[]

besin intolerans testi

sözlükte hakkında yalan, dolandırılıcık minvalinde şeyler yazılmış. ben de yaptırmayı düşünüyorum. yaptırdıktan sonra çıkan sonuca uyarak beslenip fayda gören var mı acaba?

teşekkürler


 
acıbadem deki gastroentologa sordum,gereksiz para tuzağı dedi...
çölyaktan şüphelenen insanlara yaptırıyolarmış...şikayetin varsa önce dr a git 500-1000tl arası o dediğin test

  • gadlemler  (07.06.15 23:14:28) 
anal fissür hastasıyım. çatlağın kolay iyileşmesi adına zararlı olan besinleri ayıklamak için yaptırmak istiyorum. groupon'da indirim kuponu vardı, aşırı ucuz. doktora sorup orada yaptıracağım. önden buraya sorup tecrübeli kişilerden görüş alayım dedim.


  • sırtçantalı  (07.06.15 23:23:06) 
Cok uzun suredir midem ve karnim agrirdi benim. Midemdeki sorunu cozduk fakat karin agrilarim gecmek bilmedi. Colyak testi yaptirdim, negatif cikti. En son bu testi yaptirdim 1000 tl'ye, Ankara'da Duzen Laboratuvar'ina. 4-5 sayfa bir sonuc cikti. Sut, yumurta, peynir, bugday, cikolata, findik vs asla yememem gerektigi gibi bir sonuc cikti. Doktorun tavsiyesiyle ben 2 hafta bunlarin hicbirini yemeden beslendim. Gittim colyaklilar icin olan, icinde bugday ve yumurta degil de misir unu vs olan ekmeklerden aldim. Peynir yemedim zeytin yedim. Soya sutu ictim sut yerine. Bu iki hafta suresince beni her zamanki gibi uykumdan uyandiran karin agrilarim veya yemekten hemen sonra tuvalete kosma ihtiyacim olmadi fakat asiri derecede gaz, siskinlik ve kabizlik problemim oldu. Doktoruma anlattigimda yaptigim diyetin bir ise yaramadigini, eski duzenime donebilecegimi soyledi. E o zaman yiyebilir miyim ben peynirdir, ekmektir, suttur falan diye sordum, miktari azalt ve seyrek ye dedi. Ben su an gayet yiyorum peyniri bol bol bir sey olmuyor ama mesela borek dokunurdu bana, sanirim bu yememem gereken bugday, yumurta, sut, peynir hepsi birlestigi icin. Demem o ki, bende oyle kokten bir cozum olmadi ama dikkat etmem gereken noktalari anladim. Biraz dusunerek yiyorum. Raporun fotograflarini paylasabilirim nasil bir sey oldugunu gormek istersen.


  • duma duma dum  (08.06.15 01:16:02) 
Onların çok ucuz olanları var, istersen o şekilde yaptırabilirsin.

Yalnız anal fissür hastasıyım, çatlaın kolay iyileşmesi adına demişsin, bağlantıyı kuramadım. Hastalığı bilmiyorum ama internette okuduğum sık kabız ve ishal olanlarda olurmuş. Kabızlık ve ishal sadece alerji ile olmaz, düzensiz beslenme şekliyle de olur. Alerjik değilsindir de gıdalara, fazla kuru yiyorsundur, yeterli lifli gıda almıyorsundur, hareketsizsindir, ondan kabız oluyorsundur.

En sık rastlanan besin alerjileri belirgin semptomlar verir, ciltte tahriş/kızarıklık gibi, mide ve bağırsakta kramp gibi, ishal gibi. Benim örneğin laktoz intoleransım başladı 20li yaşlarda. Normal süt içtiğimde midemde kramp oluyor, fazla süt içersem ya da sütlü gıda yersem fena ishal oluyordum. Normal sütten laktozsuz süte geçince o tepkilerin hiçbirini vermedim artık. Yani besin intolerans testi yaptırmasan da kendini ufak diyetlere sokup vücudundaki tepki değişikliklerine bakabilirsin. Ne şikayetin varsa 2-3 gün sütlü gıda yeme örneğin, bak şikayetlerin devam ediyor mu. Çölyak hastalığı (gluten alerjisi) de yaygın, onun için de yine 2-3 gün glutenli bir şey yeme...vb
  • iamelf  (08.06.15 20:20:08) 
@iamelf testi alerji açısından değil de bünyeme zararlı olan gıdaları bulup düzenli beslenmeyle kabızlıktan kurtulma adına yaptırmak istiyorum. çok fazla yediğim ve aslında içten içe kabız yapan gıdalar vardır belki diye. zira barsaklarımda hiçbir problem yokken, lifli ve sulu beslenirken hala kabızlık yaşıyorum. ağrım çok, o kadar çaresizim ki şu an bir de bunu deneyeyim demiştim.


  • sırtçantalı  (08.06.15 21:45:53 ~ 21:50:20) 
Hareketsizsen, bağırsak tembelliği varsa ondan da kabızlık olur, bence alerji testi yerine ona baktır. Prebiyotik yoğurt öneririm. Doğa markanın prebiyotik Müsli'si var, ondan da tüketebilirsin. Geçmiş olsun.


  • iamelf  (08.06.15 22:19:19) 
haddinden fazla hareketliyim. tembellik de çıkmadı. dediklerinizi de yiyorum zaten, bakalım yapacak bir şey kaldı mı. teşekkür ederim.


  • sırtçantalı  (08.06.15 22:36:08) 
en yaygın intolerans gluten.o yüzden ekmeği bırakmayı dene.mutlaka rahatlama hissedersin.


  • ütopya  (25.06.15 02:14:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.