[]

Köpek tüy dökümü ve deri sorunu

Selamlar, benim 1,5 yaşında golden ırkı köpeğim var. Tüy dökümünün asla sıfıra düşmeyeceğini biliyorum ama başımdaki tüy problemi aşırı derecede yoğun. Son 3 aydan beri tüy içerisinde yaşıyorum bu benim için problem değil temizlerim ama sağlığı için endişeleniyorum.. Bayağı bir araştırdım veterinere de sordum ama durum aynı. Klasik olan her gün tarama sadece kaliteli mama ek balık hapı verme gibi herşeyi yapıyorum. Alternatif bir yöntem bilen varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.




 
soğuk iklim ırkları havalar ısınmaya başlayınca tüy dokmeye başlıyor ve benim gözlemlediğim kadarıyla havalar tekrar soğuyana kadar çok fazla tüy döküyor. benim labradorum böyle en azından. eğer deride renk değişimi yoksa, açılmalar yoksa tüylerde çok sorun etmenize gerek yok.

biz geçen sene bu zamanlarda ketoral tarzı bir şampuanla bir hafta arayla iki kez yıkamıştık veterinerimizin tavsiyesi üzerine, pek işe yaramamıştı ama deneyin isterseniz.
  • mutevazi  (09.06.15 20:31:59) 
eger temizlik problem yaratiyorsa onun icin oneri sunabilirim. halidan ve kanepelerden tuyu kolayca alabilirsiniz. kirmizi kadife fircasi denen bir sey var, tek yonde toplar, diger yonde birakir tuyleri. onunla rahat edersiniz.
ayrica furminator marka firca sanirim meshur tuy toplama konusunda.

  • bir varmis bir yokmus  (10.06.15 02:27:25) 
köpeğiniz alerjik olmasa da tavuklu mamalar tüy döküyor. bir zamanlar iyi mama diye satılan ton balıklı ve pirinçli hills benim golden'ıma çok iyi gelmişti. derisinde bir şey olmasa da hafif pembelik varsa sebebi tavuk olabilir. deneyimlerimden yola çıkarak birkaç şey daha eklemek istiyorum.
- tüyleri dökülüyor diye tıraş ettirmeyin sakın. bu kez de derisi güneşe maruz kalıyor.
- sabah ve akşam güneşten en az etkileneceği saatlerde çıkarın.
- derisini sürekli ıslatmayın. yıkama sıklığınızı bilmiyorum ama 1 aydan sık yıkadığınızda hem derileri kuruyor hem de kokuyor. yıkama sırasında hassas derili köpek şampuanı kullanın.
- denize giriyorsa tuzlu su kurumadan durulayın.
- stres de tüy dökümü için büyük neden. son aylarda değişen bir durum olup olmadığını gözden geçirin. eski bir oyuncağını atmanız bile onun için depresyon sebebi olabilir.
  • madarch  (10.06.15 09:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.