[]

Dvd writer - Kendi kendine çalışma şeysi

Bir haftadır dvd rom kafasına göre sesler çıkartıyor (Dvd rom u açıp kapattıktan sonra çıkardığı dönme-sürtünme sesi gibi şeyi). Günde 50 kere falan olmakta. Hani dvd var desem, yok. O sesi çıkartıyor ( Işığı da yanıyor o sırada) ve duruyor. Nedir ki bunun sebebi?




 
Herhangi bir neden yüzünden(program-virüs) medya var mı diye öylece aranabilir... Arkada çalışan programlara bir bakın, şüphelendikleinizi nette aratın... Virüs taraması yapın. Bir de sabitdisk sapıtınca aynı sesi çıkartıp insanı yanıltabilmekte, bizzat deneyimledim...


  • late viper  (10.09.09 22:57:14) 
Virüs olmadığına eminim. Harddisk'te değildir muhtemelen sorun. Çünkü ses çıkarken (ki dvd writer sesi eminim ona) dvd writer ın ışığı yanmakta. Aşınma falan olmuş olabilir gibi gibi. Günde 20-30 dvd yazdığım oluyordu çünkü.


  • sesee  (10.09.09 23:12:53) 
neyin aşınması?
"dvdwriter" dediğin daktilo değil ki, lazer ile yazmakta... optik bir olay...

  • late viper  (11.09.09 02:30:08) 
Hmm. Şöyle bir şey var ki, dvd leri okurken zorlanıyor artık. Mesela videonun yarısında kesilip, 20 saniye sonra devam ediyor. Soluklanma gibi bir şey. Aşınma derken, herhangi bir parçasının zarar görmesi gibi bir şey. Ve aşınma derken illaki sürtünme gibi bir olayı kastetmedim. İllaki bir süre sonra işlevini yitiren bir şey olması gerek ki aynı dvd writerı 123123 yıl boyunca kullanılma ihtimali kalmasın değil mi? Elektronik bir alet sonuçta.


  • sesee  (11.09.09 10:47:52) 
lens kirlenmiş olabilir, temizleme ürünleri var... nette bakabilirsiniz.
şöyle bir şey:
getir.net
  • late viper  (12.09.09 08:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.