[]

Hükümetin durumu ne zaman belli olacak?

Zira oyların hepsi açıklansa bile x partisinin koalisyona itirazı söz konusu, sonra Tayyip'in diyecekleri var, erken seçim de söz konusu olabilir.

Peki bu durumda hükümetin son durumu en son ne zaman kesinlik kazanacak?


 
koalisyona itiraz etmek ne demek?


  • m murphy  (07.06.15 20:32:36) 
misal sonuçlar akp&hdp koalisyonu ile sonuçlanırsa, e adamlar bunu kabul etmeyeceklerini söylediler.


  • dessy  (07.06.15 20:35:08) 
aldfhaldkfga

kabul etmeyip küsecekler mi ne yapacaklar?

cumhurbaşkanı hükümeti kur diye davutoğlu'na talimat verecek. davutoğlu'nun 15 günü var. gidip görüşecek diğer partilerle. anlaşırsa kurar koalisyonu. anlaşamazsa iade eder hakkı cumhurbaşkanına. cumhurbaşkanı gidip ikinci partiye verir hükümet kurma görevini. isterse tekrar davutoğlu'na da verebilir. chp de kuramazsa gidip mhp'ye vermez daha. yani verebilir ama şu durumda mantığı kalmaz.

eğer hükümet kurulmazsa erken seçime gider.

bu sırada dolar, euro uçar. olan vatandaşa olur.
  • m murphy  (07.06.15 20:36:39 ~ 20:41:19) 
rte en cok oyu olan parti baskanina hukumeti kurma gorevini verecek. ister tek basina ister koalisyonla bir hukumet kuracak. kurulan hukumet guvenoyu icin meclise sunulacak. guvenoyu alirsa hukumet kurulmus olacak, alamazsa yeniden rte birine hukumet kurma gorevini verecek. o da ayni surecten gececek. o da guven oyu alamzsa erken secim.


  • halanne  (07.06.15 20:37:46) 
akp ile chp koalisyon kurarmis. siyaset bu gerci olur mu olur :)


  • exlibris  (07.06.15 20:37:59) 
oglum sonuclarla otomatik olarak hukumet kurulmuyor. secimden sonra mv sayisina gore varyasyonlar yaparsin ve kurarsin hukumeti. yani partiler arasi pazarlikla.


  • baldur2  (07.06.15 20:45:25) 
Suriyeye savaş açılacak. Savaş durumunda seçim geçersiz sayılıp eski hükümetle devam ediliyor. Böylecr akparti devam edecek. Bunun için 45 gün var önümüzde.


  • Tears of Devil  (07.06.15 20:54:52) 
AKP şu hali ile tek başına bile iktidar olabilir. toplamda 30 tane muhalefet milletvekilinin olmadığı ya da güvenoyu verdiği anda akp iktidarda şu an. Aksi halde birileri ile anlaşıp yine hükümet kurabilir. 276 rastgele bir sayı değil sonuçta, maksimum milletvekili sayısının yarısının bir fazlası olduğu için 276.

en geç 45 gün içinde belli olacak ne olacağı. AKP hükümet kuramazsa, cumhurbaşkanı CHP'ye yetki verecek hükümet kurmak için. m murphy anlatmış zaten.
  • nawar  (07.06.15 20:59:43) 
nawar, chp'ye yetki verme zorunluluğu yok,

isterse davutoğlundan sonra 2.kez gene davutoğluna verir. davutoğlu gene kuramazsa direk erken seçime götürebilir, ki akp koalisyon yapamazsa olacak olan odur bence.
  • wilhelmwasmuss  (07.06.15 21:07:11 ~ 21:09:58) 
akp güven oyu alıp iktidar olsa bile tek gensoruda binerler tepesine ve düşürürler. o nedenle @nawar'ın dediği ihtimal çok az.

şöyle bir şey olabilir. gider mhp'ye davutoğlu. anlaşır. der ki bana 15 millet vekilini ver ve sana iki bakanlık vereyim. mesela önemli bakanlıklardan iç işleri bakanlığını verir mhp'ye. o da nasıl olur? 15 milletvekili istifa eder mhp'den ve akp'ye geçer. bunlardan birini bakan yapar davutoğlu. adam akp milletvekili olarak geçer ama mhp'ye hizmet eder.
  • m murphy  (07.06.15 21:08:36) 
m murphy o ne la? ona halk arasinda akp-mhp koalisyonu deniyor zaten. devlet bahceliye gidip satilik vekiliniz var mi diye mi soracak aga, saka mi yapiyorsun? kendi partisine transfer edecekse gider o vekille pazarlik yapar.


  • baldur2  (07.06.15 21:30:29) 
@baldur2,

akp tek başına iktidar olmak ve sağlam irade üzerinden siyaset yapıyor. eski mhp seçmenlerinden akp'ye kayan büyük bir kesim söz konusu. mhp ile yapılacak koalisyona büyük bir çoğunluğu sıcak bakmayacaktır. zaten herhangi bir koalisyona ülke olarak kimse sıcak bakmıyor. dolayısıyla adamlar iktidar olabilmek için mhp ile bu tip bir pazarlığa girebilir. bu tarz şeylere şaka değil, strateji deniyor.
  • m murphy  (08.06.15 00:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.