[]

Kemal K. neden kutlama açıklaması yapıyor?

Kutlamalar, davullar, zurnalar? CHP en kötü sonucu almadı mı bu sonuçlarda? Neden coşkuyla konuşma yaptı?




 
pkk yi akp ye tercih ediyor ondan


  • lutah  (07.06.15 22:15:12) 
400 milletvekili ile diktatörlüğe gidecek olan ülke kurtuldu ondan olabilir.

HDP , CHP-MHP koalisyonunu da destekleyebilir bir ihtimal, ideolojisi bu yönde olmasa da güven kazanmak için yapabilirler. Akp ile koalisyona giderse daha başlamadan partilerinin biteceğini kendileri de biliyor. Her halukarda AKP artık kafasına göre at koşturamayacak bir de o var.
  • neferkitty  (07.06.15 22:15:50 ~ 22:20:12) 
Pardon kötü sonuç derken? kötü sonuç dediğimiz nedir? hangi sonuca/istatiksel veriye kötü sonuç diyoruz? kıstas nedir? CHP mükemmel hamleler mükemmel reklam propagandaları bunlar süper hareketlerdi ve siyaset konjüktürü bunu gerektirdi CHP oyları HDP'ye geçti ve böylece AKP iktidar olamadı koasliyona mecbur kalındı. Kemal Kılıçdaroğlu HDP'yi vurmadı kötülemedi yolunu açtı ve alın size sonuç AKP İKTİDAR DEĞİL. Bu basit bir siyasal hamle ve yerinde olan bir hareketti siyasetin doğası budur. Yoksa CHP oranlarına bakarsan CHP'nin oylarını büyük ölçüde arttırdığını görebilirsin. Lakin emanet oylar oluştu ve bunlar HDP'ye geçti yoksa CHP oyu gayet %28-29 olabilirdi. Kısaca başarısızlık yok. Kılıçdaroğlu tam bir lider gibi davrandı.


  • vosvos3131  (07.06.15 22:17:27) 
HDP'ye verilen oyları emanet oylar olarak görüyor. AKP'nin devrilmesinin ardından başat oyları kendisinin alabileceğini farkında.

Belki de AKP-CHP koalisyonuna uyanabiliriz bir gün, hükümet ortağı olmak istemenin hevesi de olabilir.

CHP iyi çalıştı, evet. Ama bu işin başarılabilmesi "yoğurtlu sosun içimi ferahlatması gerekiyordu" tabanlı beyaz yaka çalışmalarıyla değil, bugün gördüğümüz ve örgütlü oluşlarına hayret ettiğimiz akp'liler gibi çalışmalarıyla mümkün olabilecek ancak.
  • sevgikusunkanadinda  (07.06.15 22:18:09 ~ 22:19:29) 
Partiden vatan çıktı, anadolu çıktı, hdp'ye barajı geçirten oy çıktı ve oy oranını korudu. Eeee?


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (07.06.15 22:19:30) 
aslına bakarsan kötü sayılmaz. hdp'ye genel olarak % 2-3 civarında bir oy kayması var. antalya ve denizli'de akp ile yakın gidiyorlar. adana'da mhp ve chp arasında önde gider diyordum ama akp sürpriz yarattı bana kalırsa.

bakanı olan illerin hükümet partisine oy verme eğilimini düşünürsek ekonomi bakanına sahip olan denizli gibi bir ilde bile akp bir milletvekilini chp'ye kaptırdı.
  • montauq  (07.06.15 22:20:05) 
chp hdp'yi meclise sokarak akp nin iktidarına son verdi. bu, bana kalırsa gelinen nokta adına büyük başarı. chp ve hdp ortak hareket etmişler, selo ve kemal'in son açıklamalarından bu anlaşılıyor.

helal olsun.

edit: mhp akp'ye milletvekili verirse çok fena göt olurlar, o ayrı.
  • m murphy  (07.06.15 22:21:42 ~ 22:22:32) 
hdp'ye kaç oy geçti sanıyosunuz? genel oya baktınız sanırım sadece. hdp'ye geçen oy doğuda akp'nin 30 puan kaybedip hdp nin bir o kadar katmasıyla sağlandı. chp seçmeninden %2 anca gelmiştir.

chp'nin emeğini karşılığı bu değildi. iç anadoluda çok az mhp doğuda da hdp'ye kayarak azaldı akp oyları.

bence bu kadar olumlu, sağlam gelen chp'nin bile anadoluda akp'ye oy veren zihniyetin "chp dinsiz, chp'ye vermem" algısını kıramaması çok üzücü bir durum.
  • brkwashere  (07.06.15 22:21:55) 
Chp'nin secim sonuçları kotu degil ki. Aldiklari en kotu sonuç degil, oy oranlarini arttirdigi iller var. ustune ustuk emanet oylari var. En önemlisi su; akp'nin diktatorlugu yikiliyor. Daha ne olsun?


  • fraise  (07.06.15 22:22:43) 
Yüzde otuzu bile bulamadı.. Bu yüzden kutlama yapıyor.


  • mornie  (07.06.15 22:28:54) 
Ülkeyi diktatörlükten kurtardı da ondan.


  • whatyougetiswhatyoudid  (07.06.15 22:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.