[]

siz ne düşünüyorsunuz ? iş durumları

yarın bir görüşmem var. tanıdık aracılığıyla ayarlanmış bir yer. medikal firması. klasik medikalci işi galiba satış yap ameliyata gir vsvs.

ben endüstri mühendisliği yeni mezunuyum. açıkçası üretim sektöründe değil hizmet sektöründe çalışmak istiyorum. bakıldığı zaman bir artı cepte. ama satış elemanı olmak istediğimi zannetmiyorum pek.

farz edelim adam direkt gel başla dedi;

1. senaryo: 2000 üstü maaş araba var telefon var yemek vb imkanlar.
2. senaryo: 1000 üstü maaş araba yok telefon var yemek vb imkanlar.

lan dört sene ben boşuna mı okudum ne satış elemanlığı deyip resti çeker misiniz yoksa olm birinci senaryo efsane elbette kabul ederim mi dersiniz ?

bonus soru: ilk ya da ikinci fark etmez adam yüzyüzeyken gel başla dedi ama sizin kafanıza iş yatmadı o an nasıl red etmem gerekir ?

 
Uzun zamandır issizsem, ihtiyacım varsa, belli bi hedefe yönelmemissem baslarim sanırım.

4 sene boşuna mi okudum devri değil bence.

Eğer kafana yatmazsa tamam dusunucem der çıkarsın. Sonra da olmadı dersin.
  • elorelia  (08.06.15 20:59:50) 
4 sene boyunca okurken seni mezun olunca direk ceo olarak işe alıcaz, ayda 1 gün çalışıp 7372833 bin lira maaş alıcaksın diyen zihniyete sövmen gerekli bu durumda. İlk teklif veya ikinci teklif farketmez, bir yerden başlaman gerekli.

Tanıdık vasıtasıyla görüşme ayarlatmışsın zaten. Pek istemiyorsan sorma bu soruyu, sorduğuna göre kafana yatmış, gir işe çalışmaya başla. Çalışan at yemini artırır.
  • Tears of Devil  (08.06.15 21:09:19) 
elorelia+1

Ek olarak: "tamam düşüneceğim" yerine "ben aslında şu şu şartlar olabileceğini, maaşın da şöyle olacağını düşünmüştüm" der (bu konuda pazarlığı yüksekten açmak gerekebilir) sonrasında pazarlığa başlarsınız. Eğer kabul etmezlerse düşüneceğim der, yine bir duruma bakar olmazsa yok sağolun dersiniz.
  • sevgikusunkanadinda  (08.06.15 21:25:58) 
2. senaryoya hazirla kendini. +prim


  • brkylmz  (08.06.15 21:42:14) 
boşta kalacağına çalış. boş geçirdiğin her saniye sıkıntı. satış elemanı olmak başta kasar öyle extrovert bi tip değilsen (mühendissen değilsin muhtemelen :) ama insana çok şey katar alt seviye satış işleri. insan idare etmeyi öğrenirsin en kötü ihtimal.

ayrıca satışçılar şirketin gözbebeği olurlar genelde, satışlar iyi olduğu sürece senden iyisi olmaz ama kriz falan çıkarsa boku ilk sen yersin, o da ayrı bi mesele :)
  • roket adam  (08.06.15 23:27:03 ~ 23:27:39) 
Elinde alternatif yoksa kabul et, daha iyi bir iş bulunca değiştir.


  • arnold schwarzeneger  (09.06.15 08:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.