[]

katilim orani

aga yuzde 85 cok iyi degil mi? ne bu akpli zirzoplar katilim orani katilim orani diye sayikliyor. butun dunyada goruyoruz, secime katilim yuzde 50, yuzde 60 diye? bu oran gayet iyi degil mi? yuzde 100 mu bekleniyor nedir yani?




 
güzel. gayet güzel; özellikle bu ülke için süper.


  • yollarbenibekler  (07.06.15 20:50:04) 
diğer ülkelerde katılmayanlar eşit olarak bölüşülüyor genelde. bizde katılmayanların hepsi akp'ye oy vermeyecek tipler. akp kendi seçmenini götürüyor bir şekilde.


  • gaborit  (07.06.15 20:51:06) 
yüzde 85 gayet iyi bir oran,

avrupa'da çok daha düşük oluyor. ki zaten yüzde 85 gayet iyi daha ne olsun. dünya ortalamasının üstünde.
  • wilhelmwasmuss  (07.06.15 20:56:32) 
Maalesef katılım oranı halkın siyasi bilincini ve otorite karşısındaki konumunu yansıtmıyor. Türkiye'de siyaset oy vermeye indirgendiği için, katılım oranının bir şey ifade ettiğini sanmıyorum. Fransa'da son cb seçimlerinde(2012) katılım %55 civarında. Birleşik Krallıkta ise %60 civarında(2015). Yurttaşların bilinç seviyesi ise Türkiye'dekine oranla, hesaplanamayacak ölçüde yüksek.

Bu ülkede baskıcı iktidar kavramına karşı gerçek bir mücadele(ki türkiye tarihinde çok ender gözüken bir durum, çünkü her mücadele yeni bir baskı kurma mücadelesi olarak şekilleniyor), insanların artık 20.yy'ın başlarında yaşamadıklarını ve direniş konseptinin değiştiğini fark ettikleri an başlar diye tahmin ediyorum.
  • protector  (07.06.15 20:56:56 ~ 20:58:08) 
%88 civarı efsane bir oran daha nolsun.

Bunun yurt dışında olan erasmus öğrencileri var,
Sağlığı el vermeyen,bilincini yitirmiş,hasta yatağında yatan yaşlı insanları var.
Yök'ün final tarihleri kararsızlığından dolayı bilet bulamamış bulsa da pahalıya bulmuş durumu olmayan gençleri var.
Polisten kaçan oy kullanmaya gidemeyecek kaçakları falan var :p böyle düşününce keyfi olarak oy kullanmayan anca %3 falandır.
  • bialo czerwoni  (07.06.15 23:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.