[]

babaya telefon

Merhaba duyuru ahalisi,

babalar günü ve babanın doğum günü bir arada olduğundan dedik ki bu adama artık bir akıllı telefon alalım. ama ne alacağımız konusunda fazla bir fikrimiz yok.

baba 55+ olduğundan ve bu ilk smartphone deneyimi olacağından kullanması ve öğrenmesi kolay, bütçe olarak da 500-700 diyeyim ama sanırım 900 zorlayabiliriz. haliyle iPhone olamıyor bu.

androidden de ürküyorum biraz çünkü telefonlar çok çabuk yavaşlıyor, takılıyor gördüğüm kadarıyla. ama ekşide falan takip ederken bunun Samsungdan kaynaklandığını fark ettim. yani samsung da kulvar dışı.

HTC ve Lumia lar hoşuma gidiyor ama dediğim gibi bu işlerin cahiliyim biraz.

isteğim facebook a girebilsin, ne bileyim flipbook gibi bir şey yükleyeyim haber baksın, bir de fotoğraf çekebilsin güzel.. aklıma gelenler. bunu yaparken de kullanıcı ara yüzü basit olsun saçma sapan komplike menüsü olmasın, basit olması için de işte rom du root du uğraşmayalım istiyorum.

 
Yaşlılar için Windows'un arayüzü daha kullanışlı geliyor genelde. Windows Phone'lardan bütçene uygun bir tanesini alabilirsin. Android olarak da Asus'lar iyi şu anda. Gözlerde problem varsa büyük ekran al, Zenfone 6 hala sağlam telefon. Çok büyük gelecekse 5 de düşünülebilir. Dediğin işlemler için bütçen bence yeterli. Son model amiral gemisi falan dedikleri telefonlara hiç bulaşma boşu boşuna, bütçeni de arttırma.


  • osurdum  (08.06.15 16:51:25) 
en az 1 gb ram'i olan bir lumia seçin. windows 10 temmuz ayında yayınlandığında, 1 gb ve üstü ram'e sahip tüm lumia cihazlar güncellenecek. flipbook var mıdır windows phone'da bilmiyorum, ama windows 10 ile beraber uygulama sayısında fahiş bir artış olacak zira güzel bir altyapı hazırlandı microsoft tarafından. uygulama geliştiriciler uygulamalarını, yazdıkları kodların büyük bölümünü taşıyarak windows phone'da da çalışır hale getirebilecekler. teknik detay vermeden bu kadar açıklayabildim. neyse.

800 liraya falan güzel lumia cihazlar var. lumia'ların kameraları genellikle iyi oluyor. tek dikkat etmeniz gereken şey ram'i olsun. bi de bir modeli beğendikten sonra kabaca bi google'layın garanti olsun diye, "lumia X windows phone güncellemesi alacak mı" şeklinde.
  • cevap botu  (08.06.15 16:53:49) 
general mobile al pişman olmazsın.


  • bira sisesi kapagi  (08.06.15 17:13:48) 
asus zenfone 5 tavsiye ederim ( bende 2 tane var birini satarım istersen sıfır ayarında garantili ).


  • jamswety  (08.06.15 18:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.