[]

veteriner arıyorum bir soru soracağım da

merhaba veteriner dostum. temizmama.com'da satılan mama ile ilgili danışmak istiyorum sana.
genellikle şöyle bir şey var. bu mama orta kalitede ve çok ucuz. yalnız veterinerler ile anlaşma yapılmayıp petshoplara prim vermedikleri için bu çevre tarafından aşırı kötüleniyormuş... öyle yazıyor çoğu yerde.
işin aslı astarını anlatabilecek gerçek bir hayvansever arıyorum.
yavru bir kedim, bir yavru kargam, yeni defnettiğim yasını tuttuğum bir iguanam ve onlara da kendime de ayırabildiğim çok az param var.
bu mamayı kedi için almayı düşünüyorum ama okuduğum yüzlerce yorumun yarısı aşırı savunup yarısı aşırı kötülüyor ürünü.
yardım et lütfen.

 
veteriner değilim ama mama konusunda çılgınlar gibi araştırma yapan birisi olarak ben tavsiye ediyorum bonacibonun kuzulu olanını. içerik karşılaştırması yaparsanız piyasadaki sözde profesyonel mamaların birçoğundan daha iyi olduğunu siz de görebilirsiniz zaten. bizde veterinerler çiğ beslenmeye de dil uzatırlar, kendi sattıkları mama dışında hiçbirisi iyi değildir zaten.
eğer tahılsız mama almaya gücünüz yoksa maddi olarak, bonacibo en mantıklı seçenek bence.

bu arada paranız azsa ama vaktiniz varsa barf beslemeyi de araştırmanızı tavsiye ederim, en güzeli odur ve gayet ucuza gelir :)
  • mutevazi  (08.06.15 15:01:42) 
ben uzun bi süredir iki kedimi de temizmamayla besliyorum.

ikisi de kısır ve bir yaşını geçti.

gayet memnun yiyolar ama tek sıkıntı çok tüy dökmeleri. biri uzun tüylü oturduğu yerde topak topak tüyler kalıyor. diğeri tekir kısa tüylü onunkiler ole çok havada uçuşmuyor. (düzenli tarıyorum bu arada)

küçüklerken proplanla besliyordum tüyleri dökülmüyordu.
kesin bir şekilde mamadandır diyemiyorum. büyüdüler, tam mevsim değişimi vb nedenlerle.
  • nymphe  (08.06.15 15:13:30) 
iş arkadaşım kullanıyor. çok memnun.

hatta kendileri ürettikleri için vs mutlu oluyor onları desteklediğine ve güveniyor.

kötülenmesi çok normal, o yabancı büyük markaların hırslı satışçıları, pazarlamacıları var. kötüleme yapıyorlarsa şaşırmam.
  • acan99670  (08.06.15 16:56:36) 
Veteriner bir tanıdığım var, temizmama'nın mamalarını kesinlikle önermiyor.
İçerik olarak iyi gibi göründüğünü ama üretim yerinin çöplük gibi olduğunu söylüyor, bizzat kendisi gidip görmüş.
Bu arada bahsettiğim bu veteriner herhangi bir klinikte çalışmıyor. Veterinerlik okumuş, diploması olan ama başka bir meslek yapan birisi yani. Kendisinin de kedisi ve köpeği var.

Bu bahsettiğim veteriner arkadaştan bağımsız olarak şahsi görüşüme gelecek olursam da, TR sınırları içerisinde üretilen bir mamaya açıkçası güvenemiyorum. Gidip görmedim ama adım gibi eminim ki işin kolayına ve ucuzuna kaçmak için mutlaka olmaması gereken yöntemler/malzemeler kullanıyorlardır. Polyannacılık oynama gerek yok, hayvanseverliğin ve hayvana verilen değerin ayaklar altında olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hayvanlarla ilgili hangi şey yolunda/usulünde ki mama da öyle olsun.
  • büyük engizisyoncu  (08.06.15 22:37:45) 
Savunucusu gibi olmayayım ilgim yok, alışveriş bile yapmadım. Ama üretim tesislerini grup grup müşterilerine gezdiriyorlarmış o yüzden "çöplük" gibi olduğunu zannetmiyorum.


  • acan99670  (09.06.15 15:38:40) 
Merhabalar,

Köpek sahibiyim kedi değil; fakat Hill's marka mamadan Bonacibo'ya geçmiştik ve aşırı, aşırı memnun kalmıştık. Kedisi, köpeği olan her insana Bonacibo'yu tavsiye eder hale gelmiştim. :) Köpeklerin dışkısından mamanın yarayıp yaramadığı belli olur. Biz önceki mamamızda yaramadığını, Bonacibo'ya geçtiği haftadan itibaren de Hill's'de yaşadığımız sıkıntıları yaşamamaya başladık. Memnunduk, evet.
Kedisi olup Bonacibo'yla besleyen tanıdıklarım da var. Onlar da çok memnun. Hatta onlardan birisi bize Bonacibo'yu tavsiye etmişti. Fabrikalarına ziyaret etmeleri için davet edilmişler. Fabrika sahibi ürünü tanıtmış, tattırmış vs. Ucuzluğunun Türkiye'de üretilmesinden kaynaklı olduğunu, yurtdışında satılan mamaların yurtdışındaki fiyatlarının da basbaya''market maması'' fiyatını taşıyor olmalarından bahsetmiş. Anlattıkları bize çok mantıklı gelerek geçiş yapmıştık ve gerçekten memnun kalmıştık. Site oldukça temiz. Ürünler çok temiz geliyor. Kaç gün önce üretildiğine kadar her şey mevcut sitede. İçeriği köpek mamasında çok zengin. Kedi mamasını bilemeyeceğim ama onda da aynı durum olduğunu düşünüyorum.
İyi akşamlar dilerim.
  • vedderbaug  (10.06.15 22:27:25) 
Aslında bir yazar barfla beslemenizi önermiş. Biz barfa geçtik en son ve çok daha memnunuz. Kediler de barfı çok seviyorlar. Gerçekten en doğru beslenme şekli kuru mamadan ziyade barf diyettir. Biraz araştırıp kendinizi bilgilendirmenizle barfa geçmenizi ben de öneririm. Eğer zahmetli iş bana göre bu derseniz de Bonacibo önerebileceğim bir markadır. :)
Tekrardan iyi akşamlr dilerim.

  • vedderbaug  (10.06.15 22:28:41) 
olaylar şu anda tamamen benden bağımsız gelişiyor dostlar. bonacibo mama hediye olarak geldi, kedi eve bana çok alıştı, tabi beni hala sevmiyor pek :) ben ne yemek yersem o da ucundan kıyısından atıştırıyor, yumurta sarısı ve peynire bayılıyor, makarnaya yok demiyor. noodle ı çok sevdi ama baharatlı diye daha sonra yedirmeme kararı aldım. sonra bir veterinerle uzaktan arkadaş vasıtasıyla tanıştırıldım. görüştük telefonda, bir şey olmaz ama tüm vitaminleri alması gerek tüy dökmemesi ve devamlı böyle kıpır kıpır olması için dedi. iyi beslenmezse yata yata büyür dedi. şimdilik birlikte hoyrat takılıyoruz. ama devamlı okuyorum, bakıyorum internete mama yapımı barf beslenme felan. tavuk artığı topluyorum kasaptan süpermarketlerden. kanatın ucunu kaynattım onun için, birlikte yedik bitirdik :)


  • semender  (12.06.15 11:07:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.