[]

Eskisehirdr muhabbet kuşundan anlayan veteriner ?

Var mıdır ? Nerededir ? Teşekkürler...




 
sorunu söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım. veteriner değilim. foto da eklerseniz daha iyi olur.


  • rebelmummy  (08.06.15 23:14:15) 
Aslında sorun uzun biraz. Şöyle anlatayım. Saglıklı bir muhabbet kuşumuz vardı. Bir güb sürekli olarak kusarak yaptıkları harekeyi yapmaya başladı. Fakat kusmuyor sürekli olarak o hareketi yapıyordu sadece. Baslangıcta o hareket hariç bir sorun yok gibiydi. Ötüyor, uçuyordu ama gün icinde 20-30 kez o hareketi yapıyordu. Muhabbet kuşundan anladıgını düsündügüm ve daha önce başkq bi kusumu kurtaran veterinere gittik enfeksiyon kapmış gecmesi uzun sürer deyip ilac tedavisi uyguladı ama bir aya yakın bir sürede hic bir ilerleme olmadı ve kuşu kaybettik. Kaybettigimizde artık çok zayıflamıştı. Kuşu kaybettikten bir hafta kadar sonra başka bir kuşumuzun hastalandıgını fark ettik. Kaybettigimiz kuştan farklı olarak sadece o öğürme hareketini yapmıyor, kusuyor ve günde bir kere kusuyor. Dışkısı poposuna yapışıyor ve hayvan zayıflamış. Ama görüntüsü kabarık degil akşam vakitlerinde kusmadıgı zamanlarda da cok kötü degil. Veterinere götürdük, kuş kumu ve toz ve sulu bir ilac verdi. Üç gündür akşamları yine kusuyor. Cok bir ilerleme yom tedavide. Acaba diger kuştan enfeksiyon mu bulaştı yoksa tesadüfen yakın zamanlarda hasta oldular ve problemleri farklı mı. Bu kafama takılıyor ama en önemlisi bu kuşu da kaybetmek istemiyorum. Benim gözlemledigim kadarıyla sorunlar aynı degil cünkü kaybettigimiz kuş kusma hareketi yaparken bir şeyler cıkartmayı asla başaramaz boşa ögürürdü ve günde 10-20 kez yapardı. Bu kuşsa bir kere yapıyor ve kusuyor. Nasıl iyileşebilir ? Cözebilecek bir veteriner lazım.


  • evandro roncatto  (08.06.15 23:44:46) 
i.hizliresim.com şu da uyurken çektiğim fotoğraf.


  • evandro roncatto  (08.06.15 23:50:03) 
Yeminde sorun olabilir mi değiltirseniz bi. Ya da etrafta yeşil gözüken Çiçekleri yiyip zehirlenmiş olabilir de. Benim muhabbet kuşuda bir ara tuhaf hareketler yapıp kusuyordu. Farkettim ki Çiçekleri yiyormuş saf. Umarım iyileşir.


  • stiletto heel  (09.06.15 00:18:03) 
veteriner teknisyenliği okudum ek olarak . hayvan hasta gibi gücünü kaybetmiş gözüküyorsa mutlaka veterinere götürün diyordu. çünkü güçsüz görünmeyi gerçekten sevmezler ve doğada kötü görünmek istemezler diyor.
çoğu veteriner kuşların kliniği ile ilgili ders almıştır diye tahmin ediyorum. bir an önce gitmenizi öneririm.
veterinerinizi değiştirip daha detaylı hikaye anlatmanız da etkili olabilir. kitapta da okumuştum bir şeyler ama unuttum ben de :)) veteriner daha detaylı bilir.
  • curuk zeytin  (09.06.15 00:33:44) 
yemleri kustuğunda bi sıvı oluyor mu? yoksa kuru şekilde mi duruyor yemler?


  • rebelmummy  (09.06.15 00:41:39) 
ecoli olabilir ve bulaşıcıdır. kafesinde kuş kumu yoksa acilen kuş kumu alıp koyun. suyunu her gün tazelemeniz gerekiyor.


  • rebelmummy  (09.06.15 00:45:28) 
çok teşekkürler hepinize cevaplarınız için. kum koymamızı veteriner de söyledi yedirmeye çalışıyoruz kum. yemleri sıvı şekilde kustu şimdiye kadar.


  • evandro roncatto  (09.06.15 00:57:34) 
kalbim veteriner kliniğinde bir yarasa yavrusuna küvözde baktıklarına şahit oldum, elbette kuşa da bakar turgay bey.

www.kalbimveteriner.com
  • physcos physcos  (09.06.15 14:27:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.