[]

mhp'liler ne istiyor?

akp ile koalisyon mu? hdp siz olabilecek her şey mi? şehitler olmasın ama sabah uyanalım ve kürtler hiçbir hak talep etmesin mi?




 
Sürekli söylüyorum ortada bir ayrımcılık yok. Kürt-Türk hala kardeş, kendimden biliyorum çok kürt arkadaşım var. Şu pkk ortalığı karıştıran, adamların bir amacı yok.Hayır neyin hakkını talep ediyorlar. Bu ülkede kürt doktor,avukat,millet vekili,polis,esnaf,profesör,şarkıcı v.s. olabiliyor mu? evet. ee daha ne?
Neyin hakkı gerçekten her şartta eşit değil miyiz? gerçekten ne istiyorlar birisi oturup anlatabilir mi?
Ulan sırf onlar için bu ülkede andımız kalktı daha ne olsun, millet buna göz yumdu daha ne olsun?
  • six packsiz  (09.06.15 18:44:50) 
bunlar sabaha kadar tartışılır ancak ortada mevcut bir durum var. o da bir halkın anadilde eğitim, güçlü yerel yönetim gibi bazı talepleri. üstelik bu talepleri için silahlanmış bir halk var. sorum kürtler haklı mıdır vs. değil. haklı veya haksız mhp'li bir kişi bu sorunun nasıl çözüleceğini umuyor


  • cilekli krep  (09.06.15 18:48:02) 
@six packsiz, mecliste temsil edilmek ve tıpkı senin taleplerini meclise sunan vekiller olduğu gibi, o bölgenin halkının taleplerini de meclise ileten vekiller olmasını istiyorlar.

size bu bile çok geliyor.
niçin hdp ile aynı koalisyonda olmazmış? kürtlerin talepleri çok mu geliyor mhp'ye?

kabul etseniz de etmeseniz de, hdp o mecliste ve olacak. kürtler taleplerini söyleyecek.

kürtler taleplerini mecliste sunamazsa. dağda sunarlar. çünkü 100 yıldır görmezden gelindiler, bi seçim daha görmezden gelinecek halleri yok.
  • kamera motor  (09.06.15 18:48:06) 
hiçbir hak talep etmemek ile saçmasapan şeyler talep etmek arasında bayağı bir uçurum var. hiçbir hak talep etmesinler gibi bir durum yok. en azından gerçekçi olsunlar.


  • neseranni  (09.06.15 18:48:38 ~ 18:50:15) 
mhpli değilim ama anadilde eğitime karşıyım.
türkiye cumhuriyetinin okullarında türkçe okutulmalı.
ha sen gider kürtçe öğrenirsin, şiir yarışması şarkı yarışması düzenlersin.
bunu da yerel yönetimle yapmak istersin. ona eyvallah.

valiyi halk seçsin. ona da eyvallah.
  • losev bagiscisi  (09.06.15 18:52:43) 
mhpli bir kişi kürtlerin varlığını ve isteklerini kabul etmiyor


  • limoncello  (09.06.15 18:53:12) 
mhpliyim.mhpyi koalisyon içinde istemiyorum.


  • keshdurden  (09.06.15 19:46:35) 
"kürtler hiçbir hak talep etmesin" diye bir düşünceleri yok. "talep ettiklerine dikkat etsinler" var. doğuda özerk kürdistan ve abdullah öcalan'a özgürlük konusuna karşılar. bence özerklik tartışılır ama öcalan konusunda haklılar.

bunun dışındaki anadilde eğitim konusu tartışılarak çözülebilecek bir şey. yani bu ilk iki konuda anlaştıkları takdirde anadilde eğitim konusunda ilk 3 sınıfta anadil ağırlıklı eğitim ya da ilkokul kürtçe-türkçe birlikte eğitim şekline hayır demez mhp. kabul etmeyip pazarlığa çevirebilir tabii ki.

zaten koalisyon hükümeti değil de şöyle 1 bilemedin 2 senelik geçici hükümet kurmak şeklinde anlaşırlarsa bu kadar çok detaya da takılmazlar.
  • nawar  (09.06.15 20:09:04) 
@sadakatsiz E Atatürk düşünemedi mi bunu sence? Çok basit, andımızı söylemeyecek. Bu kadar Türk çocuğu bu şerefli marşı her sabah söylemeli, Türk olmayanın söyleme zorunluluğu yok diye bir kanun getir tamamdır. Adamlar sebep bulamayıp andımıza sardılar.


  • six packsiz  (09.06.15 20:26:27) 
Her MHP'li bir değil, onun için cevap vermek zor. Etrafımda epey MHP'li arkadaşlarım var, şu an hepsi kararsız, düşünüyorlar gibi. Bir an AKP'yi devirmek için CHP ve HDP ile koalisyona sıcak bakıyorlar, sonra HDP tarafına bakıp direkt soğuyorlar...vs Bence aynı durum MHP'deki milletvekilleri arasında mevcuttur şu an. Tahminime göre Devlet Bahçeli partisi içinde uzun toplantılar yapıp, oylama tarzı bir şeyle son kararı verecek gibime geliyor.

İkinci soruna gelecek olursak yine etrafımdaki MHP'lilere göre Kürtlerin hak talep etmesinde bir sakınca yok. Eğer HDP ya da başka bir Kürt-çoğunluk parti PKK'ya direkt karşı dursa, "Sayın Öcalan" falan diye hitaplar kullanmasa, mitinglerde Apo bayrağı olmasa kimsenin bir problemli olmaz o partiyle. Ben CHP'ye oy veren sol seçmeniyim, ben de aynı nedenlerle rahatsızlık duyuyorum. Kürtler = PKK değildir. Kürtlerin isteklerine tartışmaya, uygun olanları uygulamaya evet (valiyi halkın seçmesi, Türkçe de öğretildiği sürece Doğu'daki okullarda Kürtçenin ders olması gibi, sonuçta Türkiye'de Almanca, İngilizce, Fransızca gibi yabancı dillerde eğitim veren okullar da var), öyle isteklere evet, terör örgütü PKK'ya terör örgütü değilmiş gibi davranılmasına hayır.

Yine şahsi düşünceme göre şu an üç partinin ve destekleyenlerinin özveride bulunması gerekiyor günün şartlarına göre. HDP seçmeni Kürtler o Apo bayraklarından vazgeçecek (zorla değil, kendileri duruma göre hareket ederek), MHP de sırf HDP yüzünden koalisyona girmemezlik yapmayacak. Eğer bu ülkede Kürt problemi biterse bunu yapabilecek olan da CHP-MHP-HDP, AKP değil. Emin olamamakla beraber, CHP-MHP-HDP koalisyonunu AKP'nin 13 senedir yapamadığını, barış görüşmelerini başarıyla kapatabileceklerini de düşünüyorum. Biliyoruz ki AKP "barış görüşmeleri"nde neler olduğunu CHP ve MHP ile paylaşmıyordu, şeffaflık yoktu. Eğer CHP-MHP-HDP koalisyonu olursa bu görüşmeler artık CHP ve MHP ile olacak. Şahsen bunu, MHP'nin de o görüşmelerde yer almasını olumlu görüyorum. Toplumun içinde çok farklı fikirler var, o farklı düşüncede olanları temsil edenler konuşup anlaşırsa orta yol bulunma ihtimali daha fazla.
  • iamelf  (09.06.15 20:30:37) 
Beyler vatan içinde vatan olmaz, bu adamların asıl amacı kürdistanı kurmak. Amerikadaki dünya haritalarında Türkiyenin doğusu kürdistan olarak gösteriliyor. Kürt kardeşlerime değil sözüm, pkk itine. Pkk amerikanın çook derin oyunudur bundan da adım gibi eminim. Işid nasılsa buda öyle, tek amaçları ülkeyi bölmek. Dikkat edin sadece bizde yemiyor bu oyun çok şükür.
Asker vuran peşmerge şimdi askerin korumasında, bu günleride mi görecektik.

  • six packsiz  (09.06.15 20:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.