[]

Bir ne olacak sorusu da benden

Bahçeli'nin açıklamasından sonra akp rte'yi tasfiye etmeyeceğine göre ve diğer partiler akp ile koalisyona hayır dediğine göre erken seçime gideceğiz. Şimdi erken seçimde ne olacak, hdp zaten fazla almış diyenler yüzünden bu sefer baraj altı mı kalacak? bahçeli oylarını arttırıp chp'yle koalisyon kurmaya mı çalışacak ne olacak?




 
Bazi beyinsizler bahceliye saldiracagina akpye saldirsa daha guzel olaccak


  • alp9900  (08.06.15 01:33:03) 
benim anladığım kadarıyla bahçeli "alayına gider" diyerek kendi oylarını arttırmak ve etkin güç olmak istiyor. erken seçime giden belirsizlik sürecinde ekonominin bozulması, milletin "ee nolcak şimdi?" tedirginliği ve akp'nin "bakın bizsiz yapamıyonuz xD" propagandası tabloyu değiştirebilir. sırf barajı aşsın diye hdp'ye içine sinmediği halde oy veren bir sürü insan var. aynı şekilde mhp'nin oylarında da ciddi sayılabilecek bir artış oldu.

devlet bahçeli neyin peşinde bilmiyorum ama erken seçim olursa fena g*t oluruz gibime geliyor. istikrardı, şuydu buydu diye %1-2'lik kaydırmayla bile akp'yi yine başımıza sarabilirler. hdp %9'a düşerse zaten bitmiştir bu iş, hiç yüzde hesabına bile gerek yok.
  • der meister  (08.06.15 01:34:06) 
Klasik Türkiye seçmeni o kadar düzen meraklısıdır ki, programlı olduktan sonra gaz odasına gidip gitmediğini önemsemez. Siyasal tercihlerini de çoğunlukla bu yönde yapar. Ekonomi tepetaklak giderken, bir de siyasi kriz çıkacaksa; bir sonraki seçimlerde 'düzeni' temsil eden akp'nin oylarını arttıracağını düşünüyorum. akp'nin halihazırda %40 oy aldığı ve seçimde hezimete uğramadığı gözden çıkarılmamalı.

Zannımca şans eseri gelen bir fırsat elden kaçıyor. Rastgele düşünceler tabii bunlar. Emin de değilim.
  • protector  (08.06.15 01:37:29 ~ 01:38:47) 
bahçeli, kendileri dışındaki tüm koalisyon ihtimallerini sıraladı ve kendilerinin hiçbir parti ile koalisyona girmeyeceklerini, muhalefette olacaklarını söyledi. sıraladığı koalisyon ihtimallerinin gerçekleşmemesi halinde de erken genel seçimin yolunu gösterdi. netice ise;

erken genel seçim yakın, bayrakları çıkartın.

sonradan gelen ekleme 1: mhp'nin, hdp'nin içinde olduğu ya da dışarıdan destek verdiği koalisyona ortak olma ihtimalleri bahçeli'nin siyasi intiharı ve mhp'nin bir daha zor ayağa kalkacak şekilde düşüşü olacaktır. böyle bir koalisyon ihtimali halinde bugün mhp'ye oy veren kemik kitle ve bu seçimlerdeki aldığı yüzer gezer oylar gelecek seçimlerde bir daha asla mhp'ye atılmayacaktır. bahçeli bu durumu çok net farketti ve siyasi intiharı seçmedi.

erken seçim olması halinde de, bu seçimde mhp'ye giden yüzer gezer oylar kesin akp'ye geri döner. siyasi istikrarsızlığı istemeyecektir o kitle, aynen şöyle düşünecektir.

eksisozluk.com

sonradan gelen ekleme 2: davutoğlu, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra oylarını alabileceği, yakın tabana sahip oldukları mhp'ye koalisyon teklifi ile gider. bahçeli bu teklifi kabul etmez. erken genel seçim kararı alınır. davutoğlu seçim meydanlarında mhp'yi koalisyon tekliflerini kabul etmeyerek ülkeyi hükümetsiz bırakmakla, kaosa sürüklemekle suçlar ve mhp'ye oy veren taban üzerinde etkileyici olur.
  • kayipkentindelisi  (08.06.15 01:38:06 ~ 01:38:52) 
olum bahçeli en son erken seçim diye tutturduğunda 3 kasım 2012 seçimleri oldu. akp belasını sardı başımıza. kendisi de baraj altında kaldı.
biri şunu uyarsın alllaaşkına ya
:(
  • nymphe  (08.06.15 01:42:53 ~ 01:43:52) 
@nymphe farkındadır merak etme, en son koalisyon yaptığında olanları da hatırlıyordur :{


  • neseranni  (08.06.15 02:11:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.