[]

Yaz geceleri kalabalık gruplar

yaz geceleri balkon muhabbetleri meşhurdur malumunuz. 8-10 gencin (liseli ya da üniversiteli, erkek grubu ya da kız erkek karışık) toplanıp eğlenmelerine şahit olmuşunuzdur. onlar eğlenir ama tüm mahalle rahatsız olur sesten uyuyamayanlar olur hatta. kızların kahkahaları erkeklerin anlık tepkileri olur bu sesler genelde. saat geceyi geçtiğinde sesleri üç beş apartman uzağa kadar çok rahat gelir. aranızda 50 metre vardır ama o eğlence sesleri kulağınıza yine gelir. bu duruma bakışınız nasıl?

a- bırakın gençler eğlensin, biz de gençtik eğlendik (hala genciz biz de yapıyoz böyle) sesleri kontrol altına almak mümkün değil o kalabalıkta hele bir de alkol varsa tutamazsın, napalım yani arada bir olur öyle, rahatsız olan varsa sesi/müziği kısarız zaten

b- yazlık olsa neyse de ne olursa olsun gecenin 3 ünde mahallede / sitede böyle sesli eğlenceler hoş olmuyo.. birinin ikazı / şikayeti zoruma gider o yüzden sürekli volume kontrol yaparım ya da içimizden biri yapar.. öyle çevre apartmanlara sesimiz gidecek şekilde şehir merkezinde kalabalık grup eğlence ya da sohbet ortamlarında dozu ayarlamak lazım

 
bırak eğlensinler. zaten etraf mutsuz insanlarla dolu.


  • justinho26  (09.06.15 01:20:09) 
ayda yılda bir gün oluyorsa bırak eğlensinler. her akşam oluyorsa başlarım gencin eğlencesine bizde genç olduk yapmadık böyle diyip, gündüz vakti uygun bir dille uyarma.alkol varsa şikayete gidince çok sıkıntı çıkabilir, unutmamak lazım bu ülkede yazlıkta ses yüzünden ünlü bir oyuncu şikayete gitti diye öldürüldü.


  • kuzey li  (09.06.15 01:39:20) 
Su an bizim yan dairedeler dedigin arkadaslar.birazdan kapilarini calip nerden geldigi belli olmayan benim icmedigim jageri vericem gomsunler .


  • cizgilipijama  (09.06.15 01:58:49) 
saat 12'de kesiliyor sesler biz de mazur görüyoruz o saate kadar.
ama 12.30 da polise haber veriririm.

cevap b.
  • losev bagiscisi  (09.06.15 01:59:09) 
hocam ara sıra olsa tamam da, her zaman olunca beziyor insan.


  • helios  (09.06.15 04:11:39) 
c- evlerine gider zili çalarım. balkonda oldukları için muhtemelen duymazlar. kapıya bir iki sert yumruk ya da tekme atarım. her ne kadar eğleniyor olsalar da aralarından en az birinde(muhtemelen ev sahibi) içten içe birisi şikayet edecek bu gürültüyü korkusu olduğundan, kapıya attığım yumruk ve tekmelerden sonra yerinden fırlayıp kapıya gelecektir. balkondaki gürültü tam o anda kesilir. bu sırada mızmızlanan komşular da "hah biri çıktı, haddini bildirecek zıpırlara" diye seviniyorlardır.

kapıya gelen genç arkadaşa; "nabıyonuz la burda!" diye çıkışırım önce. "bu kadar gürültü çıkaracak ne var?"

tabi o an kapıya gelen gençlerin sayısı da artacaktır. ufak bir gerginlik yaşanmaya varmadan cebimden sigarayı çıkardığım gibi; "yakın bakim abinizden birer cüğara" deyip paketi uzatmamla eve girmem bir olur. ondan sonrası gırgır şamata.
  • m murphy  (09.06.15 07:54:40) 
bizim burada bi çocuk var, 17 yaşında ama boru gibi sesi var normal konuşması sesli çocuun bağırınca mahalle inliyo (ben duymuyom genelde) ama rahatsız olunca polisi arıyomuş millet.


  • selam  (09.06.15 09:23:55) 
çok tahammülsüz bir komşuyum, bu eğlence işi rutine bindiyse bir sabrederim iki sabrederim üçüncüde polis çağırırım. kendim muhatap olmam.

bu arada gece 12'den sonrası için konuşuyorum. onun öncesinde eğlensinler tabii hayvanlaşmadan. biz de genç olduk, bir süre sonra millet rahatsız olur diye kısık sesle konuşup kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde kıkır kıkır gülerdik en fazla.
  • köstebek kurabiye  (09.06.15 11:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.