu tavsiye ediyorum.


  • le fantome de l opera  (09.06.15 22:01:41) 
yaşar nuri'den niye uzak dursunmuş? adam yıllarını vermiş bu işe. kuranmeali.org'da 25 cevirmenin karsılastırmalı cevirisi var ayet ayet.
mehmet okuyan'ın da katku sundugu bayraktar bayraklı'nın meali, yasar nuri, edip yuksel okunabilir.

  • art vandaley  (09.06.15 22:05:00) 
bence en iyi türkçe meal yaşar nuri'nin 'iniş sırasına göre kuran-ı kerim meali'.


  • yekzeq  (09.06.15 22:52:54) 
4 kitap diye bir uygulama var telefona indirip kurabiliyorsun 3 farklı kanynakdan kuran meali tevrat zebur ve 4 incilde var içlerinde ara sıra hepsine göz atıyorum ben faydalı oluyor ayrıca kuran mealleri arasında karşılaştırma da yapıyorum


  • selam  (09.06.15 22:59:57) 
pekçok kaynağın tavsiye ettiği Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ı alabilirsiniz.

ayrıca nasıl ki şişman bir diyetisyen inandırıcı gelmiyorsa cuma günleri cumaya gitmek yerine sabaya giden değerli hocamız yaşar nuri de inandırıcı gelmiyor bana.

ayrıca yoruma mahal vermemek için tefsirden uzak durmak ise eksik bilgiyle insanı şüpheye düşürür. mesela bir ayette gayri müslimlerin haklarına riayet edilmesinden onlara iyi davranılmasından söz ederken (aynı şehri paylaşan barışçı tebeanın durumu konusunda ilgili ayetler iniyor), başka ayette onları bulduğunuz yerde öldürün diyor (burda bize islamı anlatın diye kandırıp çağırdıkları onlarca silahsız sahabeyi tuzağa düşürüp öldüren, esir aldıklarının da gözlerini dikenle oyup o şekilde çölde ölüme terkeden gruba karşı yani sizi öldürenlere karşı onları bulduğunuz yerde öldürün diyor, diğer gayrimüslimlerle ilgisi yok bunun).

bunu düz mealden okuyan biri "bu ne iş? bi ayette iyi geçinin bir ayette bulduğunuz yerde öldürün yazıyor" diyor, şüpheye düşüyor. tefsir de ise hangi ayetin hangi olay ve durumda indiğini bunun asr-ı saadette nasıl uygulandığını vs. anlatıyor.
  • yemrem  (09.06.15 23:12:15) 
+1 Yaşar Nuri Öztürk
www.kuran.web.tr buradan da bazı ayetlerin çevirilerini karşılaştırabilirsin. Farklı kaynaklardan bakmak daha iyi olur.

  • duhan  (10.06.15 00:12:16 ~ 00:14:33) 
@yemrem, olaya cok yanlıs bakmıssın. kilolu diyetisyen beslenme sistematigini bilmiyor degil hayatına uygulamıyor demektir. yasar nuri hoca'ya gelirsek adam hayatını kuran'a adamış bi insan. lutfen yorum yapmadan biraz arastıralım. üstelik adam kac defa bu soruyu cevapladı, emevi mantıgının oldugu camiler/cuma mevzuu falan. orda namaz kılıp kendini kurtarmaktansa bi sürü insanın faydalanacagı programa katılması bence hem daha anlamlı, hem de adamın namaz kılmadıgı anlamına gelmez bu. aynı mantıkla, maas alarak imamlık/müezzinlik yapmak da islam'ın ruhuna ters ama nedense kimse bunu eleştirmez.
yaşar nuri hoca'ya cok haksızlık yapılıyor, uslubu sert insanları irrite ediyor biliyorum ama o kadar yobazla, ortodoksla ugrasıyor ki ve hocayım diye geçinenlerin arasında zekasıyla öyle parlayan bi insan ki; ne yaparsa yapsın kızamıyorum.
@efiloglu, faydalandıgın cevaplara tik koysan biz de emegimizin bişeye yaradıgını anlarız:)
  • art vandaley  (10.06.15 17:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.