[]

bebek güvercin

nasıl beslenir? bulgurla yumurta sarısını karıtırıp verin dedi veteriner ama, almıyor hayvan ağzına? çok küçük daha bu kadar:
instagram.com
zorla tepeyim mi hazırladığım yemi ağzına? veteriner acıkınca ağzını açacaktır kaşığı götürdüğünde dedi ama beceremedim mi nedir anlamadım. napayım ki?


 
gagayı açıp ağzına zorla tepe tepe besledim kursağı bomboştu, tamamen doldurmadım ama yarısı falan dolu şu an kursağının. su içirmek gerekir mi acaba?


  • mutevazi  (09.06.15 18:54:42) 
mamayı şırınga ile vermeyi deneyin bir de. tabi yemeğin biraz sıvı durumda olması gerekiyor. keza suyu da şırınga yardımıyla verin. susuz kalmamalı hiçbir şekilde.


  • lynyrd skynyrd  (09.06.15 19:04:23) 
yumurta sarısı ve bulgur karışımı pilav kıvamındaydı, gagasını açarak yedirmeyi başardım ama yutabildi yani sorun olmadı yemek. şu an evde şırınga yok, almak için de çıkamıyorum başka nasıl içirebilirim acaba suyu? bi muayene eldivenini delip içinden sıksam ağzına olur mu acaba? kafamda deli sorular...


  • mutevazi  (09.06.15 19:07:22) 
açılın ben kuşçuyum.
bu daha anasının kusarak beslediği büyüklükte bi yavru. kaşıknan filan zor olur. aynen dediğin gibi ağzına depe depe yedirmen lazım. boğazından geçer direk kursağına gider zaten. yutma filan sıkıntı olmaz.
benim kuşların bazıları yavrularına bakmıyor, onlara ufak bi pompayla yediriyorum yemi. bu tansiyon aletlerinin ucundakine benzer bi pompanın ucuna bi boru takıp ağzına pompalıyorum direk.

sen şöyle yapabilirsin. bi çay bardağı ya da meyveli yoğurt kabı gibi bi kaba ıslatılmış buğdayı koy. kabın ağzına poşet ya da lastik eldiven ger. sonra kuşun gagasının geçebileceği bi delik aç. sonra kuşun ağzını o delikten sokup aşağı yukarı hareketle yedir. aynı yöntemi su içirmek için de kullanabilirsin.
  • battal gemalmaz  (09.06.15 20:53:32) 
ay çok tatlı bir yaratıkmış <3
evet ağzına tıkman gerekiyor. ben bir videoda görmüştüm yavru papağanı besliyorlar. Şırıngaya mamayı doldurmuş ve direk 2-3 saniyede gagasından içeri boca ediyordu. Yavru da tatlı tatlı yiyordu. Yine en kısa zamanda şırınga alsan iyi olur. Umarım uçup gittiği günleri de görürsün:*

Bir de havluya sarılmış sıcak su şişesi de koyabilirsin yanına. Tüyleri bile tam çıkmamış.
  • betsy  (09.06.15 21:09:43 ~ 21:11:42) 
ya o bardak yöntemini gördüm googleda ama öyle yiyemez gibi geldi bana sanki, istemiyor yemeyi çünkü gagasını kapatıyor, nasıl girecek ki ağzına öyle yemek ya da su?
eldivenin parmağını azıcık deldim, parmağı ağzına sokup azıcık azıcık damlatarak biraz içirdim suyu.
boğulacak diye ödüm kopuyor ya, bir şey olmaz di mi allah ne verdiyse tepiyorum çünkü yani ağzına...
  • mutevazi  (09.06.15 21:14:08) 
tarif ettiğim gibi yemezse, bi kağıttan küçük bi huni yap. huninin ince ucunu kuşun ağzına sokup diğer taraftan yavaş yavaş gönder yemleri. sen gönderdikçe o yutar. ama yemler kuru olsun yoksa yapışır gitmez.

korkma hiçbirşey olmaz. göründüklerinden daha dayanıklıdırlar :)
  • battal gemalmaz  (09.06.15 22:33:39 ~ 22:34:17) 
öldü...


  • mutevazi  (09.06.15 23:39:24) 
:'(


  • betsy  (10.06.15 08:59:48) 
çok üzgünüm.


  • lynyrd skynyrd  (10.06.15 19:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.