[]

apartman mendiveninde beslenen kediler

apartmanda bi manyak yüzünden mahallenin kedileri bizim apartmanda (merdivenlerde yani) yaşıyor, akşam dışarı çıkamadıkları içinde gelip merdivenlere sıçıyorlar hayvanlar, evime girip çıkarken kedi boku kokusu duymaktan sıkıldım artık ne yapabilirim bunun için? hangi mercilere şikayet etmem lazım? bu insanı veya hayvanları mahalleden göndermem lazım bir şekilde ne yapayım?




 
kime nasıl şikayet edilir biliyorum, yöneticiye şikayet et.apartman toplantısı iste şikayetini belirt karar alınmasını sağla.
lince karşı geldim. bu yarı hayvan severlik durumuna sinir oluyorum. sen seviyorsun diye herkes sevmez sorunda değil. evinde besle git bir parka koy yiyeceğini suyunu besle."ivim pislinir ımı bınım" mantığıyla merdivende beslemek bana göre iki yüzlülük. kimse kimsenin hayvanının pisliğini çekmek zorunda değil.
köpeğini park bahçe gezidirip dışkısını parkta bırakanada aynı derecede uyuzum.
hergün evin yakınındaki parka yemek ve bir kap su koyuyorum ama bunu asla ne apartmanın önünde ne de içinde yapmam.
  • kuzey li  (08.06.15 22:29:32) 
yöneticiniz yok mu, yöneticinizle konuşabilirsiniz.

kedilere de eziyet oluyordur öyle ortalığa işemek, sı.mak... kokularını kapatırlar normalde. giderler toprağa yaparlar bir de kimse bulamasın diye iyice üstünü örterler. kokuları açıkta kalınca onların da içgüdüleri tatmin edilmemiş oluyor, onlara da mutsuzluk veriyor bu durum. ki sizin de kediniz varmış, biliyorsunuzdur.

apartman dışına mama kapları koyarak kedileri dışarıya çıkartabilirsiniz belki? yaş mamaya kesin kanarlar.

belediye de yardımcı olabilir ama belediyeyi karıştırmamaktan yanayım. kedileri alırlarsa kim bilir nereye bırakırlar. ölürler mi kalırlar mı bilinmez.
  • whimsical  (08.06.15 22:34:36) 
Önce besleyen insanla konuşun derdinizi anlatın. Havalar ısındı, kediler sokak kedileriyse dışarıda kalabilirler.
Söyleyin bahçede baksın kedilere. Kediler için de apartman boşluğunda yaşamak iyi birşey değil zaten.
Ama hayvanları mahalleden göndermeye hakkınız yok.
  • innerbliss  (08.06.15 22:35:07) 
Ooo empati alırım bi dal.

Hadiyin len ordan. Saba kimse al hayvanı koynuna birlikte yatın demiyor zaten, hayvanları sevmen için başına silahta dayamıyor. İşte sırf o yüzden çeneni çekip susmalısın.

Neyse kime ne anlatıyorum. Boşver hepsinin mamasına zehir koyup telef et hayvanları, için soğusun ve sonra mutlu bir şekilde uyu.
  • büyük engizisyoncu  (08.06.15 22:48:29) 
Kim besliyosa onu bul konus. Mamalarini bahçeye falan koyarak disari alistirsin. Kediler icin de apartmanda yasamak eziyet oluyordur bence. Hayvan çıkmak dolasmak ister sonucta yabani ev kedisi degil.


  • rayde  (08.06.15 22:51:33) 
1 adet legen ve kumla bu sorunu cozebilirsin. Kum pahali bir sey degil. Apartmandan toplanir bu ucret. Kediler temiz hayvanlar. Onlar da bu durumdan memnun degildir. Bu sekilde lanse etmek cok yanlis. Herkes bilir kedi kumu diye bir seyin varligini. Onlari kurtulunacak varliklar olarak gormek cok uzucu.


  • doksanaltmisdoksan  (08.06.15 22:51:42) 
Hatta söyle biz gelelim hepsini toplayıp yakalım cayır cayır. Oh mis.
Kum falan diyenler olmuş, neymiş kediler temiz hayvanlarmış. Bak bak bak.
Boq kokuo onLaR bikerem Taam mI?
Hepsi ölmeli!! Camooooğğnn!
  • büyük engizisyoncu  (08.06.15 22:55:58) 
valla olay bizim apartmanda da var 10 daire apartmanımızda 9 daire de kedi var. herkes hayvansever. merdivenlerde kedi bakılıyordu. aa ne güzel falan dedik mama koyduk.. ama iş çığrından çıktı sonra.. benim kedi ki kendisi evden hiç çıkmaz pirelendi. ses çıkarmadık komşunun bebek arabasına düzenli olarak işiyordu komşu biraz olay çıkardı. en son apartmanda fareler cirit atmaya başladı. ki fare 46 numara ayakkabı kadar bizim eve girdi. kediye saldırdı bana saldırdı. nereden geldi kedi de var falan derken şahit olduk ki kedi mamasına geliyor. onu yemekten şişmanlamış semirmiş. kafayı tabağa gömüp öyle yiyordu ki açık büfe sanki. o yüzden sıkıntı çıktı yasaklandı kimse bakmıyor.


  • mr fusion  (08.06.15 23:02:42) 
linç etsinler önemli değil benimde kedim var, sokakta ki kedileride beslerim ama apartmana girmelerine karşıyım, kedi evi falan da var etrafta yani, yiğenimle yaptıklarımız falan var sorun aa yazık soğukda üşümesinler sıcakta pişmesinler diye apartmana alınmaları.

@whimsical, yönetici yok, var da yok yani, işlevi yok.


@innerbliss, kaç defa dedik besleme hayvanları apartman içinde diye, birde kendi dairesinin önünde kedi evi yapmış hayvanlar orada yatıyor aşağıda sıçmaya geliyor bende birinci kattayım, bu seneki bi olay değil senelerdir böyle, kimsenin evinin önünde paspas yok kediler sıçıyor üstüne diye, zaten besleniyor hayvanlar dışarıda ama artık apartmanı ev gibi görüyorlar, kovuyorsun iki dakika sonra kapı otomatiğini duydukları anda içeri girmek için koşturuyorlar.

@doksanaltmisdoksan her sabah apartmanın içindeki kedi kumunu temizlemek zorundamıyım? yengem kedilerden tiksiniyor misal bazen kapıdan dışarı çıkamıyor korkusundan o kadın mecburmu kendi evinden dışarı çıkamamaya? kendi kediminkini temizliyorum zaten, çok seviyorsa benim gibi evinde baksın kedilerine.

bende halamda kedi besliyoruz evimizde ama apartmanda başkasını rahatsız etmiyoruz ve ben arkadaşlarım evime geldiğinde utanıyorum apartman pis kokuyor dendikçe sanki benim kabahatimmiş gibi.
  • selam  (08.06.15 23:11:35) 
sana tavsiyem apartmanda kedi pisliği gördüğün an erinme git besleyenin kapısını çal gel hemşehrim de madem besleyeceksin gel kedin sıçtı kapıma gel temizle de. 1-2-3 sonunda onlarda bıkar. gecenin 3 ü sabahın 5 i fark etmez. ben senin beslemene göz yumuyorum ama sen temiz tutacaksın yoklarmış gibi diyeceksin. bir noktadan sonra bıkacaklardır merak etme yaz geldi dışarı saldık ki biz onları diye sevgi pıtırcığı olurlar


  • ManikD  (09.06.15 01:05:32) 
Malesef bazı insanlar kendilerini bütün sokak hayvanlarına bakmak zorunda hissediyorlar. Etraftakilere verdikleri rahatsızlığı da hiç düşünmüyorlar. Bu kedilerin başına bir şey gelmesini kimse istemez ama madem komuşunuz laftan anlamıyor, kedilere dışarda bakmayı kabul etmiyor, yapacak bir şey kalmamış. Belediyeye haber vereceksiniz.

Not: Sokak kedilerini veterinere götürdüğüm için arkasından kedi ambulansı diye lakap takılan biriyim.
  • zombi  (09.06.15 09:16:50) 
belediye kedilere zarar vermez dimi? öldürmez falan yani? seviyorum zillileri sonuçta?


  • selam  (09.06.15 09:26:46) 
O kısım belediyesine göre değişiyor maalesef. Önceden bir araştırmanda fayda var.


  • zombi  (09.06.15 10:03:48) 
Okudum okudum sonunda dayanamadim. Insanlar ne kadar ego sahibi. Ne kadar olum, oldurme meraklisi. Zaten konu sokak hayvani olunca bitiyor degil mi? Bu zihniyet yuzunden her gun yok testisleri kesilmis yok kafasi kesilmis, yakilmis, iskence gormus hayvanlarla ugrasiyoruz. Bunun bir yasasi hukuku olmadigi surece cok uzucu ki boyle devam edicek. Sonucta insani, vicdanj bir olay.kimde ne kadar tartisilir. Kum onerim bakan kisinin temizlemesinden yanaydi. Sayilari kac tane? Bir de sehir belirtmemissin. Yakip yikmaktan, zehirlemekten daha insancil yollar var. Belediye haber verdiginiz anda en iyi haliyle o kedileri oldururler. Belediyelerin zihniyetleri malum. Sehir belirtirseniz yardimci olmaya calisirim.


  • doksanaltmisdoksan  (09.06.15 11:55:02) 
@doksanaltmisdoksan, istanbul/maltepe 3 tane kedi var apartmana giren, diğerleri girmiyor pek de bende öldüreyim/atayım arabaya götüreyim taraftarı değilim zaten seviyorum zillileri hatta bir tanesinin kardeşi benim evde, apartmana girip çıkıyordu buda dedim madem apartmanda geziyorsun gel benim evimde gez bundan sonra aldım eve bakıyorum senelerdir ama gücüm birine yetiyor sadece. senelerdir kokusunu çekiyorum (hatta birazda bu yüzden eve aldım kediyi) sıkıldım artık. bizim belediye iyi bakıyor diyorlar buradaki hayvansever insanlar ama yinede emin değilim tam olarak benim istediğim kişinin para cezası falan alması 3/5 kere para cezası alırsa yapmaz artık diye düşünüyorum.

yengem söyleyince gidip temizliyor diyor burada birisi tavsiye vermiş gecenin ne zaman görsen kapısına git diye en güzeli öyle yapayım diye düşünüyorum (giren kedilerde baya sevimli zararsız hayvanlar cırmalama falanda yok.) kişiyi yıldırma daha mantıklı geliyor bana. öncesinde de kızıyordum tam kapının girişinde mama veriyor yengemde çok korkuyor hayvanlardan girip çıkamıyor apartmana diye şimdi kapıdan uzakta veriyor mamayı ama 1 sene sürekli söylendik.
  • selam  (09.06.15 12:26:41) 
@selam: Ben önceki yazdıklarınızdan komşunuzun laftan hiç anlamayan biri olduğunu anlamıştım. O yüzden belediyeyi aramanızı söylemiştim. Komşuyu ikna edebileceksiniz tabiki en iyisi.

Maltepe belediyesinin topladığı hayvanları öldüreceğini zannetmiyorum. Ancak hayvanlara barınakta kötü muamele edebilirler veya kendi başlarının çaresine bakamayacakları saçma sapan yerlere atabilirler onun için araştırın dedim.

Örneğin Beyoğlu belediyesi kedileri kısırlaştırdan sonra alındığı bölgeye geri bırakıyor. Yalnız size geri teslim edilmesini istiyorsanız takip etmeniz lazım. Yoksa rastgele bir yere bırakıyorlar. Hatta çalıştığım yerdeki insanlara saldıran sorunlu bir köpeği üç kez alıp, her seferinde bir hafta içinde geri getirdiler. Öldürecek olsalar onu öldürürlerdi.
  • zombi  (09.06.15 15:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.