[]

airbnb 101

bugüne kadar genellikle booking'den rezervasyon yaptırdım, sıkıntı da yaşamadım. temmuz ayı için berlin'den otel bakıyorum, fiyatlar biraz fazla geldi. bir vesileyle airbnb'ye denk geldim, çok güzel odalara çok uygun fiyatlar koymuşlar. oluşumun ismi dışında bir bilgim yok, çok insan canlısı olmadığımdan birinin odasında kalmak da çok cazip gelmiyor ama biraz bakınıcam.

oda bakarken dikkat etmem gereken konular nedir? vize süreci için gerekli rezervasyon belgesini vs sağlıyorlar mı? bilgi verirseniz makbule geçecek. teşekkürler.


 
canının istediğini seç, aklına takılanları ev sahibine sorabilirsin. mesela benim kalacağım odanın sahibi ben rezervasyon yaptıktan sonra bilgilendirme maili gibi bişey attı. dediğine göre evde sadece perşembe duş alınıyomuş :) bu tarz ufak detayları direk çekinmeden sor. onun dışında rezervasyon kabul edilince mailine fatura yolluyor airbnb. onun çıktısıyla başvurabilirsin vizeye.


  • bruceandwayne  (09.06.15 20:01:21) 
kimileri odayı birden fazla kişiye kiralıyor bir nevi yatak kiralama gibi, kimileri tüm evi bir kişiye kiralıyor, hangisini kiraladığına dikkat et, kiralayan kişinin yorumlarını oku mutlaka nasıl bir ev sahibi.

edit yaptım gereksiz kısmı sildim.
  • selam  (09.06.15 20:03:13 ~ 20:04:02) 
ben hem kaldım hem ev sahibi oldum ama hiç öyle rezervasyon için ordan bi belge alıp gitmemiştim. commentlere bak olumsuz bişey yoksa sorun olmaz. ama aklına takılanı da sor.


  • tepedeki psychedelic adam  (09.06.15 20:12:09) 
Ben geçen hafta kaldım utrecht'te airbnb ile ilk defa. Süperdi..Tatlı bir kız arkadaş 5 yıldızlı oteli aratmadı bana..eve geldim anahtarı verdi çıktı gitti, sonra gece geldi falan..Yorumlara bakın arkadaşların dediği gibi olumsuz bişi yoksa direk airbnb yap. Ben de senin gibi düşünüyordum bilgisiz direk giriştim işe çok memnun kaldım. Zaten ev sahibi ile hep iletişim halinde olacağın için sorun olmaz...


  • qazaqwsx  (09.06.15 20:19:48 ~ 20:20:04) 
peki ödeme ne aşamada ve nereye yapılıyor?


  • manuel mandalina  (09.06.15 20:23:07) 
siteye üye olup kredi kartı bilgilerini giriyorsun ve ödeme yapıyorsun. mantık olarak hepsiburadadan kettle almak gibi.


  • bruceandwayne  (09.06.15 20:36:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.