[]

bazanın altından çıkanları ne yapmalıyım

ailemin yaşadığı evde çocukluğumun, gençliğimin döküntüleri var. ben bi yerde sabit otursam hepsini alır bi depoya koyarım ama sabit değilim. onlar da emeklilik için sakin bi sahil kasabasına gidicekler. asdlkjfad. döküntülerimi yük etmek istemiyorum. olabildiğince geri dönüşüm, komşunun çocuğuna verilecek vs. ayırıyorum ama bi sürü şey var. siz bunları napıyosunuz, nası değerlendiriyosunuz?

mesela yıllarca biriktirilmiş penguen, uykusuz vs. dergiler var. bunları artık ben de çok saklamak istemiyorum. çöpe de gitsinler istemiyorum. küçük bi meblağa satıyım mı sahafa mahafa?

resim dosyalarım, boyalarım da var mesela. onları hayatta vermem. asdflkjfads. ama hiç acımayıp kıymam gereken şeyler var mı mesela? bana bıraksan ilkokul defterime bile "ay çok naif" deyip kıyamıyorum çünkü. help.

 
bu tribi sadece ben yaşıyor olamam :/ katıldığım sempozyum broşürleri, onlarda aldığım notlar vs. var mesela. konunun en ciddi çalışanıymışım gibi arşivlemişim. sadfghjk. atıyorum.


  • snape i başından beri tanırım  (09.06.15 15:31:58) 
ben yıllık olarak biriken kağıt vb'yi kağıt atık kıtılarına götürüyorum. evdeki gerekisiz gereksiz herseyi atıyorum.


  • kuzey li  (09.06.15 15:34:47) 
sonra özlemiyo musun peki attıklarını? ya da işte bazı makaleler, kitap fotokopileri var. sonra okurum diye saklayasın gelmiyo mu? benim geliyo :/

mesela lisede çok sevdiğim derslerin öss hazırlık kitaplarını atmamışım sdfklşjdf. o kadar da değil diye onları veriyorum şimdi. ama üniversitede en sevdiğim dersin syllabus unu da saklamışım. onu atmıyım ya. askdljdsf. bunlar hep müzelik. ya da ben takıntılıyım.
  • snape i başından beri tanırım  (09.06.15 15:51:47) 
ya asdlkjf burayı da güzin abla'ya çevirdim şu an ama. 18 yaşında falan yazdığım duygu yüklü paperlar var. sdkşjafs. bunu yazanın ben olduğuma çok şaşırdım mesela. napıyım atmıyım mı bunu da, bakıp bakıp gülerim çünkü.

ya ben bu saçma ama bana özgü şeylerin kaybolmasını istemiyorum. döküntü olmasını da istemiyorum. çözemedim vala.
  • snape i başından beri tanırım  (09.06.15 15:56:17) 
ilkögretim 2. sinifta cevre kolu olarak gittigimiz yerde belediyenin verdigi cevre müfettisi kartlari ve borsürleri duruyordu.

unideyim.

suan sevgilim haric gecmisimle alakali bir seye baglanmamaya calisiyorum. sadece bebekligimden beri beraber yatip uyudugum oyuncak penguenim haric.

hepsi rage gecirmekle basladi. kendime yer kalmadi lan evde. kitap aldim koyacak yer yoktu. simdilerde unideki kagitlar arsivlenip birikmeye basladi. yakinda rage gecirip herseyi atacagim. dönüp bakacagim yok, güncelligini yitirecek bir kismi, bir kismi da lazim olacaksa bile ara ki bulasin icinden istedigini. dönüp bakmayacagim biliyorum kendimi.

sen de bakmayacaksin. gel birlikte atalim.

sadece cocukluguna dair özel seyleri biriktir. kalani ucur. olmaz öyle. hoarder diye basarlar evini bak.

edit:demeyi unutmusum tarayici aldim, cocuklugumdan kalma arkadasin verdigi "anket defterinden sayfa", bir daha göremedigimiz sevdigim hocanin bize verdigi izin kagidi vs gibi seyler de vardi. hepsini taratip attim sonra.

iyi hos hepsi ani da dijital ortamda bakip hatirlamak da yetiyor. yoksa dedigim gibi, ipin ucu kacacak. tabi bunu gene cok özel seyler haricinde yapiyorum.
  • wiillii  (09.06.15 16:10:39 ~ 16:12:59) 
çöp karıştıran çocuklar oluyor ya. onlara yanaşıp sor kardeşim elimde böyle böyle giysiler var getirsem alır mısın, arkadaşlarına falan verir misin de. %85 alır. dergileri de kağıt toplayanlara sorabilirsin aslında. ama yerinde olsam o dergileri tek tek tarayıp bilgisayara aktardıktan sonra atardım. o defterleri falan da at ya benim de vardı öyle bir sürü attım rahatladım valla. yüzüne baktığımız yok zaten boşa yer niye kaplasın


  • patr  (09.06.15 16:42:15) 
atılması gerekenleri artık zamanında atıyorum. hiçbişey biriktirmiyor ve saklamıyorum. sakla sakla sonunda zaten yine çöpe gidiyor.


  • kakao  (09.06.15 16:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.