[]

Akp Chp koalisyonu neden istenmiyor?

Olmaz ama akp chp ile koalisyon yapmak istedi. Peki neden chp'nin koalisyon yapmasina sicak bakilmiyor? erken secime gidip akp hukumetine mahkum olmak gibi bir olasilik varken cok daha mantikli degil mi? Degilse neden? Evet yolsuzluk evet hirsizlik da saka filan bu belki de chpnin yonetimde soz sahibi olup bir seyleri degistirebilmesi icin tek olasiligi olabilir.

(akp chp koalisyon basligini okudum fakat bir argüman sunan cevapla henüz karsilasmadim.)


 
valla akpye sıkı sıkıya bağlı yüzde 40lık kitle, cehape zihniyetinden nefret ediyor. camileri ahır yapan, başörtüsüne zulüm eden, 2002den önce koalisyonla memleketi berbat hale getiren, solcu ateist topluluk onların gözünde chp.
böyle bir koalisyon bana kalırsa chpden çok akp ye zarar verir.

iki taraf da seçmenini ikna edebilir mi bilemiyorum.
  • gaza gelen  (09.06.15 14:32:32) 
benim istemem sebebim bu koalisyonla bakanlar yargılanmaz.
birde önümüzdeki ekonomik krizin suçu chp'ye atılır. oy oranı düşer. koalisyon pimi çekilmiş bir bomba gibi kim girerse onun elinde patlayacak bomba.

  • kuzey li  (09.06.15 14:37:11) 
Chp, akplilere gore karsi taraftaki dusman, ocu. Akpnin tum politikasi bunun uzerine cunku. "Karsi taraf yarat, bu karsi tarafa tum kotulukleri addet, otomatikman tum iyilikler sen ol." Chp de akpden sonraki en genis tabanli parti oldugu icin konumu geregi bu "kotu dusman" oluyor. Abartisiz soyluyorum; chp akplilere gore dinsiz, yahudi, amerikanci, alevi, komunist, onlar, din dusmani, bunlar, beceriksiz, vizyonsuz, vatan haini vs.
Bu sekilde kendi tabanina yillar boyu propaganda yapip onlari inandirdiktan sonra beraber koalisyon kurmasi akp nin tum imajini bir anda bozar, tum secmenin kafasi bir anda karisir. Bu sebeple akp yonetimi bu koalisyona birakin yanasmayi soylentisine bile tahammul etmez, her zaman oldugu gibi dusman edebiyatina devam eder.

Akpliler chplilere gore hirsiz, yolsuz, baskici, cahil, cikarci, ahlaksiz, irticaci, din somurucusu. Dolayisiyla partilerinin oyle bir partiyle birlikte koalisyon kurmasini istemez. Yani tabandan bir tepki soz konusu olur. Chp de bu sebeple boyle bir koalisyonu kabul etmez.

Ozetle hem cok ayri tabanlar var, hem bu tabanlarin saflari yillardan beri kasten sikilastirilmis durumda.
  • f_d  (09.06.15 15:02:25 ~ 15:35:16) 
bu koalisyon her iki partinin de sonu olur. o yüzden istenmiyor.


  • tururo  (09.06.15 15:14:57) 
öğrenci genç bir arkadaşım var, ev arkadaşı alacak. hemen yapıştırdım öğütü; dikkat et, evini bir hırsızla paylaşma sakın.


  • ethros  (09.06.15 15:34:37) 
çünkü eğer akp liler yargılanmayacaklarsa.
bi daha chp-mhp-hdp ye oy yok.

sandığa gitmem erken seçimde.
  • kamera motor  (09.06.15 15:35:39) 
Ben bir akp li olarak sadece mhp li koalisyona sıcak bakarım, mecburiyetten. hdp ile koalisyon yaparlarsa, arkalarından söverim akp nin ama chp ile koalisyon yapacak olursa eğer akp bir daha benim oyumu alamaz. Bence akp nin tabanının büyük çoğunluğu benim ile aynı fikirde.


  • ne nicki be  (09.06.15 15:47:55) 
1.Erdoğan

2.Yolsuzluklar

Bu ikisi de akp ile yapılamaz. Bu ikisi diğer partilerle anlaşıp kabul görürse chp azınlık hükümeti de kurar. Öyle ekonomi elimde patlar falan diye korkmaz.
  • oziloz  (09.06.15 19:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.