[]

lisede alan seçimi

kardeşimin fizik ve matematiği 1 geldi, tm seçebilir mi? Okuldan bir zorluk çıkarırlar mı? Alan seçiminde tek belirleyici kriter notlar mı oluyor?




 
galiba not ortalaması 2.5 u geçmesi lazımdı ama matematiğin bir gelmesi biraz sıkıntı yaratabilir.


  • osuranpenguen  (10.09.09 22:39:25) 
lise 1 de tek zayıfım matematikti. o da 1 di. kendisini hala kötü andığım müdür yardımcım beni zorla sözel bölüme gönderdi. araya adam soktum yalvardım yakardım fayda etmedi. adam yönetmelikler çerçevesinde sözel bölüme gitmem gerektiğini söyledi ve ben bir şey yapamadım. daha sonra sözel bölümden mezun oldum.

müdür yardımcınız da bizimki gibiyse sanıyorum ki yapabilecek bir şey yok. fizik 1 sayısal olmaz, matematik 1 tm olmaz.

bi de şu var. yeni sistemde üniversitede alan farketmeyecek. isteyen istediği alanı puanı kırılmadan seçebilecek. iyi tarafından bakın ki bu çok iyi bir taraftır.
  • ya ben lan neyse  (10.09.09 22:44:01) 
benim okulumda da fizik, kimya, biyoloji, matematik derslerinden bütünlemeye kalan arkadaşlarımız, sayısal bölüme rahatlıkla geçebilmişlerdi. tabi son sınıfta, tekrar sözele geçenler oldu, bunların arasında; ancak öyle gözüküyor ki okulun insiyatifinde bu durum.

matematiği iyi olan bir adam, fizikte de çok fazla zorlanmaz. kimya ve biyolojisi 1 gelmediğine göre, matematikle ilgili bir sorunu olmalı. kardeşinizin tercihi önemli burada. matematik konuları ilerde zorlaşacak ve garipleşecektir. yaparım ben be, diyorsa, tm seçmeli. tm güzeldir, tm candır.

matematiği liseyi bitirdikten sonra öğrenip, dershane hocalarına bile soru çözebilecek seviyeye gelen, matematik bilgisi ile üniversite sınavında fizik çözen, tm öğrencisi olarak söylüyorum bunu. korkulacak bir yanı yok.

kolay gelsin, başarılar.
  • pomolilik  (10.09.09 22:55:12) 
dil anlatım ve matematik derslerinin ağırlıklı ortalamasının 2.50 olması halinde tm alanını seçebilir.
alan seçimi okulların kullandığı e-okul programıyla yapılır. eğer notları yeterli değilse sistem o alanı seçmeye imkan tanımıyor. yani torpille, yalvarmayla olacak şey değil.
ha bi de şu var; ortalama yükseltme sınavlarında da matematiği kurtaramadıysa zaten bu derste çok zorlanan bir öğrencidir. tm sınıfında bilmem kaç saat matematik+ geometriyle nasıl başa çıkacak, bunu da düşünmek lazım.
  • yalniz bir opera  (10.09.09 22:58:27) 
iki sene daha matematik ve fizik kasacak, ayrıca matematik biraz daha kasacak. notları büyük ihtimalle düşük gelecek. bu ağırlıklı orta öğretim başarı puanını falan etkileyecek. sınav puanı da düşecek tabi böylece falan filan. kendisi tm mi istiyor, yoksa başkası mı sözele gitmesini istemiyor? (hadi itiraf edin :P )


  • aithra  (10.09.09 23:05:49) 
o dersler 1 geldiyse tm bölümünde ne yapabilecek o da var. geçiliyor diye biliyorum. ama sorumlu olunuyor o derslerden.


  • mstgngr  (11.09.09 04:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.